BREAKINGKæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

Fremadstormende dansk bank-app får tilført næsten 100 millioner kroner: Nu skal hele Norden erobres

Den populære bank-app Lunar Way har fået tilført lige knap 100 millioner danske kroner, som banken vil bruge på erobre hele Norden.

Den danske app-baserede bank Lunar Way har fået tilført 97 millioner kroner i frisk kapital i en ny investeringsrunde.

Det skriver det amerikanske tech-medie Techcrunch.

Ifølge det amerikanske medie er det den nordiske kapitalfond Seed Capital og blandt andet venturekapitalselskaberne Greyhound Capital og Socii Capital, der står for hovedparten af den tilførte kapital.

Den er bankens ambition, at den nye kapital skal bruges til at erobre hele det nordiske marked, der samlet set har 27 millioner potentielle kunder.

”Det har taget os nogle år at bygge en app, der passer til de forskellige behov i de forskellige nordiske lande, men nu er vi et sted, hvor vi er en seriøs konkurrent til traditionelle banker. Vores mål er – og har altid været- at grundlæggende ændre på status quo i banksektoren,” siger Lunar Ways stifter Ken Willum Klausen til Techcrunch.

Læs også: Drop filialerne og din net-bank: Danskere på vej med den app-baserede bank - sådan fungerer den

Nye banklicenser

Kapitaltilførelsen kommer kort tid efter, at Lunar Way kunne offentliggøre at selskabet har fået en såkaldt PISP-licens og en AISP-lceins, der betyder, at selskabet blandt andet tilbyde en række mere avancerede bankfunktioner.

Eksempelvis gør licenserne det muligt for brugerne at få et komplet overblik over alle deres konti uanset, hvilke bank den pågældende konto er tilknyttet.

”Samlet set bliver det muligt for brugeren at styre hele sin økonomi igennem Lunar Way-appen, med alle dens funktionaliteter og fokus på den gode brugeroplevelse," sagde Morten Sønderskov, driftsdirektør i Lunar Way i en pressemeddelelse, da de nye licenser blev offentliggjort.

Læs også: Startup-virksomheder klar til opgør med de gamle banker: EU-bombe kan køre bankerne ud på et sidespor

Bankdirektiv giver store muligheder

Licenserne er blevet mulige som led i EU’s bankdirektiv PSD2, der bev indført sidste år. I forbindelse med indførelsen af PSD2-direktivert vurderede Morten Sønderskov, at den langsigtede konsekvens af direktivet ville blive, at kunderne nu i højere grad vil vælge den bank, der tilbyder de bedste digitale features og den bedste brugerflade.

”For kunden kan det blive sekundært, hvor kontoen reelt har hjemsted. Det der betyder noget for kunden i dagligdagen er den brugerflade og den app, som de bruger til at interagere med banken i. Det betyder, at en del af konkurrenceparametrene nu kan blive flyttet ud til en tredjepart,” sagde han til Computerworld.

Ifølge Techcrunch byder Lunar Way i øjeblikket 10.000 nye kunder velkommen hver eneste måned.

Lunar Way er dog ikke den eneste app af sin slags på vores breddegrader. I efteråret kunne Computerworld således fortælle, at den app-baserede tyske bank N26, der har et koncept der er næsten identisk med Lunar Ways, blev lanceret i Danmark.

Det kan du læse mere om her:

Fremadstormende global mobil-bank med 1,5 millioner kunder er netop blevet lanceret i Danmark: Gør sig klar til at udfordre den danske bank-sektor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere