Artikel top billede

Finanstilsynet forventer fusion af BEC, SDC og Bankdata: Sammenlægning vil give ‘skalafordel’

Det vil give en ‘skalafordel,’ hvis den danske finanssektor ikke betjenes af hele tre datacentraler, som det er tilfældet i dag, hvor vi har BEC, SDC og Bankdata, mener Finanstilsynets direktør, Jesper Berg.

De danske bankers indtjeningskrise vil kunne løses delvist, hvis bankerne nedbringer deres omkostninger.

Og her kan det gavne at kigge på de tre datacentraler, som den danske banksektor i dag anvender.

Det siger Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, til FinansWatch.

Han mener, at det vil kunne være nyttigt, hvis bankerne kigger på en sammenlægning af datacentralerne, som i dag deler markedet mellem sig og fastslår, at en sammenlægning vil komme til at ske før eller siden.

De tre er BEC (Roskilde), Bankdata (Fredericia) og SDC (Ballerup).

"I øjeblikket har vi tre it-centraler, og de kæmper og arbejder hårdt. Og når vi så samtidig kan kigge over på landets største bank [Danske Bank, red] og de store it-resurser, som ligger her, er det klart, at her ligger der en mulighed for en skalafordel,” siger Jesper Berg til mediet.

Der er tidligere blevet arbejdet med lignende planer med en mulig fusion mellem SDC og BEC.

Men dengang blev planerne mere eller mindre skrinlagt, da det viste sig, at en fusion ville koste op mod halvanden milliard kroner og tage syv år.

Det kan du læse mere om her: Bankformand 'holder kattelem' åben for fusioner mellem de store danske bankcentraler.
IT-JOB

OptikIT A/S

Frontend-webudvikler

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Test Manager – QEA

Danske Commodities A/S

Master data specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere