Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Efter flere års krise: Pc-markedet er i bedring – og det har fået en ny frontløber

Pc markedet er ved at sunde sig efter flere års krise. Nu er særligt en enkel pc-producent i hastig vækst.

Det globale pc-marked er ved at sunde sig efter flere års stagnation og nedtur.

Det viser seneste kvartalsopgørelser fra analyseinstitutterne Gartner og IDC, som begge viser, at det globale marked for pc’er er i bedring.

Gartner opgørelse fra andet kvartal 2019 viser en stigning på halvanden procent i forhold til samme periode året før, mens IDC viser en sund stigning på 4,7 procent.

Målt i styktal blev det til 62,9 og 64,9 millioner nye pc’er i handlen andet kvartal 2019, målt efter henholdsvis Gartners og IDC’s metode.

Begge tal er estimater baseret på antallet af enheder sendt ud i handlen og er derfor ikke egentlige salgstal.

Uanset metode har pc-markedet fortsat langt op til den historiske rekord fra første kvartal 2012, hvor næsten 89 millioner pc’er røg ud i handlen ifølge Gartner.

Bag væksten er et samspil af flere årsager.

Gartner noterer sig, at Intel er ved at overkomme de produktionsproblemer cpu-producenten har døjet med, og at den ulmende handelskrig mellem USA og Kina får flere virksomheder til at øge størrelsen på deres lagerbeholdninger.

IDC lægger vægt på, at en stor opdateringsbølge af Windows 10 er undervejs i erhvervslivet, og at det afspejler sig hovedsageligt som vækst i antallet af desktop-systemer, mens laptop-salget stagnerer.

Se også: Det globale pc-salg hårdt ramt af CPU-mangel: Salget falder brat

Lenovo overhaler HP

I den globale top fem over pc-producenter finder man Lenovo, HP, Dell, Apple og Acer.

Klodens største pc-producent er nu ikke længere amerikanske HP, som i begge opgørelser er blevet overhalet i markedsandel af kinesiske Lenovo.

Lenovo har igennem det seneste år oplevet en vækst på mellem 15,9 og 18,2 procent ifølge henholdsvis Gartner og IDC.

Lenovos markedsandel er nu på 25,0 procent ifølge Gartner og 25,1 procent ifølge IDC, mens HP må nøjes med andele på henholdsvis 22,2 procent (Gartner) og 23,7 procent (IDC).

Dell kommer ind på en global tredjeplads med mellem 17 og 18 procent, langt foran både Apple og Acer som deler fjerde- og femtepladsen med omkring seks procent af markedsandelene.

Læs også: Globalt pc-salg falder: Her er årsagerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.