Artikel top billede

Nu kårer vi Danmarks bedste CIO: Læs alt om de fire kandidater her - hvem af Danmarks fire bedste CIO'er vinder?

Årets CIO 2019: Om få timer kårer Computerworld, IDC og Dansk IT Danmarks bedste CIO. Fire kandidater er nomineret til titlen som Årets CIO 2019. Læs alt om de fire top-CIO’er og deres store it-projekter her.

Om nogle timer ved vi, hvem der er Danmarks bedste CIO lige nu.

I aften kårer Computerworld, IDC og Dansk IT nemlig Årets CIO 2019 til et arrangement i Carlsberg-byen i Frederiksberg med deltagelse af en række fine gæster fra den absolut tunge del af den danske it-sektor.

Det er 14. gang, at vi kårer Årets CIO.

Det betyder, at vinderen træder ind i en fornem række af elite-CIO’er, der år for år har repræsenteret det ypperste inden for it-ledelse i netop deres generation.

Kravene til CIO’erne har ændret sig ganske markant over årene.

Sådan skal det selvfølgelig være i en tid præget af hastig, teknologisk udvikling, som siden første kåring i 2006 helt har bundvendt mange brancher og defineret helt nye.

Fælles for alle top-CIO’erne gennem årene har dog været en ting:

De skal stå i spidsen for deres fag, gå forrest med indsigt og myndighed og være med til at sparke dørene ind i organisationerne og hos ledelserne.

Det er opgave, der ikke altid har været lige let, men som er blevet langt nemmere i de senere år i takt med, at CEO’er og CFO’er for alvor er begyndt at få øjnene op for, at it og digitalserings-projekter i dag er et afgørende element, hvis organisationen skal være konkurrence-dygtig på både kort og langt sigt.

Stærkt felt

I år skal vi vælge Årets CIO 2019 i et særdeles kyndigt og kompetent felt af nominerede.

Computerworld har over de seneste uger bragt store interviews i både skrift og tale (i form af podcast) med de fire nominerede.

Her fortæller de om deres visioner, udfordringer og ideer med den digitale udnyttelse i deres respektive organisationer.

De står alle med forskellige udfordringer i vidt forskellige industrier. Og de angriber dem også på forskellig måde.

Det er et udtryk for, at jobbet som top-CIO kræver en bred vifte af skills og kompetencer - man skal som top-CIO være både systematisk og kreativ, både innovativ og fastholdende, både lyttende og styrende, både udviklende og eksekverende.

Og så skal man være hurtig til at sætte sig så grundigt ind i industrier og forretninger, at man kan træffe de rigtige valg, der skaber vækst, konkurrencekant og værdi for organisationen.

Det lyder ikke nemt. Og det er det heller ikke.

Men de fire nominerede til Årets CIO boltrer sig i dette farvand.

Vi håber, at du i tiden op til kåringen i aften vil bruge lidt tid på at læse og lytte på deres indsigter og ideer. Det er til at blive klogere af.

Klik på de enkelte links for at læse mere:

Læs artikler om de fire nominerede


På en måned tegnede dansk top-CIO et helt ny it-landskab hos en af landets største virksomheder: "Jeg lovede hårdt arbejde og kaos"
Nomineret til Årets CIO 2019: I slutningen af 2016 blev Peer Omann hentet ind som CIO i Bunker Holding med opgaven om at genstarte et it-landskab, der ikke tilstrækkeligt understøttede et foretagende med en omsætning på 54 milliarder kroner. Efter blot en måned i jobbet lagde han en ny stor it-plan på direktionens bord. Sådan greb han opgaven an.


Stig Lundbech kæmper med at få digitaliseringsagendaen på dagsordenen i Københavns Kommune: "Vi skal i gang nu, så vi er parat"
Nomineret til Årets CIO 2019: Københavns Kommune er med Stig Lundbech, direktør for Koncern IT, gået fra at have store problemer med den kommunale it-drift til at kæmpe for at sætte ny teknologi på dagsordenen.


Indisk stjerne-CIO skal flytte hele Saxo Banks infrastruktur i skyen på under fem år: "Vi skal være ’the Amazon of finance'"
Nomineret til Årets CIO 2019: I 2017 fik Ashok Kalyanswamy til opgave at flytte hele Saxo Banks it-infrastruktur i skyen i løbet af få år. Det har den indiske top-CIO foreløbigt gjort så godt, at han er nomineret til Årets CIO 2019.


Alan er en af Danmarks fem bedste CIO’er: Sådan har han transformeret hele it-landskabet hos Salling Group
Nomineret til Årets CIO 2019: Sjældent hører man om en CIO, der har været i samme virksomhed i over 30 år. Men det har Alan Jensen. I de sidste knap 15 år og som it-chef hos Salling Group. Nu er han nomineret til Årets bedst CIO 2019 for det ”største og vigtigste” it-projekt i hans og koncernen.

Lyt til interview i Computerworlds podcast-serie Tech fra Toppen


Tech fra Toppen: Københavns Kommunes CIO Stig Lundbech: "Den store udfordring er, at driften bliver mindre og mindre - man køber alting as a service"
CIO Stig Lundbech skal inspirere de kommunale forvaltninger i Københavns Kommune med ny teknologi, spare på administrationen og sikre borgerne bedre service. Hør hvordan han griber opgaven an her.


Tech fra Toppen: Saxo Banks CIO, Ashok Kalyanswamy: Sådan endte jeg som CIO i København
Kom med ind bag facaden hos Ashok Kalyanswamy, CIO i Saxo Bank og kandidat til titlen som Årets CIO 2019. Hør hvordan han endte som CIO, det råd, som han gerne ville have haft som ung, og om de teknologier, der kan disrupte bankområdet.


Tech fra Toppen: Salling Groups CIO Alan Jensen har gennemført en kæmpe ERP-transformation
Salling Group,det tidligere Dansk Supermarked, er ikke alene af de Danmarks største virksomheder. Virksomheden har også et rigtigt veldrevet it-landskab. Manden bag det landskab er CIO Alan Jensen, som har stået i spidsen for it hos Salling Group i mere end 14 år. Hør hans historie her.


Tech fra Toppen: Peer Omann fra Bunker Holding styrer it i en koncern, der omsætter for 54 milliarder kroner

Som CIO for Bunker Holding er Peer Omann del af en koncern med 750 medarbejdere fordelt på næsten 60 kontorer i hele verden. Hør hans historie her.