Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

TDC-selskab advarer mod at generalisere cybertruslen: "Vi bliver nødt til at afdramatisere og gradbøje de typer angreb, som virksomhederne kan være udsat for"

Man skal passe på med blot at tegne et generaliserende billede af cybertrulsen mod danske virksomheder. Det kan lede til alt for dyre it-sikkerhedsløsninger, men TDC-selskabet NetDesign.

En af de største hovedpiner for it-chefer landet over er utvivlsomt at møde op på arbejde og sande at hele virksomheden er blevet lagt ned af et stort cyberangreb.

Og de har noget at have deres bekymring, hvis man læser rapporten fra Center for Cybersikkerhed fra marts i år, der konkluderede, at cyberkriminalitet aldrig har været større mod Danmark end netop nu.

Samtidig er der måske også en tendens hos virksomhederne til at tro, at cybertruslerne blot stiger og stiger.

Men sådan at generalisere truslen fra cyberspace er alt for nuanceret, mener TDC-selskabet NetDesign.

Det skriver Berlingske.

Man skal passe på med blot at tegne et generaliserende billede af cybertrulsen mod danske virksomheder. Det kan lede til alt for dyre it-sikkerhedsløsninger, mener NetDesign.

Administrerende direktør hos NetDesign, Marianne Horstmann, siger til Berlingske, at man skal forholde sig mere konkret til typerne af cyberangreb.

"Vi bliver nødt til at afdramatisere og gradbøje de typer angreb, som virksomhederne kan være udsat for, selv om der altid er en risiko. Ellers kan det ende med, at de køber sig ind på nogle dyre løsninger, som de ender med ikke at benytte sig af," fortæller adm. direktør i Netdesign, Marianne Horstmann, til Berlingske.

Læs mere om Marianne Horstmann her: Ny chef til TDC’s NetDesign - kommer fra topstilling i Atea

Rapporten fra Center for Cybersikkerhed fastlagde tilbage i marts, at truslen mod Danmark fortsat er 'meget høj'.

Det er særligt de dele af staten, som beskæftiger sig med udenrigs- sikkerheds- og forsvarspolitik, som fremmede stater ifølge Center for Cybersikkerhed fortsat forsøger at spionere i mod.

Herudover rammer cyberspionagen også myndigheder og virksomheder inden for kritiske sektorer som energi, sundhed, transport, tele, finans og søfart, som Center for Cybersikkerhed har haft særligt fokus på i 2018.

Læs mere her: Center for Cybersikkerhed klar med trusselsvurdering for 2019: Så alvorligt står det til lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere