Artikel top billede

(Foto: © European Union 2018 - Source : EP / Mathieu CUGNOT)

EU-regeringer godkender copyright-direktivet, der 'kan ødelægge internettet'

Det omstridte copyright-direktiv er nu godkendt af EU's regeringer.

EU's regeringer har nu godkendt det omstridte copyright-direktiv, der blev indgået 13. februar efter Europa-Parlamentet, Europa-Kommissionen og Rådet nåede til enighed om en politisk aftale.

Det skriver det rumænske EU-formandskab i et tweet.

De nye regler har været udsat for massiv kritik, mens forhandlingerne har stået på, da reglerne gør teknologiske platforme som Google News, det Google-ejede YouTube, Facebook osv. ansvarlige for, at der ikke sker ophavsretslige krænkelser.

Med andre ord skal det være slut med at dele musik, artikler, videoer osv. på de pågældende platforme uden ophavsrettighedernes godkendelse.

I løbet af forhandlingerne har forslaget til direktivet været udsat for massiv kritik.

Nogle har endda fremført et argument om, at direktivet "ødelægger internettet for altid."

Læs mere om kritikken her: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"

Her er Googles svar

Det er især platforme som Facebook og Google, der kan blive ramt af det nye direkte.

Platformene skal tvinges til at indgå licensaftaler med de pladeselskaber og nyhedsmedier, der ønsker det.

Computerworld har fået en reaktion fra Google på beslutningen.

"En copyrightreform skal helst komme alle til gavn - inklusiv europæiske skabere, forbrugere små udgivere og platforme. Google vil nu nærlæse den endelige tekst i EU-direktivet og derefter fastlægge de næste skridt. Detaljerne er vigtige. Så vi ser frem til at fortsætte drøftelserne på tværs af Europa," lød det i et mailsvar fra Googles danske kommunikationschef, Jesper Vangkilde.

Læs også: Her er Googles svar på nye EU-regler, der 'kan ødelægge internettet for altid': "Detaljerne er vigtige"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere