Artikel top billede

Danske virksomheder bliver ramt af Facebooks nye annonceregler

Alle annoncer der lugter det mindste af politik, vil nu blive stemplet som politiske af Facebook, og det vil ramme mange danske virksomheder.

Sagen om russisk påvirkning af det amerikanske præsidentvalg i 2016 er medvirkende til, at Facebook nu også strammer sine annonecregler herhjemme før den danske valgkamp. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Konsekvensen af de nye regler er, at mange danske virksomheder nu vil opleve, at deres annoncer bliver stemplet som politiske, hvis de eksempelvis handler om csr-tiltag eller på andre måder lugter det mindste af politik.

Når annoncerne bliver stemplet som politiske betyder det, at Facebook vil offentliggøre en række data om annonce-kampagnen. Blandt andet hvor mange penge virksomhederme har brugt på kampagnen samt hvem reklamen er rettet mod. Samtidig vil annoncen også blive gjort tilgængelig for alle i Facebooks helt nye danske annonce-arkiv.

”Det kommer nok bag på mange virksomheder, at de her regler rammer alle, som indrykker annoncer med et politisk og samfundsmæssigt tilsnit. For eksempel bæredygtighed eller transport. Så skal vi registrere det, og alle de annoncer vil være synlige i et annoncearkiv," siger Martin Ruby, chef for public policy hos Facebook i Norden og Benelux, til Finans.

Læs også: Mark Zuckerberg har en ny vild plan, og den kan forandre Facebook for altid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere