Smart-højttalere buldrer frem: Nu er de at finde i en ud af fire amerikanske hjem

De intelligente højttalere nyder stor succes i de amerikanske hjem. Amazon fører i kampen om hjemmets smart-højttalere.

Mens smart-højttalere er en relativ ny enhed i de danske hjem, med lanceringen af den dansktalende Google Home højttaler sidst i 2018, er de ved at blive hvermandseje i smarthøjttalernes hjemland, USA.

Der er mere én ud af fire voksne amerikanere nu i nærkontakt med en smarthøjtaler. Det er 40 procent flere end sidste år.

Det fastslår en ny rapport fra det tyske assistent-fokuserede medie Voicebot.ai, der kortlægger amerikanernes brug af de intelligente højttalere.

Amazon fører, men bliver indhalet
Selskabets undersøgelse viser samtidigt, at Amazon fortsat dominerer i kampen om amerikanernes hjem ved at være tilstede i over tre ud af dem hjem med deres ’Echo’ smart-højttalere, langt foran Googles ’Home’ markedsandel på 24 procent.

Set i forhold til sidste år, er Amazons dominans aftagende. Hvor Amazon tidligere løb med 72 procent af markedet, er deres andel nu nede på 61 procent.

De øvrige højttaler-producenter som Apple med deres ’HomePod’ og Sonos med deres ’One’ vinder også terræn. Sammenlagt tegner ’øvrige producenter’ kategorien for 15 procent af markedet mod under ti procent i fjor.

Væksten i antallet af smarthøjttalere er en del af en større trend for stemmebetjente assistenter, som kan tilgås på tværes af enheder, fra smartphones over pc’er og bilens infotainment system.

Ifølge seneste tal fra Juniper Research forventes antallet af enheder med digitale assistenter ombord at eksplodere i de kommende år.

I 2023 estimeres antallet af lyttende smart-enheder overstige antallet af mennesker på kloden med otte milliarder enheder i brug. Ved udgangen af 2018, var over 2,5 milliarder stemmestyrede enheder i brug, vurderede analyseinstituttet.

Se også: Har du hørt om smart display? En helt ny type skærme er på vej til at lave om på dit hjem og dit kontor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.