Følsomme data på stort set alle indbyggere i Ecuador lækket online

Følsomme data på stort set hele befolkningen i Ecuador ligger offentligt tilgængeligt online på grund af en forkert konfigureret database.

Det er ikke hver dag, at en hel befolknings følsomme data - herunder persondata - bliver eksponeret og komprommiteret.

Men det er ikke desto mindre det, der nu er sket i sydamerikanske Ecuador, skriver nyhedsmagasinet Zdnet.

Her er data for stort set hele befolkningen ved en fejl kommet online - herunder personoplysninger som alder, fødested, adresse, ægteskabelig status, ID-nummer, telefonnumre og lignende samt data om familie-sammenhænge, børn, ægtefæller samt i mange tilfælde bankoplysninger og data om bilregistreringer og lignende.

Ifølge mediet skyldes lækket en fejlkonfigureret Elasticsearch-server, der rummer bruger-data på i alt omkring 20,8 millioner brugere.

Ecuador har i alt omkring 16,6 millioner indbyggere. Det store antal brugere skyldes, at der er flere dubletter samt data på en række afdøde ecuadorianere, da databasen ikke er blevet holdt systematisk opdateret.

Ifølge Zdnet er de lækkede data blevet spredt ud over en række Elasticsearch-lister, som hver især har suget data ind fra forskellige kilder.

Mediet skriver i en længere gennemgang - som du finder her - at lækket kommer fra et lokalt firma med navnet Novaestrat, der leverer analyse-services til det lokale marked.

Det er kun et par måneder siden, at Chile på samme måde fik lækket følsomme data på flere millioner indbyggere via en et læk i en Elasticsearch-server.

Læs også:

Microservices - næste bølge inden for moderne software-udvikling

Google vil bruge open source-miljøet til at ramme Amazon: Sigter efter nye partneraftaler med open source-firmaer


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Sådan vil Rigspolitiet rette op på omfattende fejl i it-system: Sætter gang i en række nye tiltag
Rigspolitiet er nu kommet til bunds i fejlen i politiets sagsbehandlingsystem POLSAS, der betød, at hundredvis af danskere er blevet knytte sammen med sager, der intet har med dem at gøre. Nu har Rigspolitiet sat en række tiltag i søen, der skal sikre, at lignende fejl ikke sker igen.
Computerworld
Garmin åbner for sine systemer efter ransomware-angreb: Forventer at være tilbage til normal drift i løbet af få dage
Garmin er gradvist begyndt at åbne for sine systemer igen efter ransomware-angreb i sidste uge. Se hvilke systemer, der allerede nu er tilbage i fuld drift.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.