Artikel top billede

Finanstilsynet forventer fusion af BEC, SDC og Bankdata: Sammenlægning vil give ‘skalafordel’

Det vil give en ‘skalafordel,’ hvis den danske finanssektor ikke betjenes af hele tre datacentraler, som det er tilfældet i dag, hvor vi har BEC, SDC og Bankdata, mener Finanstilsynets direktør, Jesper Berg.

De danske bankers indtjeningskrise vil kunne løses delvist, hvis bankerne nedbringer deres omkostninger.

Og her kan det gavne at kigge på de tre datacentraler, som den danske banksektor i dag anvender.

Det siger Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, til FinansWatch.

Han mener, at det vil kunne være nyttigt, hvis bankerne kigger på en sammenlægning af datacentralerne, som i dag deler markedet mellem sig og fastslår, at en sammenlægning vil komme til at ske før eller siden.

De tre er BEC (Roskilde), Bankdata (Fredericia) og SDC (Ballerup).

"I øjeblikket har vi tre it-centraler, og de kæmper og arbejder hårdt. Og når vi så samtidig kan kigge over på landets største bank [Danske Bank, red] og de store it-resurser, som ligger her, er det klart, at her ligger der en mulighed for en skalafordel,” siger Jesper Berg til mediet.

Der er tidligere blevet arbejdet med lignende planer med en mulig fusion mellem SDC og BEC.

Men dengang blev planerne mere eller mindre skrinlagt, da det viste sig, at en fusion ville koste op mod halvanden milliard kroner og tage syv år.

Det kan du læse mere om her: Bankformand 'holder kattelem' åben for fusioner mellem de store danske bankcentraler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere