Artikel top billede

Hanekampen mellem Apple og Qualcomm eskalerer: Nu kan iPhones blive ramt af amerikansk importforbud

En amerikansk dommer anbefaler, at USA nedlægger et importforbud mod visse iPhone-modeller, der er produceret i Kina.

Apples iPhones, der bliver produceret i Kina, risikerer nu at blive ramt af et importforbud i USA.

Det sker efter, at en amerikansk dommer i en patentsag mellem Apple og Qualcomm har anbefalet, at der bliver nedlagt et importforbud på visse iPhone-modeller.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Den amerikanske handelskommission, U.S. International Trade Commission, skal nu tage stilling til om den ønsker at følge dommerens anbefaling.

Læs også: Apple forlangte formue af Qualcomm, hvis Qualcomm skulle blive ene-leverandør af modem-chip til iPhone

Overtræder patent på strømsparende chip

I den pågældende sag mener dommeren, at Apple sammen med Intel gør brug af en særlig strømbesparende funktion i iPhonens chips, der overtræder et af Qualcomms patenter.

Qualcomm har ligeledes argumenteret for, at Apple også har overtrådt to patenter, der relaterer sig til hastigheden og kvaliteten i telefonernes data-download, men her valgte dommeren ikke at give Qualcomm medhold.

Apple og Qualcomm har nu genmem flere år udkæmpet en juridisk hanekamp med hinanden.

En kamp der for alvor tog fart i starten af 2017, da Apple lagde sag an mod Qualcomm og beskyldte selskabet for at misbruge sin dominerende markedsposition til at blokere for konkurrenter og opkræve alt for høje licenspriser.

Efterfølgende har Apple droppet Qualcomm leverandør til sine iPhones, og anvender nu i stedet modemchips fra Intel.

Læs også:
Kina forbyder salg af iPhone X – og seks andre af Apples populære telefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.