Artikel top billede

Ny fynsk robotsucces nærmer sig milliardværdi

Den fynske robotklynge kan snart bryste sig af en endnu en milliardvirksomhed. For med en ny kapitaltilførelse kan Blue Ocean Robotics fra Odense runde en værdi på én milliard kroner.

Det danske robotfirma Blue Ocean Robotics er i øjeblikket ved at hente 75 millioner kroner i en ny kapitalrunde, der vil sætte selskabets samlede værdi til en milliard kroner kroner.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

En af de virksomheder, der allerede har investeret i Blue Ocean Robotics, er investeringsselskabet Nordic Eye.

For knap år siden investerede selskabet 100 millioner kroner i Blue Ocean Robotics, og ifølge Finans står værdien af den investering nu til at blive mangedoblet.

”På de 10 måneder, vi har været med, kan vi vise, at værdisættelsen af Blue Ocean Robotics er tre- til firedoblet. Så det er jo rigtig fint for os som investorer. Og vi ser et kæmpe potentiale fremadrettet også,” siger Peter Warnøe, partner i Nordic Eye, til Finans.

Rugekasse for robotvirksomheder

Blue Ocean Robotics, der er en del af den meget omtalte robotklynge i Odense, bygger på et koncept, hvor selskabet er en slags rugekasse for nye robotvirksomhed.

Tidligere på året forklarede selskabets administrerende direktør Claus Risager til Computerworld, at selskabet har lavet en platform, der gør det muligt at bygge forskellige robotter med vidt forskellige formål. I interviewet kalder han Blue Ocean Robotics for ”a robot venture factory.”

”Vi er i bund og grund en fabrik, der kan bygge nye robotvirksomheder,” siger Claus Risager til Computerworld.

Læs hele artiklen her:

Danske Blue Ocean Robotics har stor succes med overraskende forretningsmodel: "Vi er i bund og grund en fabrik, der kan bygge nye robotvirksomheder"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere