Artikel top billede

Just Eat-aktionærer står til at blive forgyldt i milliardfusion - men stifteren Jesper Buch fortryder ikke at have solgt ud

Den netop offentliggjorte storfusion mellem danskstiftede Just Eat og hollandske Takeaway.com vil forgylde aktionærerne i Just Eat. Men medstifteren Jesper Buch fortryder ikke, at have solgte sine resterende aktier tilbage i 2012, siger han til Børsen.

Jesper Buch var med til at stifte takeaway-successen Just Eat tilbage i 2000 og 12 år efter solgte han ud af alle sine andele.

Det er selv samme selskab, der efter offentliggørelsen af fusionen med hollandske Takeaway.com, er blevet værdiansat til 41,5 milliarder kroner.

Læs mere her: Just Eat opkøbt af hollandsk takeaway-gigant: Ukendt dansker står til at score milliardgevinst

Men iværksætteren, der i dag er angel-investor og dommer i DR-programmet Løvens Hule, fortryder ikke, at have solgt sine andele i selskabet, selvom de er steget stødt i værdi, siger han til Dagbladet Børsen.

"Jeg ville være utaknemmelig og et skarn, hvis jeg begyndte at spekulere i, at skulle have ventet til nu med at sælge. Jeg behøver ikke at lave noget resten af mit liv, og det behøver mine børn og deres børn heller ikke," siger han til Børsen.

Læs mere: Just-Eat-stifter efter salg: Sådan bruger jeg pengeneRead more at

Dansker forgyldes af milliardfusion

Der er dog en anden dansker, der står til at blive forgyldt ved handlen, som endnu ikke er gået igennem.

Ifølge erhvervsmediet Finans er danske Bo Ladegaard Bendtsen med en ejerandel 13,43 procent den største aktionær i Just Eat.

I forbindelse med handlen står Just Eat-aktionærerne til at score en gevinst på 15 procent, og ifølge Finans er Bo Ladegaard Bendtsens aktier i skrivende stund 5,6 milliarder kroner værd.

Bo Ladegaard Bendtsen købte sig ind i Just Eat i 2005, og dengang skrev Computerworld, at han investerede 17 millioner kroner i selskabet i forbindelse med, at selskabets stifter Jesper Buch ønskede at ekspandere til England og USA.

Læs mere om Just Eat her: Efter stigende konkurrence fra Uber: Nu skifter Just Eat ud i topledelsen

Selvom Just Eat blev stiftet i en kælder i Kolding tilbage i 2000 har selskabet været britisk de sidste otte år.

Udover Just Eat, så har danske Hungry.dk også gjort sit indtog på den danske madudleverings-scene med Morten Larsen i spidsen.

Han siger til Børsen, at denne storfusion ikke får Hungry.dk til at skifte strategi:

"Vores kamp er jo meget lokal. Vi har det danske og det irske marked og har en meget profitabel forretning. Så det er ikke noget, der ændrer vores strategi," siger han til mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere