Artikel top billede

Smart-højttalere buldrer frem: Nu er de at finde i en ud af fire amerikanske hjem

De intelligente højttalere nyder stor succes i de amerikanske hjem. Amazon fører i kampen om hjemmets smart-højttalere.

Mens smart-højttalere er en relativ ny enhed i de danske hjem, med lanceringen af den dansktalende Google Home højttaler sidst i 2018, er de ved at blive hvermandseje i smarthøjttalernes hjemland, USA.

Der er mere én ud af fire voksne amerikanere nu i nærkontakt med en smarthøjtaler. Det er 40 procent flere end sidste år.

Det fastslår en ny rapport fra det tyske assistent-fokuserede medie Voicebot.ai, der kortlægger amerikanernes brug af de intelligente højttalere.

Amazon fører, men bliver indhalet

Selskabets undersøgelse viser samtidigt, at Amazon fortsat dominerer i kampen om amerikanernes hjem ved at være tilstede i over tre ud af dem hjem med deres ’Echo’ smart-højttalere, langt foran Googles ’Home’ markedsandel på 24 procent.

Set i forhold til sidste år, er Amazons dominans aftagende. Hvor Amazon tidligere løb med 72 procent af markedet, er deres andel nu nede på 61 procent.

De øvrige højttaler-producenter som Apple med deres ’HomePod’ og Sonos med deres ’One’ vinder også terræn. Sammenlagt tegner ’øvrige producenter’ kategorien for 15 procent af markedet mod under ti procent i fjor.

Væksten i antallet af smarthøjttalere er en del af en større trend for stemmebetjente assistenter, som kan tilgås på tværes af enheder, fra smartphones over pc’er og bilens infotainment system.

Ifølge seneste tal fra Juniper Research forventes antallet af enheder med digitale assistenter ombord at eksplodere i de kommende år.

I 2023 estimeres antallet af lyttende smart-enheder overstige antallet af mennesker på kloden med otte milliarder enheder i brug. Ved udgangen af 2018, var over 2,5 milliarder stemmestyrede enheder i brug, vurderede analyseinstituttet.

Se også: Har du hørt om smart display? En helt ny type skærme er på vej til at lave om på dit hjem og dit kontor
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Test Manager – QEA

Netcompany

Test Specialist

NetIP A/S

IT-konsulenter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere