Artikel top billede

Martin Romvig, vicedirektør for det nyetablerede selskab Norlys og tidligere direktør i Eniig, har sagt sit job op.

Pressefoto Eniig. (Foto: Anders Kavin / Anders Kavin)

Dansk fibergigant skal betale op mod 16 millioner kroner for vicedirektørs opsigelse

Det kommer til at koste det nyfusionerede fiberselskab Norlys op mod tre årslønninger, at vicedirektøren har sagt sit direktørjob op.

Martin Romvig, viceadministrerende direktør hos Danmarks nye bredbåndskæmpe Norlys, har sagt sin stilling op.

Norlys, der er en fusion mellem energi- og fiberselskaberne Eniig og SE, kan i forbindelse med opsigelsen ende med at betale mere end 16 millioner kroner i vederlag til Martin Romvig.

Martin Romvig vil, hvis han ikke tiltræder i et nyt job inden for de næste to år, få hvad der der svarer til tre års løn.

Kompensationen er fordelt således, at Martin Romvig får løn de næste 24 måneder, men modtager derudover også et et års løn i kompensation.

Det skriver Finans.

"Det betyder, at Martin Romvig vil få løn fra Norlys i 24 måneder, men hvis han tiltræder i et nyt job i denne periode, vil der ske en modregning i udbetalingen fra Norlys. Som led i fusionsforhandlingen er der desuden aftalt 12 måneder kompensation," oplyser Eniigs presseafdeling til Finans.

Årsløn på 5,4 millioner kroner

Martin Romvig havde i 2018 en årsløn på omkring 5,4 millioner kroner, hvis man medregner pension og andre goder.

Norlys ønsker ikke at oplyse til Finans, hvor dyr Martin Romvigs opsigelse bliver, men ifølge Finans' beregninger af direktørens tidligere løn som direktør hos Eniig betyder fratrædelsen, at han kan gå derfra med om mod 16,4 millioner kroner.

Integrationen mellem de to selskaber Eniig og SE kommer til at tage to år. Den skal udløse samlede synergi-gevinster på op mod en kvart milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe fiberfusion på vej: Konkurrencerrådet giver grønt lys til fusion mellem SE og Eniig - men de skal makke ret

Som led i fusionsaftalen mellem de to selskaber blev det SE's direktør, Niels Duedahl, der endte i direktørstolen for Norlys.

Norlys kommer til at have Danmarks største fibernet og er på tv- og bredbåndsmarkedet næststørst efter Yousee, da Norlys står bag Stofa og Boxer.

Læs også:

Fiberselskaberne Eniig og SE fusionerer: Det nye selskab skal servicere mere end en million tv- og internetkunder

Ni ting du bør bide mærke i i den nye regeringsaftale: Kan få betydning for it-sektoren

Eniig ansætter ny it-direktør: Morten Mathiasen skal stå i spidsen for stor it-omlægning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere