Artikel top billede

TDC-selskab advarer mod at generalisere cybertruslen: "Vi bliver nødt til at afdramatisere og gradbøje de typer angreb, som virksomhederne kan være udsat for"

Man skal passe på med blot at tegne et generaliserende billede af cybertrulsen mod danske virksomheder. Det kan lede til alt for dyre it-sikkerhedsløsninger, men TDC-selskabet NetDesign.

En af de største hovedpiner for it-chefer landet over er utvivlsomt at møde op på arbejde og sande at hele virksomheden er blevet lagt ned af et stort cyberangreb.

Og de har noget at have deres bekymring, hvis man læser rapporten fra Center for Cybersikkerhed fra marts i år, der konkluderede, at cyberkriminalitet aldrig har været større mod Danmark end netop nu.

Samtidig er der måske også en tendens hos virksomhederne til at tro, at cybertruslerne blot stiger og stiger.

Men sådan at generalisere truslen fra cyberspace er alt for nuanceret, mener TDC-selskabet NetDesign.

Det skriver Berlingske.

Man skal passe på med blot at tegne et generaliserende billede af cybertrulsen mod danske virksomheder. Det kan lede til alt for dyre it-sikkerhedsløsninger, mener NetDesign.

Administrerende direktør hos NetDesign, Marianne Horstmann, siger til Berlingske, at man skal forholde sig mere konkret til typerne af cyberangreb.

"Vi bliver nødt til at afdramatisere og gradbøje de typer angreb, som virksomhederne kan være udsat for, selv om der altid er en risiko. Ellers kan det ende med, at de køber sig ind på nogle dyre løsninger, som de ender med ikke at benytte sig af," fortæller adm. direktør i Netdesign, Marianne Horstmann, til Berlingske.

Læs mere om Marianne Horstmann her: Ny chef til TDC’s NetDesign - kommer fra topstilling i Atea

Rapporten fra Center for Cybersikkerhed fastlagde tilbage i marts, at truslen mod Danmark fortsat er 'meget høj'.

Det er særligt de dele af staten, som beskæftiger sig med udenrigs- sikkerheds- og forsvarspolitik, som fremmede stater ifølge Center for Cybersikkerhed fortsat forsøger at spionere i mod.

Herudover rammer cyberspionagen også myndigheder og virksomheder inden for kritiske sektorer som energi, sundhed, transport, tele, finans og søfart, som Center for Cybersikkerhed har haft særligt fokus på i 2018.

Læs mere her: Center for Cybersikkerhed klar med trusselsvurdering for 2019: Så alvorligt står det til lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.