Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Lars Seier Christensen tabte omkring 100 millioner på smykkeventyr / Bumble Venture-ejere skyder millioner i digitalt spilfirma fra Østjylland / Drivenow og Car2go fusionerer / Dansk teknologivirksomhed får ny driftsdirektør

Lars Seier Christensen tabte omkring 100 millioner på smykkeventyr. Bumble Venture-ejere skyder millioner i digitalt spilfirma fra Østjylland. Drivenow og Car2go fusionerer. Dansk teknologivirksomhed får ny driftsdirektør. Dansk Dell EMC-veteran går på pension. Udskældt streamingtjeneste indgår samarbejde med fodboldhjemmeside.

Godmorgen!

Hvis du er lidt træt her til morgen, er der ikke noget at sige til det, da ugen er ved at gå på hæld.

For at hjælpe dig ordentligt i gang på årets første forsårsdag bringer vi hermed ugens sidste morgen-briefing.

Lars Seier Christensen tabte omkring 100 millioner på smykkeventyr

Lars Seier Christensen, der har ejerandele i en række it-virksomheder, ligesom han også står bag det storstilede kryptoprojekt Concordium, tabte omkring 100 millioner kroner på sin investering i smykkefirmaet Endless.

Det fortæller han, ifølge Finans, i Endless-stifteren, Jesper Nielsens nye bog ved navn 'Kasi-Jespers kamp.'

"Endless kostede mig omkring 100 mio. kr. i alt. Det er min hidtil største investering ud over Saxo Bank, og det er også mit største tab til dato. Så det er ikke en historie, jeg er særlig glad for eller stolt over," fortæller Lars Seier Christensen i bogen.

Endless blev stiftet af Jesper Nielsen i 2013, men gik konkurs i 2016.

Udover Jesper Nielsen og Lars Seier Christensen omfattede ejerkredsen også Jan Bech Andersen.

Læs også: Lars Seier investerer millioner i Silicon Valley-iværksættere: "Håbet er jo, at der er en enkelt Uber, Dropbox eller AirBnb i mellem"

Bumble Venture-ejere skyder millioner i digitalt spilfirma fra Østjylland

Bumble Venture-ejerne Jesper Søgaard og Christian Kirk Rasmussen, der også står bag Better Collective, har givet en millionindsprøjtning til østjyske Lead:famly.

Lead:famly udvikler blandt andet digitale quizzer, skrabespil og vendespil, der kan hjælpe virksomheder og organisationer med at skabe kontakt til kunderne på nettet.

Den forøgede millioninvestering værdiansætter Lead:famly, der har de erfarne it-folk Martin Bjørn Madsen og Thomas Kragh som hovedaktionærer, til op imod 250 millioner kroner.

Det skriver Børsen.

"Ud fra vores investering på i alt op mod 10 millioner kroner kan værdien af Lead:famly sættes til mindst 160 mio. kr., og til 200, måske op til 250 mio. kr., hvis alt går helt optimalt," siger Daniel Nyvang Mariussen, managing partner i Bumble Ventures, til avisen.

Drivenow og Car2go fusionerer

Som led i en stor fusion mellem BMW Group og Daimler AG omkring mobilitetstjenester er bybilskoncepterne Drivenow og Car2go smeltet sammen under det nye navn Share Now.

Det betyder, at Share Now nu bliver verdens største udbyder af free floating bybiler med mere end 20.000 biler fordelt i 30 byer over Europa og Nordamerika.

Det oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

"I København er vi glade for at blive en del af verdens største udbyder af free floating bybiler. Selvom man på den korte bane ikke oplever store ændringer, andet end et nyt navn, så giver det på længere sigt vores kunder langt flere muligheder. De vil opleve en øget tilgængelighed og flere biler at vælge i mellem, som betyder, at vi i endnu højere grad kan tilpasse os deres behov," lyder det i meddelelsen fra Morten Jakobsen, head of mobility services i Arriva og chef for Drivenow i Danmark.

Bybilerne vil i den første periode ikke ændre design.

Efter en overgangsperioden iklædes bilerne et nyt design.

Dansk teknologivirksomhed får ny driftsdirektør

Den danske teknologivirksomhed Hypefactors får ny driftsdirektør.

Der er tale om David Pansbo, der kommer fra en stilling som topchef hos Private Equity Insights.

Derfor har han i de seneste år boet i Lissabon, men nu flytter han tilbage til Danmark.

Den nye driftsdirektør tiltræder i stillingen 11. marts.

Det oplyser Hypefactors i en pressemeddelelse.

"Det har været vigtigt for os at få det helt rigtige hold på plads og med en kapacitet af David Pansbos kaliber, der medbringer de helt rigtige kompetencer i forhold til det arbejde, der ligger forude for Hypefactors, tager vi endnu et stort skridt i den rigtige retning, Jeg er derfor meget glad for at byde David velkommen på holdet," lyder det i meddelelsen fra Casper Janns, administrerende direktør for Hypefactors.

David Pansbo har tidligere haft stillinger hos medievirksomheden Meltwater, den danske medieovervågningsvirksomhed Infomedia, Serious Games Interactive og Graduateland.

Dansk Dell EMC-veteran går på pension

Danske Henrik Thomsen, der senest har været senior vice president for Dell EMC med ansvar for salg i Vesteuropa og Rusland, er gået på pension.

Det fremgår af Henrik Thomsens Linkedin-profil.

Henrik Thomsen tilbragte de sidste 21 år af sin erhvervskarriere hos Dell EMC, hvor han tiltrådte i 1998.

Før tiden hos Dell EMC bestred Henrik Thomsen et job som managing director hos japanske Fujitsu.

Udskældt streamingtjeneste indgår samarbejde med fodboldhjemmeside

Den udskældte nordiske streamingtjeneste Strive, der har rettighederne til den bedste fodboldrække i Spanien og Italien, har indgået et samarbejde med fodboldnyhedssitet Bold.dk.

Samarbejdet betyder, at Bold.dk fremover kan vise highlights fra kampene fra den bedste spanske og italienske fodboldrække.

Det oplyser Bold.dk.

Strive har i forvejen et samarbejde med TV2 Play, der betyder, at TV2's streamingtjeneste kan vise en kamp fra hver række i fjernsynet om ugen.

Strive er begyndt at samarbejde med en række andre udbydere, efter tjenesten har været udsat for massiv kritik fra sine brugere.

Det kan du læse mere om her: Massevis af brugere raser over elendig billedkvalitet på ny dansk streamingtjeneste: Som at koble en gammel vhs-maskine til en storskærm

Læs også: Ny streamingtjeneste får danske brugere til at gå amok: I er på listen over de største fejltagelser i mit liv

Computerworld fredag

Hold øje med Computerworld resten af fredagen.

Her kan du blive klogere på en spændende historie fra Datatilsynet.