Artikel top billede

Huawei-stifter vil opbygge en "uovervindelig jernhær" der kan bekæmpe USA's stormløb

Huawei-stifter og mangemilliardæren Ren Zhengfei vil igangsætte en plan for de næste tre til fem år, der skal bekæmpe det politiske stormløb, som USA har indledt mod det kinesiske selskab.

Huaweis stifter Ren Zhengfei vil over de næste tre til fem år opbygge en "jernhær", der skal modkæmpe de handelssanktioner som USA har pålagt selskabet.

Denne reorganisering af selskabet sker for at beholde førertrøjen som verdens største producent af telekommunikationsudstyr og for at stå forrest i udbredelsen af de kommende 5G-netværk.

Det skriver Bloomberg News.

Den 74-årige Huawei-stifter skrev i et internt notat dateret til 2. august 2019, at der er brug for en restrukturering af selskabet for at imødekomme de pågående udfordringer. Der fremgik dog ikke nogen detaljerede planer af brevet, beretter mediet.

"Vi er nødt til at gennemføre et eftersyn af de svære og barske betingelser og skabe en usynlig jernhær, der kan hjælpe os med at opnå sejr," skrev Ren Zhengfei i notatet, hvor det samtidig fremgik, at reorganiseringen skal være færdig inden for tre til fem år.

Det interne notat er senere blevet bekræftet af en talsperson fra Huawei, skriver Bloomberg.

Læs mere om konflikten her: Se tidslinjen her: Få det fulde overblik over konflikten mellem Huawei og Donald Trump

Stærkt pres fra USA

Huawei, der er Kinas største teknologiselskab, har været præget af amerikanske handelssanktioner, siden Donald Trump satte selskabet på den såkaldte entity list tilbage i maj 2019.

På den liste florerer selskaber, som amerikanske virksomheder ikke må handle med, da de ifølge USA's regering udgør en national sikkerhedsrisiko.

Efter sortlistningen af Huawei gav Donald Trump de amerikanske selskaber 90 dage, hvor de kan handle med Huawei. Men den tidsramme udløber 19. august.

Læs mere her: Skæbnedag for Huawei nærmer sig: Selskabets danske chef satser på løsning med USA, inden totalforbud træder i kraft

1. juli 2019 valgte den amerikanske præsident dog at bløde op for Huawei-forbuddet ved udmeldingen om, at virksomheder fra USA kunne søge om en licens til at handle med Huawei.

Siden da er den kinesiske og amerikanske handelskrig dog eskaleret yderligere, hvilket har fået USA's præsident til at udskyde at kigge på handelsbevillingerne til virksomheder, der stadig ønsker at handle med Huawei.

Ifølge den amerikanske handelsminister har 50 selskaber allerede anmodet om at handle med den kinesiske gigant igen - men hvornår de får svar er stadig uvist.

Det kan du læse mere om her: USA udskyder at tildele amerikanske selskaber licens til at handle med Huawei - har modtaget 50 ansøgninger

Huawei har lanceret nyt styresystem som plan B

Når Huawei ikke er i stand til at købe de essentielle komponenter fra USA, som de er vant til, vil de især have en effekt på selskabets mobiltelefoner, som blandt andet har været afhænige af chips fra den amerikanske producent Qualcomm og opdateringer fra Googles Android-operativsystem.

Netop usikkerheden om, hvorvidt Huawei-telefoner i fremtiden kan benytte eller modtage opdateringer fra Android har fået selskabet til at fremskynde et nyt syresystem ved navn HarmonyOS.

Det er dog stadig Huaweis officielle holdning, at selskabet foretrækker brugen af Android.

Det kan du læse mere om her: Huawei har netop lanceret nyt styresystem - men har ingen planer om at droppe Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.