Huawei bejler til Europa og maner usikkerhed til jorden: Vil gøre kontinentet verdensledende på fremtidens netværk

Kinesiske Huawei forsøger at afværge den europæiske skepsis omkring brugen af selskabet som leverandør af fremtidens 5G-netværk. Meldingen lyder, at selskabet vil hjælpe Europa med at blive verdensledende inden for den næste generation af mobilnetværk.

Kinesiske Huawei forsøger at lægge låg på den sikkerhedsfrygt, som europæiske lande skulle have ved brugen af selskabet som netværksleverandør.

"Vi planlægger at arbejde sammen med jer alle i et partnerskab for at lette på bekymringerne og skabe muligheder."

Sådan lød det fra Abraham Liu, Huaweis repræsentant ved en debat i EU-parlamentet onsdag.

Det skriver Reuters.

Under debatten forklarede Huawei-talsmanden, at det kinesiske selskab tilyder den mest avanverede teknologi til at forbinde det europæiske kontinent og lede den fjerde industrielle revolution, som vil inkludere kunstig intelligens, selvkørende biler og supercomputere.

Læs også:Huaweis telefonsalg og omsætning vokser eksplosivt - siger selskabet

Huawei, der er verdens største netværksleverandør, har været under pres siden den amerikanske præsident Donald Trump valgte at sortliste selskabet tilbage i maj.

Denne sortlistning gør, at amerikanske selskaber ikke må handle med Huawei, da det er de amerikanske myndigheders opfattelse, at al samarbejde med Huawei udgør en sikkerhedsrisiko og fare for spionage.

Samtidig har USA opfordret alle dets allierede, herunder EU, til at styre udenom Huawei, når det gælder udbygningen af fremtidens 5G-netværk.

Rapport advarer mod fjendtlige stater
Huawei er i direkte konkurrence med finske Nokia og svenske Ericsson, der ikke opererer under samme pres i Europa.

Det kinesiske selskab har tidligere ytret, at det er klar til at samarbejde med europæiske lande omkring sikkerhed i forbindelse med 5G-netværk, og har alle dage afvist amerikanske anklger om spionage.

Læs også: Huawei åbner første 5G-udviklingscenter i Europa - har opnået svimlende hastigheder

Tidligere i oktober udkom en rapport fra EU, der specifikt ungik at udpege Huawei og Kina som en trussel, da der blev advaret om statslig spionage og statsstøttede cyberangreb.

Ved onsdagens debat i parlamentet blev Abraham Liu spurgt ind til rapporten, som han kaldte "temmelig objektiv", og samtidig understregede vigtigheden af, at flere forskellige interessanter er nødt til at indgå i dialog ved samme bord.

Selsom der er skepsis blandt europæiske lande, så er Huawei dog ikke blevet nægtet adgang til det europæiske marked som leverandør til de kommende netværk.

14. oktober lød meldingen fra Tyskland, at landet ikke vil udelukke selskabet, når budrunden på 5G-netværket igangsættes

Det kan du læse mere om her: Tyskland åbner for Huawei som 5G-leverandør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?