Huawei bejler til Europa og maner usikkerhed til jorden: Vil gøre kontinentet verdensledende på fremtidens netværk

Kinesiske Huawei forsøger at afværge den europæiske skepsis omkring brugen af selskabet som leverandør af fremtidens 5G-netværk. Meldingen lyder, at selskabet vil hjælpe Europa med at blive verdensledende inden for den næste generation af mobilnetværk.

Kinesiske Huawei forsøger at lægge låg på den sikkerhedsfrygt, som europæiske lande skulle have ved brugen af selskabet som netværksleverandør.

"Vi planlægger at arbejde sammen med jer alle i et partnerskab for at lette på bekymringerne og skabe muligheder."

Sådan lød det fra Abraham Liu, Huaweis repræsentant ved en debat i EU-parlamentet onsdag.

Det skriver Reuters.

Under debatten forklarede Huawei-talsmanden, at det kinesiske selskab tilyder den mest avanverede teknologi til at forbinde det europæiske kontinent og lede den fjerde industrielle revolution, som vil inkludere kunstig intelligens, selvkørende biler og supercomputere.

Læs også:Huaweis telefonsalg og omsætning vokser eksplosivt - siger selskabet

Huawei, der er verdens største netværksleverandør, har været under pres siden den amerikanske præsident Donald Trump valgte at sortliste selskabet tilbage i maj.

Denne sortlistning gør, at amerikanske selskaber ikke må handle med Huawei, da det er de amerikanske myndigheders opfattelse, at al samarbejde med Huawei udgør en sikkerhedsrisiko og fare for spionage.

Samtidig har USA opfordret alle dets allierede, herunder EU, til at styre udenom Huawei, når det gælder udbygningen af fremtidens 5G-netværk.

Rapport advarer mod fjendtlige stater
Huawei er i direkte konkurrence med finske Nokia og svenske Ericsson, der ikke opererer under samme pres i Europa.

Det kinesiske selskab har tidligere ytret, at det er klar til at samarbejde med europæiske lande omkring sikkerhed i forbindelse med 5G-netværk, og har alle dage afvist amerikanske anklger om spionage.

Læs også: Huawei åbner første 5G-udviklingscenter i Europa - har opnået svimlende hastigheder

Tidligere i oktober udkom en rapport fra EU, der specifikt ungik at udpege Huawei og Kina som en trussel, da der blev advaret om statslig spionage og statsstøttede cyberangreb.

Ved onsdagens debat i parlamentet blev Abraham Liu spurgt ind til rapporten, som han kaldte "temmelig objektiv", og samtidig understregede vigtigheden af, at flere forskellige interessanter er nødt til at indgå i dialog ved samme bord.

Selsom der er skepsis blandt europæiske lande, så er Huawei dog ikke blevet nægtet adgang til det europæiske marked som leverandør til de kommende netværk.

14. oktober lød meldingen fra Tyskland, at landet ikke vil udelukke selskabet, når budrunden på 5G-netværket igangsættes

Det kan du læse mere om her: Tyskland åbner for Huawei som 5G-leverandør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Alka lancerer eget mobilselskab - trykker priserne helt i bund: "For os handler det ikke om at tjene penge"
Forsikringsselskabet Alka lancerer eget mobilselskab, der ifølge selskabet bliver Danmarks billigste.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.