Artikel top billede

Ugen i tech: Apple giver op: Den perfekte trådløse lademåtte er for indviklet / Spotify ude med særligt kærestetilbud / Nvidia på vej med lovende budgetkort

Apple må opgive sin ellers lovende AirPower lademåtte. Spotify ude med godt tilbud til de danske kærestepar, mens Nvidia snart er ude med et interessant budget-grafikkort.

Apple opgiver sin AirPower lademåtte

Apple havde vist i sinde at skabe den perfekte trådløse lademåtte, med deres såkaldte ’AirPower’, som blev vist frem, givetvis kun som rendering’ ved lanceringen af iPhone X i september 2017.

Den særlige lademåtte, som ville markere sig ved at kunne oplade flere enheder trådløst samtidigt, blev dog for indviklet for selskabet, som havde sat høje krav til produktet.

”AirPower kunne ikke indfri de høje krav vi havde, hvorfor vi nu afblæser projektet,” lyder beskeden til Techcrunch fra vicedirektør Dan Riccio fra selskabets ’hardware engineering’-afdeling.

En fungerende Airpower skulle kunne oplade en iPhone, et sæt trådløse Airpods samt et Watch uden at nogen af enhederne skulle placeres nøjsomt på ladepladen. Apples iOS skulle samtidigt kunne vise hvor fremskreden opladningen er på iPhonens skærm.

Det kommer efter flere meldinger om problemer med overophedning, som stammer fra det særlige design, som inkorporerede flere opladningskredsløb, skriver the Verge.

Spotify ude med særligt kærestetilbud

Spotify lancerer en ny abonnementsform til dig, der vil dele musikken med dem du holder af.

Med den nye premium-pakke døbt ’Spotify Duo’ kan kærestepar, samlevende eller andre, deler samme tag, få to reklamefri premium abonnementer til reduceret pris.

I stedet for hver at betale 99 kroner per måned, koster et duo-abonnement blot 124 kroner – svarende til en besparelse på knap 40 procent per måned.

Med Premium duo kan der skabes fælles playlister, såkaldte ’Duo Mix’, som genereres ud fra de to profilers lyttehistorik.

Premium duo eksisterer i øjeblikket som en forsøgsordning i udvalgte lande. I øjeblikket er Spotify Duo kun at få Columbia, Chile, Irland, Polen ud over Danmark.

Til familier tilbyder Spotify fortsat et familieabonnement til 149 kroner per måned, hvor op til seks brugere kan streame musik til en reduceret pris.

Nvidia på vej med lovende budgetkort

Næste brik i grafik-specialisten Nvidias portefølje ser ifølge de første lækkede benchmarks lovende ud.

Kortet, som forventes at blive døbt Nvidia GeForce GTX 1650, bliver ifølge mediet videocardz baseret på en ny grafikchip kaldet TU117 og kommer i både en almindelig og en udboret ’Ti’ variant.

Fælles for begge kort bliver at de er baseret på Nvidias nuværende ’Turing’ arkitektur, med som de øvrige GTX 1660 kort, vil der ikke være de særlige raytracing funktioner ombord. Disse er forbeholdt RTX-serierne.

Begge kort kommer med 4GB VRAM ombord, Ti-varianten vil dog få den hurtigere GDDR6 VRAM at arbejde med.

Ydelsesmæssigt synes kortet at befinde sig imellem sidste års GTX 1060 3GB kort og AMD’s prisvenlige RX 570 grafikkort.

Kortet vil, ifølge Wccftech få debut 22. april til en pris på 179 amerikanske dollar. Omsat til danske priser vil det svare til knap 1.200 kroner. Når told og moms medregnes, vil prisen sandsynligvis nærme sig de 1.500 kroner.

Se også: Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort