Artikel top billede

Ken Villum Klausen, stifter og administrerende direktør i Lunar Way (til venstre) har sikret Lunar Way en backlicens. Foto: Pressefoto.

Lunar Way får banklicens og henter kapitalindsprøjtning på 195 millioner: "Det svarer til at starte i fjerde division og så arbejde sig op til finalen i Champions League"

Danmark får en ny bank. Bank-appen Lunar Way har sikret sig en banktilladelse af Finanstilsynet. Derudover henter det danske fintech-selskab 195 millioner kroner hos investorerne.

Lunar Ways stifter og administrerende direktør Ken Villum Klausen er uden tvivl en glad mand.

Den danske bank-app har som den første danske fintech-virksomhed sikret sig en banklicens fra Finanstilsynet.

Det betyder, at Lunay Way nu kan drive bank i Danmark og Norden.

Samtidig har Lunar Way hentet 195 millioner kroner i en ny investeringsrunde.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Ken Villum Klausen kan da heller ikke få armene ned.

"Fundingen og banklicensen er den foreløbige kulmination på fire års hårdt arbejde, og resultatet af dedikation og en kraftpræstation fra hele Lunar Way-teamet. Man kan roligt sige, at det svarer til at starte i fjerde division og så arbejde sig op til finalen i Champions League," lyder det fra ham i meddelelsen.

Læs også: "Jeg oplevede, at Hitachi fik en kæmpe revival, da Liverpool i maj var i Champions League-finalen"

Så stor er Lunar Way blevet på fire år

Lunar Way blev stiftet i 2015, men har i dag knap 100 ansatte fra Danmark, Sverige og Norge fordelt på kontorer i Aarhus, København og Stockholm.

Derudover åbner selskabet snart et kontor i Oslo.

Processen med at få banklicensen af Finanstilsynet har været i gang i et år.

"Lunar Way har hele vejen igennem været en seriøs udfordrer til den traditionelle finansielle scene, og det kommer til at fortsætte. Men for at kunne udfordre måden at tænke bank på, i det omfang, vi ønsker, skal vi kunne operere under samme vilkår som klassiske banker," lyder det videre fra Ken Villum Klausen, der fortsætter:

"Banklicensen gør det muligt for os at træde ind på banen som en reel spiller. Og de resultater vi har skabt som tech-virksomhed er en rigtig god indikator på, hvad vi kan drive det til med en banklicens."

Læs også: MobilePay indfører nyt gebyr

Lunar Way har hentet næsten 300 millioner i 2019

Lunar Ways bank-app bruges af mere end 100.000 skandinavere, og +12.000 nye brugere bydes velkommen hver måned.

Den nye investering på 195 millioner kroner kommer blot få måneder efter den seneste store investeringsrunde.

I februar hentede Lunar Way 97 millioner kroner hos selskabets investorer.

Dermed har Lunar Way rejse næsten 300 millioner kroner alene i 2019.

Det kan du læse mere om her: Fremadstormende dansk bank-app får tilført næsten 100 millioner kroner: Nu skal hele Norden erobresPremium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.