Artikel top billede

Just Eat-aktionærer står til at blive forgyldt i milliardfusion - men stifteren Jesper Buch fortryder ikke at have solgt ud

Den netop offentliggjorte storfusion mellem danskstiftede Just Eat og hollandske Takeaway.com vil forgylde aktionærerne i Just Eat. Men medstifteren Jesper Buch fortryder ikke, at have solgte sine resterende aktier tilbage i 2012, siger han til Børsen.

Jesper Buch var med til at stifte takeaway-successen Just Eat tilbage i 2000 og 12 år efter solgte han ud af alle sine andele.

Det er selv samme selskab, der efter offentliggørelsen af fusionen med hollandske Takeaway.com, er blevet værdiansat til 41,5 milliarder kroner.

Læs mere her: Just Eat opkøbt af hollandsk takeaway-gigant: Ukendt dansker står til at score milliardgevinst

Men iværksætteren, der i dag er angel-investor og dommer i DR-programmet Løvens Hule, fortryder ikke, at have solgt sine andele i selskabet, selvom de er steget stødt i værdi, siger han til Dagbladet Børsen.

"Jeg ville være utaknemmelig og et skarn, hvis jeg begyndte at spekulere i, at skulle have ventet til nu med at sælge. Jeg behøver ikke at lave noget resten af mit liv, og det behøver mine børn og deres børn heller ikke," siger han til Børsen.

Læs mere: Just-Eat-stifter efter salg: Sådan bruger jeg pengeneRead more at

Dansker forgyldes af milliardfusion

Der er dog en anden dansker, der står til at blive forgyldt ved handlen, som endnu ikke er gået igennem.

Ifølge erhvervsmediet Finans er danske Bo Ladegaard Bendtsen med en ejerandel 13,43 procent den største aktionær i Just Eat.

I forbindelse med handlen står Just Eat-aktionærerne til at score en gevinst på 15 procent, og ifølge Finans er Bo Ladegaard Bendtsens aktier i skrivende stund 5,6 milliarder kroner værd.

Bo Ladegaard Bendtsen købte sig ind i Just Eat i 2005, og dengang skrev Computerworld, at han investerede 17 millioner kroner i selskabet i forbindelse med, at selskabets stifter Jesper Buch ønskede at ekspandere til England og USA.

Læs mere om Just Eat her: Efter stigende konkurrence fra Uber: Nu skifter Just Eat ud i topledelsen

Selvom Just Eat blev stiftet i en kælder i Kolding tilbage i 2000 har selskabet været britisk de sidste otte år.

Udover Just Eat, så har danske Hungry.dk også gjort sit indtog på den danske madudleverings-scene med Morten Larsen i spidsen.

Han siger til Børsen, at denne storfusion ikke får Hungry.dk til at skifte strategi:

"Vores kamp er jo meget lokal. Vi har det danske og det irske marked og har en meget profitabel forretning. Så det er ikke noget, der ændrer vores strategi," siger han til mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.