Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Huawei bejler til Europa og maner usikkerhed til jorden: Vil gøre kontinentet verdensledende på fremtidens netværk

Kinesiske Huawei forsøger at afværge den europæiske skepsis omkring brugen af selskabet som leverandør af fremtidens 5G-netværk. Meldingen lyder, at selskabet vil hjælpe Europa med at blive verdensledende inden for den næste generation af mobilnetværk.

Kinesiske Huawei forsøger at lægge låg på den sikkerhedsfrygt, som europæiske lande skulle have ved brugen af selskabet som netværksleverandør.

"Vi planlægger at arbejde sammen med jer alle i et partnerskab for at lette på bekymringerne og skabe muligheder."

Sådan lød det fra Abraham Liu, Huaweis repræsentant ved en debat i EU-parlamentet onsdag.

Det skriver Reuters.

Under debatten forklarede Huawei-talsmanden, at det kinesiske selskab tilyder den mest avanverede teknologi til at forbinde det europæiske kontinent og lede den fjerde industrielle revolution, som vil inkludere kunstig intelligens, selvkørende biler og supercomputere.

Læs også:Huaweis telefonsalg og omsætning vokser eksplosivt - siger selskabet

Huawei, der er verdens største netværksleverandør, har været under pres siden den amerikanske præsident Donald Trump valgte at sortliste selskabet tilbage i maj.

Denne sortlistning gør, at amerikanske selskaber ikke må handle med Huawei, da det er de amerikanske myndigheders opfattelse, at al samarbejde med Huawei udgør en sikkerhedsrisiko og fare for spionage.

Samtidig har USA opfordret alle dets allierede, herunder EU, til at styre udenom Huawei, når det gælder udbygningen af fremtidens 5G-netværk.

Rapport advarer mod fjendtlige stater

Huawei er i direkte konkurrence med finske Nokia og svenske Ericsson, der ikke opererer under samme pres i Europa.

Det kinesiske selskab har tidligere ytret, at det er klar til at samarbejde med europæiske lande omkring sikkerhed i forbindelse med 5G-netværk, og har alle dage afvist amerikanske anklger om spionage.

Læs også: Huawei åbner første 5G-udviklingscenter i Europa - har opnået svimlende hastigheder

Tidligere i oktober udkom en rapport fra EU, der specifikt ungik at udpege Huawei og Kina som en trussel, da der blev advaret om statslig spionage og statsstøttede cyberangreb.

Ved onsdagens debat i parlamentet blev Abraham Liu spurgt ind til rapporten, som han kaldte "temmelig objektiv", og samtidig understregede vigtigheden af, at flere forskellige interessanter er nødt til at indgå i dialog ved samme bord.

Selsom der er skepsis blandt europæiske lande, så er Huawei dog ikke blevet nægtet adgang til det europæiske marked som leverandør til de kommende netværk.

14. oktober lød meldingen fra Tyskland, at landet ikke vil udelukke selskabet, når budrunden på 5G-netværket igangsættes

Det kan du læse mere om her: Tyskland åbner for Huawei som 5G-leverandør




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere