Ugen i tech: Stort læk - så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret / Ny dansk operatør er klar med eSIM / Apple på vej med smart trådløs funktion

Stort læk - så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret / Ny dansk operatør er klar med eSIM / Apple på vej med smart trådløs funktion

Stort læk: Så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret
Intels nyeste Windows 10 drivere viser sig at indeholde nøgleinformationer om selskabets kommende indbyggede grafikkort-løsninger til efterårets ’Ice Lake’ processorer.

Det skriver Toms Hardware.

Det er Intels 11. generation som specificeres her, og står talene til troende vil der bydes på omkring halvanden gange flere regnekræfter, alt efter model.

UHD Graphics 910 og 920 vil derfor byde på 32 såkaldte ’Execution units’ mod 24 i den nuværende UHD Graphics 630 og 620.

Topmodellerne i Iris-familien vil derimod få 64 regne-moduler mod op til 48 i dag.

Hvordan de nye grafiske processor vil performe, vil dog komme an på hvor effektiv den nye arkitektur er, samt hvor høje frekvenser der kan opnås.

Intels Ice Lake processorer vil blive kendetegnet ved at være fremstillet på den nye 10nm procesteknik, hvilket skulle bane vej for højere frekvenser og et lavere strømforbrug end i dag.

Læs også: Nvidia og AMD får ny konkurrent: Nu vil Intel springe ud som grafikkort-producent

Ny dansk operatør er klar med eSIM
Teleselskabet har længe kunnet bryste sig af at kunne tilbyde eSIM-løsninger. En form for digital SIMkort der er nødvendig, hvis man blandt andet vil udnytte Apples nyeste Series 3 Watch.

Den mulighed foreligger nu også hos Telia, som fra den 29. marts vil tilbyde et digital ekstraabonnement til Apples nyeste smartwatch.

De første tre måneder er gratis, hvorefter Telia vil opkræve 29 kroner per måned for blandt andet at dele data samt nummer til opkald og sms fra din iPhone. Telia understøtter i øjeblikket ikke eSIM med andre enheder end Apple Watch 4 i størrelserne 40 og 44mm.

Se også: Apple bringer to populære iPads tilbage fra graven: Her er den nye iPad Air og iPad mini

Apple på vej med smart trådløs funktion
Fremtiden ser stadig mere og mere trådløs ud hos Apple, som denne uge lancerede en version af de fuldt trådløse AirPods, hvis lade-etui nu også kan oplade trådløst.

Står det oftest velorienterede medie japanske Macotakera til troende, vil Apples næste generation af iPhones også byde på såkaldt ’omvendt trådløs opladning’ så blandt andet Apple Watch eller de nye Apple Airpods vil kunne lades via iPhonen.

Her fortæller mediet også, at Apple vil holde fast i sit Lightning-stik i iPhone 11, men at der fremover vil inkluderes en kraftigere 18W oplader med de nye telefoner, frem for den svagelige 5W oplader der tilbydes i dag.

Læs også: Apple klar med nye AirPods: Her er opgraderingernePremium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.