Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Atea stadig presset i Danmark efter bestikkelsessag: Lander millionunderskud i 2018

Ateas danske forretning er presset i kølvandet på den store bestikkelsessag, selv om selskabet mærker bedring. Driftsindtjeningen er faldet med enorme 176 procent, og Atea lander et stort underskud.

Ateas danske forretning er fortsat under pres efter sommerens dom for bestikkelse og udelukkelse som offentlig leverandør i en periode, viser selskabets netop offentliggjorte årsregnskab.

Omsætningen faldt i 2018 med 7,2 procent i forhold til 2017, hvor bestikkelsessagen var godt i gang, til samlet 6,2 milliarder kroner.

Meget værre ser det ud med indtjeningen på driften, hvor Atea Danmark lander et dundrede underskud på 73 millioner kroner i 2018.

Her er Atea vant til at lande et sundt overskud - i 2017 på 96 millioner kroner.

Dermed er Ateas driftsindtjening altså faldet med 176 procent fra 2017 til 2018.

Samme billede gør sig gældende for fjerde kvartal, hvor omsætningen er faldet med 4,4 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor til nu 1,85 milliarder kroner.

Alene i fjerde kvartal er driftsindtjeningen styrtdykket med hele 90 procent.

Den lander nu på otte millioner kroner. I det tilsvarende kvartal for et år siden landede driften på 84 millioner kroner.

Atea meddeler, at selskabet sporer bedring i ordretilgangen fra den offentlige sektor.

“Men efterspørgslen fra den private sektor har været langsommere til at komme sig, og marginerne er fortsat under pres,” lyder det fra Atea.

Nedgang fortsætter

Også i det foregående kvartal meldte Atea om nedgang. Dengang meddelte selskabet, at der var tilbagegang i handlen med offentlige og private kunder, og det var 'meget skuffende.'

Det kan du læse mere om her: Atea hårdt ramt af ordrestop fra det offentlige: Lander dundrede underskud og brat omsætningsnedgang.

Det er værd at bemærke, at Ateas omsætning på salg af software i fjerde kvartal steg med 23,9 procent.

Atea peger på, at denne fremgang skyldes store ordrer fra den offentlige sektor.

Atea blev i sommer dømt som medskyldig i bestikkelsessagen og idømt en bøde på 10 millioner kroner.

Selskabet blev dermed straks udelukket som offentlig leverandør, men blev taget til nåde igen efter to måneder som følge af selskabets omfattende self cleaning, der indebar nye strukturer, regler og interne processer.

Det kan du læse mere om her: Godt to måneder efter bestikkelsesdom: Atea får igen grønt lys til at kunne deltage i offentlige udbud - men kommer under kontrol i fire år.

Atea har siden vundet plads i en række af SKI’s store rammeaftaler om levering af forskellige it-ydelser til det offentlige.

Du finder hele Ateas kvartalsregnskab her.

Læs også:

Atea vinder kommunal software-aftale på op mod en halv milliard kroner

'Dybt forarget' minister vil stramme udbudsregler efter Atea-sagen: Bestikkelsesdømte virksomheder skal udelukkes fra udbud

Her er Ateas redegørelse til SKI efter bestikkelsesdom: Undskylder og beklager dybt - se hele redegørelsen her

Det offentliges store dilemma: Skal bestikkelsesdømte Atea lægges på is eller slippe fri?Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.