Artikel top billede

Følsomme data på stort set alle indbyggere i Ecuador lækket online

Følsomme data på stort set hele befolkningen i Ecuador ligger offentligt tilgængeligt online på grund af en forkert konfigureret database.

Det er ikke hver dag, at en hel befolknings følsomme data - herunder persondata - bliver eksponeret og komprommiteret.

Men det er ikke desto mindre det, der nu er sket i sydamerikanske Ecuador, skriver nyhedsmagasinet Zdnet.

Her er data for stort set hele befolkningen ved en fejl kommet online - herunder personoplysninger som alder, fødested, adresse, ægteskabelig status, ID-nummer, telefonnumre og lignende samt data om familie-sammenhænge, børn, ægtefæller samt i mange tilfælde bankoplysninger og data om bilregistreringer og lignende.

Ifølge mediet skyldes lækket en fejlkonfigureret Elasticsearch-server, der rummer bruger-data på i alt omkring 20,8 millioner brugere.

Ecuador har i alt omkring 16,6 millioner indbyggere. Det store antal brugere skyldes, at der er flere dubletter samt data på en række afdøde ecuadorianere, da databasen ikke er blevet holdt systematisk opdateret.

Ifølge Zdnet er de lækkede data blevet spredt ud over en række Elasticsearch-lister, som hver især har suget data ind fra forskellige kilder.

Mediet skriver i en længere gennemgang - som du finder her - at lækket kommer fra et lokalt firma med navnet Novaestrat, der leverer analyse-services til det lokale marked.

Det er kun et par måneder siden, at Chile på samme måde fik lækket følsomme data på flere millioner indbyggere via en et læk i en Elasticsearch-server.

Læs også:

Microservices - næste bølge inden for moderne software-udvikling

Google vil bruge open source-miljøet til at ramme Amazon: Sigter efter nye partneraftaler med open source-firmaer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Efter lang tids tøven ruller kunderne nu ind på SAP S/4: "Vi har fået flere nye S/4-sager i det seneste halve år, end vi havde af S/4-kunder i forvejen"
En af de absolut største SAP-partnere i verden og på dansk jord, det tidligere Itelligence, nu NTT Data Business Solutions, ser markant fremgang i antallet af S/4HANA-projekter. Overgangen til SAP's nyeste ERP-motor har ladet vente på sig, men ser nu ud til for alvor at rykke. "Vi har fået flere nye S/4-sager i det seneste halve år, end vi havde af S/4-kunder i forvejen," siger direktør Per Falck Jensen.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.