EU-udvalg blåstempler også omstridt copyright-direktiv, der kritiseres for at "ødelægge internettet"

Copyright-direktivet er blevet godkendt af endnu en EU-instans og nærmer sig derfor en endelig vedtagelse.

Det omdiskuterede copyright-direktiv stryger indtil videre gennem den række af led, der endeligt skal godkende direktivet, før det kan blive ophøjet til lov.

I midten af februar blev Europa-Parlamentet, Europa-Kommissionen og Det Europæiske Råd efter lang tids forhandling enige om en politisk aftale, der herefter er blevet godkendt af EU-landenes regeringer.

Med resultatet 16-9 har en række EU-parlamentarikere nu også stemt forslaget gennem EU's retudvalg.

Det skriver Altinget.

Læs også: EU-regeringer godkender copyright-direktivet, der 'kan ødelægge internettet'

Mangler stadig et par godkendelser
Før aftalen kan blive stemt endeligt igennem, skal den godkendes ved den næste plenarforsamling i EU-Parlamentet.

Den bliver afholdt i Strasbourg i slutningen af marts.

Læs også: Her er Googles svar på nye EU-regler, der 'kan ødelægge internettet for altid': "Detaljerne er vigtige"

Copyright-direvet har været udsat for massiv kritik, mens forhandlingerne har stået på, da reglerne gør digitale platforme som Google News, det Google-ejede YouTube, Facebook osv. ansvarlige for, at der ikke sker ophavsretslige krænkelser.

Med andre ord skal det være slut med at dele musik, artikler, videoer osv. på de pågældende platforme uden ophavsrettighedernes godkendelse.

Kritikken har blandt andet gået på, at direktivet "ødelægger internettet for altid."

Læs mere om kritikken her: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Hvem roder rundt i dit datacenter. Du aner det ikke, vel?
Synligheden og sikkerheden i datacenteret, når en hacker er kommet udenom den dyre perimeter sikkerhed, er ikke noget mange har et godt svar på. Ofte bliver pengene brugt på at bygge mur og grave voldgrav så fjenden ikke kan komme ind. Mange er allerede kompromitteret. Fjenden har allerede agenter på indersiden. Hvad kan du så gøre? Du skal ændre måden du tænker sikkerhed på! I dette whitepaper kan du læse om hvordan du, sammen med Atea, opnår synlighed og automatiseret trusselshåndtering i et datacenter med Palo Alto Networks og VMware NSX.