Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Huawei tilbyder kunder rabatvouchers efter smartphone-udsalg endte i kaos

Et udsalg med markant rabat på Huaweis smartphone Y6 Pro resulterede i, at 10 ud af 27 Huawei-butikker i Singapore måtte lukkes af sikkerhedsmæssige årsager. Udsalget skulle køre i tre dage, men telefonerne var allerede udsolgt klokken 12.20 den første dag. Derfor tilbyder Huawei nu 5.000 singaporeanske rabatvouchers.

Huawei har set sig nødsaget til at udstede rabatvouchers til 5.000 kunder i Singapore, efter et udsalg med stort nedslag i prisen på den kinesiske it-gigants smartphone Y6 Pro endte i kaos.

Flere tusinde mennesker samlede sig i alt fredag 26. juli foran Huaweis 27 butikker i Singapore for at gøre brug af det ekstraordinære tilbud, hvor Huawei havde sænket prisen på Y6 Pro med 70 procent fra 198 singaporeanske dollar til 54.

Men rabatten gjaldt udelukkende for folk over 50 år.

Det skriver Bloomberg.

Det svarer til, at prisen rundt regnet er sat ned fra 970 kroner til 270 kroner.

Læs også: Huawei dropper lancering af ny laptop efter amerikansk handelsforbud

Efter planen skulle tilbuddet køre i tre dage, men allerede klokken 12.20 valgte Huawei at annullere udsalget, da alle telefoner var udsolgt.

10 ud af de 27 Huawei-butikker blev desuden lukket på grund af sikkerhedsmæssige årsager på grund af det massive fremmøde.

Huawei måtte også poste et opslag på Facebook, hvor selskabet opfordrede kunderne til at holde sig væk fra selskabets butikker.

Som følge af den beslutning har Huawei derfor valgt at tilbyde 5.000 af de kunder, som gik forgæves, en rabatvoucher på 100 singaporeanske dollar, svarende til omkring 500 kroner, som er differencen mellem den oprindelige pris Y6 Pro og udsalgsprisen.

Læs også: Huawei præsenterer vild vækst trods Trump-sanktioner: Mobilsalg vokser med 24 procent

Kaosramt udsalg kan få efterspil for Huawei

De kaotiske scener kan få et efterspil for Huawei.

Singapore’s Competition and Consumer Commission, der svarer til det danske Forbrugerråd, har allerede meldt ud, at de vil kigge nærmere på sagen, da det kan være i strid med Singapores forbrugerlov at tilbyde et yderst begrænset antal telefoner til en bestemt aldersgruppe.

"Huawei burde ikke have annonceret de store rabatter på telefonudsalget til så mange kunder, når selskabet kun havde et yderst begrænset antal telefoner på lager i selskabets butikker," lyder det i et Faceebook-opslag fra Lim Biow Chuan, der chef for Consumers Association of Singapore, der er en forbrugerorganisation i Singapore.

Huawei har ikke ønsket at kommentere sagen over for Bloomberg.

Læs også: Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret