Artikel top billede

Huawei bejler til Europa og maner usikkerhed til jorden: Vil gøre kontinentet verdensledende på fremtidens netværk

Kinesiske Huawei forsøger at afværge den europæiske skepsis omkring brugen af selskabet som leverandør af fremtidens 5G-netværk. Meldingen lyder, at selskabet vil hjælpe Europa med at blive verdensledende inden for den næste generation af mobilnetværk.

Kinesiske Huawei forsøger at lægge låg på den sikkerhedsfrygt, som europæiske lande skulle have ved brugen af selskabet som netværksleverandør.

"Vi planlægger at arbejde sammen med jer alle i et partnerskab for at lette på bekymringerne og skabe muligheder."

Sådan lød det fra Abraham Liu, Huaweis repræsentant ved en debat i EU-parlamentet onsdag.

Det skriver Reuters.

Under debatten forklarede Huawei-talsmanden, at det kinesiske selskab tilyder den mest avanverede teknologi til at forbinde det europæiske kontinent og lede den fjerde industrielle revolution, som vil inkludere kunstig intelligens, selvkørende biler og supercomputere.

Læs også:Huaweis telefonsalg og omsætning vokser eksplosivt - siger selskabet

Huawei, der er verdens største netværksleverandør, har været under pres siden den amerikanske præsident Donald Trump valgte at sortliste selskabet tilbage i maj.

Denne sortlistning gør, at amerikanske selskaber ikke må handle med Huawei, da det er de amerikanske myndigheders opfattelse, at al samarbejde med Huawei udgør en sikkerhedsrisiko og fare for spionage.

Samtidig har USA opfordret alle dets allierede, herunder EU, til at styre udenom Huawei, når det gælder udbygningen af fremtidens 5G-netværk.

Rapport advarer mod fjendtlige stater

Huawei er i direkte konkurrence med finske Nokia og svenske Ericsson, der ikke opererer under samme pres i Europa.

Det kinesiske selskab har tidligere ytret, at det er klar til at samarbejde med europæiske lande omkring sikkerhed i forbindelse med 5G-netværk, og har alle dage afvist amerikanske anklger om spionage.

Læs også: Huawei åbner første 5G-udviklingscenter i Europa - har opnået svimlende hastigheder

Tidligere i oktober udkom en rapport fra EU, der specifikt ungik at udpege Huawei og Kina som en trussel, da der blev advaret om statslig spionage og statsstøttede cyberangreb.

Ved onsdagens debat i parlamentet blev Abraham Liu spurgt ind til rapporten, som han kaldte "temmelig objektiv", og samtidig understregede vigtigheden af, at flere forskellige interessanter er nødt til at indgå i dialog ved samme bord.

Selsom der er skepsis blandt europæiske lande, så er Huawei dog ikke blevet nægtet adgang til det europæiske marked som leverandør til de kommende netværk.

14. oktober lød meldingen fra Tyskland, at landet ikke vil udelukke selskabet, når budrunden på 5G-netværket igangsættes

Det kan du læse mere om her: Tyskland åbner for Huawei som 5G-leverandør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere