Artikel top billede

Martin Romvig, vicedirektør for det nyetablerede selskab Norlys og tidligere direktør i Eniig, har sagt sit job op.

Pressefoto Eniig. (Foto: Anders Kavin / Anders Kavin)

Dansk fibergigant skal betale op mod 16 millioner kroner for vicedirektørs opsigelse

Det kommer til at koste det nyfusionerede fiberselskab Norlys op mod tre årslønninger, at vicedirektøren har sagt sit direktørjob op.

Martin Romvig, viceadministrerende direktør hos Danmarks nye bredbåndskæmpe Norlys, har sagt sin stilling op.

Norlys, der er en fusion mellem energi- og fiberselskaberne Eniig og SE, kan i forbindelse med opsigelsen ende med at betale mere end 16 millioner kroner i vederlag til Martin Romvig.

Martin Romvig vil, hvis han ikke tiltræder i et nyt job inden for de næste to år, få hvad der der svarer til tre års løn.

Kompensationen er fordelt således, at Martin Romvig får løn de næste 24 måneder, men modtager derudover også et et års løn i kompensation.

Det skriver Finans.

"Det betyder, at Martin Romvig vil få løn fra Norlys i 24 måneder, men hvis han tiltræder i et nyt job i denne periode, vil der ske en modregning i udbetalingen fra Norlys. Som led i fusionsforhandlingen er der desuden aftalt 12 måneder kompensation," oplyser Eniigs presseafdeling til Finans.

Årsløn på 5,4 millioner kroner

Martin Romvig havde i 2018 en årsløn på omkring 5,4 millioner kroner, hvis man medregner pension og andre goder.

Norlys ønsker ikke at oplyse til Finans, hvor dyr Martin Romvigs opsigelse bliver, men ifølge Finans' beregninger af direktørens tidligere løn som direktør hos Eniig betyder fratrædelsen, at han kan gå derfra med om mod 16,4 millioner kroner.

Integrationen mellem de to selskaber Eniig og SE kommer til at tage to år. Den skal udløse samlede synergi-gevinster på op mod en kvart milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe fiberfusion på vej: Konkurrencerrådet giver grønt lys til fusion mellem SE og Eniig - men de skal makke ret

Som led i fusionsaftalen mellem de to selskaber blev det SE's direktør, Niels Duedahl, der endte i direktørstolen for Norlys.

Norlys kommer til at have Danmarks største fibernet og er på tv- og bredbåndsmarkedet næststørst efter Yousee, da Norlys står bag Stofa og Boxer.

Læs også:

Fiberselskaberne Eniig og SE fusionerer: Det nye selskab skal servicere mere end en million tv- og internetkunder

Ni ting du bør bide mærke i i den nye regeringsaftale: Kan få betydning for it-sektoren

Eniig ansætter ny it-direktør: Morten Mathiasen skal stå i spidsen for stor it-omlægning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere