Artikel top billede

Huawei-stifter vil opbygge en "uovervindelig jernhær" der kan bekæmpe USA's stormløb

Huawei-stifter og mangemilliardæren Ren Zhengfei vil igangsætte en plan for de næste tre til fem år, der skal bekæmpe det politiske stormløb, som USA har indledt mod det kinesiske selskab.

Huaweis stifter Ren Zhengfei vil over de næste tre til fem år opbygge en "jernhær", der skal modkæmpe de handelssanktioner som USA har pålagt selskabet.

Denne reorganisering af selskabet sker for at beholde førertrøjen som verdens største producent af telekommunikationsudstyr og for at stå forrest i udbredelsen af de kommende 5G-netværk.

Det skriver Bloomberg News.

Den 74-årige Huawei-stifter skrev i et internt notat dateret til 2. august 2019, at der er brug for en restrukturering af selskabet for at imødekomme de pågående udfordringer. Der fremgik dog ikke nogen detaljerede planer af brevet, beretter mediet.

"Vi er nødt til at gennemføre et eftersyn af de svære og barske betingelser og skabe en usynlig jernhær, der kan hjælpe os med at opnå sejr," skrev Ren Zhengfei i notatet, hvor det samtidig fremgik, at reorganiseringen skal være færdig inden for tre til fem år.

Det interne notat er senere blevet bekræftet af en talsperson fra Huawei, skriver Bloomberg.

Læs mere om konflikten her: Se tidslinjen her: Få det fulde overblik over konflikten mellem Huawei og Donald Trump

Stærkt pres fra USA

Huawei, der er Kinas største teknologiselskab, har været præget af amerikanske handelssanktioner, siden Donald Trump satte selskabet på den såkaldte entity list tilbage i maj 2019.

På den liste florerer selskaber, som amerikanske virksomheder ikke må handle med, da de ifølge USA's regering udgør en national sikkerhedsrisiko.

Efter sortlistningen af Huawei gav Donald Trump de amerikanske selskaber 90 dage, hvor de kan handle med Huawei. Men den tidsramme udløber 19. august.

Læs mere her: Skæbnedag for Huawei nærmer sig: Selskabets danske chef satser på løsning med USA, inden totalforbud træder i kraft

1. juli 2019 valgte den amerikanske præsident dog at bløde op for Huawei-forbuddet ved udmeldingen om, at virksomheder fra USA kunne søge om en licens til at handle med Huawei.

Siden da er den kinesiske og amerikanske handelskrig dog eskaleret yderligere, hvilket har fået USA's præsident til at udskyde at kigge på handelsbevillingerne til virksomheder, der stadig ønsker at handle med Huawei.

Ifølge den amerikanske handelsminister har 50 selskaber allerede anmodet om at handle med den kinesiske gigant igen - men hvornår de får svar er stadig uvist.

Det kan du læse mere om her: USA udskyder at tildele amerikanske selskaber licens til at handle med Huawei - har modtaget 50 ansøgninger

Huawei har lanceret nyt styresystem som plan B

Når Huawei ikke er i stand til at købe de essentielle komponenter fra USA, som de er vant til, vil de især have en effekt på selskabets mobiltelefoner, som blandt andet har været afhænige af chips fra den amerikanske producent Qualcomm og opdateringer fra Googles Android-operativsystem.

Netop usikkerheden om, hvorvidt Huawei-telefoner i fremtiden kan benytte eller modtage opdateringer fra Android har fået selskabet til at fremskynde et nyt syresystem ved navn HarmonyOS.

Det er dog stadig Huaweis officielle holdning, at selskabet foretrækker brugen af Android.

Det kan du læse mere om her: Huawei har netop lanceret nyt styresystem - men har ingen planer om at droppe Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere