EU-udvalg blåstempler også omstridt copyright-direktiv, der kritiseres for at "ødelægge internettet"

Copyright-direktivet er blevet godkendt af endnu en EU-instans og nærmer sig derfor en endelig vedtagelse.

Det omdiskuterede copyright-direktiv stryger indtil videre gennem den række af led, der endeligt skal godkende direktivet, før det kan blive ophøjet til lov.

I midten af februar blev Europa-Parlamentet, Europa-Kommissionen og Det Europæiske Råd efter lang tids forhandling enige om en politisk aftale, der herefter er blevet godkendt af EU-landenes regeringer.

Med resultatet 16-9 har en række EU-parlamentarikere nu også stemt forslaget gennem EU's retudvalg.

Det skriver Altinget.

Læs også: EU-regeringer godkender copyright-direktivet, der 'kan ødelægge internettet'

Mangler stadig et par godkendelser
Før aftalen kan blive stemt endeligt igennem, skal den godkendes ved den næste plenarforsamling i EU-Parlamentet.

Den bliver afholdt i Strasbourg i slutningen af marts.

Læs også: Her er Googles svar på nye EU-regler, der 'kan ødelægge internettet for altid': "Detaljerne er vigtige"

Copyright-direvet har været udsat for massiv kritik, mens forhandlingerne har stået på, da reglerne gør digitale platforme som Google News, det Google-ejede YouTube, Facebook osv. ansvarlige for, at der ikke sker ophavsretslige krænkelser.

Med andre ord skal det være slut med at dele musik, artikler, videoer osv. på de pågældende platforme uden ophavsrettighedernes godkendelse.

Kritikken har blandt andet gået på, at direktivet "ødelægger internettet for altid."

Læs mere om kritikken her: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"
Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.