Artikel top billede

Tech fra Toppen: Københavns Kommunes CIO Stig Lundbech: "Den store udfordring er, at driften bliver mindre og mindre - man køber alting as a service"

Tech fra Toppen: CIO Stig Lundbech skal inspirere de kommunale forvaltninger i Københavns Kommune med ny teknologi, spare på administrationen og sikre borgerne bedre service. Hør hvordan han griber opgaven an her.

Det er seks år siden, at Stig Lundbech kunne sætte til rette i stolen som CIO for Københavns Kommune.

Dermed kom embedsmanden med en baggrund fra både Statskundskab og IT-Universitetet til at stå i spidsen for et årligt it-budget, der nærmer sig en milliard kroner.

Siden studiet har Stig Lundbechs karriere svinget mellem forretning og it - og han har haft ansvaret for at skabe alt fra borgerservice til call centre.

I sidste ende var det dog digitaliseringen af det offentlige, der lokkede Stig Lundbech til Københavns Kommune.

Her var der dog stor utilfredshed med den måde, som it blev drevet - hvilket ledte til, at Stig Lundbech kunne indtage området i Danmarks største og meget alsidige kommune.

Det er det arbejde, som Stig Lundbech har lagt i at effektivisere og modernisere it-funktionen, der har sikret ham en plads i opløbet til titlen som Årets CIO 2019, der hvert år uddeles af Computerworld, analysevirksomheden IDC og Dansk IT.

Stig er gæst i denne særudgave af Tech fra Toppen, hvor vi stiller skarpt på en af kandidaterne til Årets CIO-titlen - og følger op med de øvrige kandidater i en række kommende episoder.

Med episoderne får du en unik mulighed for at komme ind under huden på nogle af Danmarks dygtigste CIO'er og høre deres svar på de samme syv spørgsmål - du kan se spørgsmålene, som vi stiller herunder.

1) Hvordan endte du som CIO?

2) Hvordan ser jeres digitale strategi ud?

3) Hvad er det, som I ultimativt vil opnå med jeres digitale strategi?

4) Hvad er det for en forskel, som du gør for den strategi?

5) Hvad er den alvorlige risiko/den udfordring, der har dit største fokus pt?

6) Hvad er de tre konkrete teknologier, der har det største disruptive potentiale på netop jeres forretningsområde

7) Nævn at godt råd, som du gerne ville have fået, dengang du var et ungt ambitiøst talent med mod på ledelse og teknologi.

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Torben Ruberg, CIO hos Mærsk Tankers og vinder af Årets CIO 2015. Du kan lytte til hele episoden herunder.

Husk du kan abonnere på Tech fra Toppen på iTunes (link), Spotify (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.

Lyt til mere: Du kan finde alle episoder af podcasten her