Artikel top billede

Smart-højttalere buldrer frem: Nu er de at finde i en ud af fire amerikanske hjem

De intelligente højttalere nyder stor succes i de amerikanske hjem. Amazon fører i kampen om hjemmets smart-højttalere.

Mens smart-højttalere er en relativ ny enhed i de danske hjem, med lanceringen af den dansktalende Google Home højttaler sidst i 2018, er de ved at blive hvermandseje i smarthøjttalernes hjemland, USA.

Der er mere én ud af fire voksne amerikanere nu i nærkontakt med en smarthøjtaler. Det er 40 procent flere end sidste år.

Det fastslår en ny rapport fra det tyske assistent-fokuserede medie Voicebot.ai, der kortlægger amerikanernes brug af de intelligente højttalere.

Amazon fører, men bliver indhalet

Selskabets undersøgelse viser samtidigt, at Amazon fortsat dominerer i kampen om amerikanernes hjem ved at være tilstede i over tre ud af dem hjem med deres ’Echo’ smart-højttalere, langt foran Googles ’Home’ markedsandel på 24 procent.

Set i forhold til sidste år, er Amazons dominans aftagende. Hvor Amazon tidligere løb med 72 procent af markedet, er deres andel nu nede på 61 procent.

De øvrige højttaler-producenter som Apple med deres ’HomePod’ og Sonos med deres ’One’ vinder også terræn. Sammenlagt tegner ’øvrige producenter’ kategorien for 15 procent af markedet mod under ti procent i fjor.

Væksten i antallet af smarthøjttalere er en del af en større trend for stemmebetjente assistenter, som kan tilgås på tværes af enheder, fra smartphones over pc’er og bilens infotainment system.

Ifølge seneste tal fra Juniper Research forventes antallet af enheder med digitale assistenter ombord at eksplodere i de kommende år.

I 2023 estimeres antallet af lyttende smart-enheder overstige antallet af mennesker på kloden med otte milliarder enheder i brug. Ved udgangen af 2018, var over 2,5 milliarder stemmestyrede enheder i brug, vurderede analyseinstituttet.

Se også: Har du hørt om smart display? En helt ny type skærme er på vej til at lave om på dit hjem og dit kontor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere