Artikel top billede

Just Eat-aktionærer står til at blive forgyldt i milliardfusion - men stifteren Jesper Buch fortryder ikke at have solgt ud

Den netop offentliggjorte storfusion mellem danskstiftede Just Eat og hollandske Takeaway.com vil forgylde aktionærerne i Just Eat. Men medstifteren Jesper Buch fortryder ikke, at have solgte sine resterende aktier tilbage i 2012, siger han til Børsen.

Jesper Buch var med til at stifte takeaway-successen Just Eat tilbage i 2000 og 12 år efter solgte han ud af alle sine andele.

Det er selv samme selskab, der efter offentliggørelsen af fusionen med hollandske Takeaway.com, er blevet værdiansat til 41,5 milliarder kroner.

Læs mere her: Just Eat opkøbt af hollandsk takeaway-gigant: Ukendt dansker står til at score milliardgevinst

Men iværksætteren, der i dag er angel-investor og dommer i DR-programmet Løvens Hule, fortryder ikke, at have solgt sine andele i selskabet, selvom de er steget stødt i værdi, siger han til Dagbladet Børsen.

"Jeg ville være utaknemmelig og et skarn, hvis jeg begyndte at spekulere i, at skulle have ventet til nu med at sælge. Jeg behøver ikke at lave noget resten af mit liv, og det behøver mine børn og deres børn heller ikke," siger han til Børsen.

Læs mere: Just-Eat-stifter efter salg: Sådan bruger jeg pengeneRead more at

Dansker forgyldes af milliardfusion

Der er dog en anden dansker, der står til at blive forgyldt ved handlen, som endnu ikke er gået igennem.

Ifølge erhvervsmediet Finans er danske Bo Ladegaard Bendtsen med en ejerandel 13,43 procent den største aktionær i Just Eat.

I forbindelse med handlen står Just Eat-aktionærerne til at score en gevinst på 15 procent, og ifølge Finans er Bo Ladegaard Bendtsens aktier i skrivende stund 5,6 milliarder kroner værd.

Bo Ladegaard Bendtsen købte sig ind i Just Eat i 2005, og dengang skrev Computerworld, at han investerede 17 millioner kroner i selskabet i forbindelse med, at selskabets stifter Jesper Buch ønskede at ekspandere til England og USA.

Læs mere om Just Eat her: Efter stigende konkurrence fra Uber: Nu skifter Just Eat ud i topledelsen

Selvom Just Eat blev stiftet i en kælder i Kolding tilbage i 2000 har selskabet været britisk de sidste otte år.

Udover Just Eat, så har danske Hungry.dk også gjort sit indtog på den danske madudleverings-scene med Morten Larsen i spidsen.

Han siger til Børsen, at denne storfusion ikke får Hungry.dk til at skifte strategi:

"Vores kamp er jo meget lokal. Vi har det danske og det irske marked og har en meget profitabel forretning. Så det er ikke noget, der ændrer vores strategi," siger han til mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere