Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

TDC-selskab advarer mod at generalisere cybertruslen: "Vi bliver nødt til at afdramatisere og gradbøje de typer angreb, som virksomhederne kan være udsat for"

Man skal passe på med blot at tegne et generaliserende billede af cybertrulsen mod danske virksomheder. Det kan lede til alt for dyre it-sikkerhedsløsninger, men TDC-selskabet NetDesign.

En af de største hovedpiner for it-chefer landet over er utvivlsomt at møde op på arbejde og sande at hele virksomheden er blevet lagt ned af et stort cyberangreb.

Og de har noget at have deres bekymring, hvis man læser rapporten fra Center for Cybersikkerhed fra marts i år, der konkluderede, at cyberkriminalitet aldrig har været større mod Danmark end netop nu.

Samtidig er der måske også en tendens hos virksomhederne til at tro, at cybertruslerne blot stiger og stiger.

Men sådan at generalisere truslen fra cyberspace er alt for nuanceret, mener TDC-selskabet NetDesign.

Det skriver Berlingske.

Man skal passe på med blot at tegne et generaliserende billede af cybertrulsen mod danske virksomheder. Det kan lede til alt for dyre it-sikkerhedsløsninger, mener NetDesign.

Administrerende direktør hos NetDesign, Marianne Horstmann, siger til Berlingske, at man skal forholde sig mere konkret til typerne af cyberangreb.

"Vi bliver nødt til at afdramatisere og gradbøje de typer angreb, som virksomhederne kan være udsat for, selv om der altid er en risiko. Ellers kan det ende med, at de køber sig ind på nogle dyre løsninger, som de ender med ikke at benytte sig af," fortæller adm. direktør i Netdesign, Marianne Horstmann, til Berlingske.

Læs mere om Marianne Horstmann her: Ny chef til TDC’s NetDesign - kommer fra topstilling i Atea

Rapporten fra Center for Cybersikkerhed fastlagde tilbage i marts, at truslen mod Danmark fortsat er 'meget høj'.

Det er særligt de dele af staten, som beskæftiger sig med udenrigs- sikkerheds- og forsvarspolitik, som fremmede stater ifølge Center for Cybersikkerhed fortsat forsøger at spionere i mod.

Herudover rammer cyberspionagen også myndigheder og virksomheder inden for kritiske sektorer som energi, sundhed, transport, tele, finans og søfart, som Center for Cybersikkerhed har haft særligt fokus på i 2018.

Læs mere her: Center for Cybersikkerhed klar med trusselsvurdering for 2019: Så alvorligt står det til lige nu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere