(Foto: Dropbox)

Farvel og tak: Open source-guru og manden bag et af verdens mest udbredte programmerings-sprog trækker sig tilbage

Manden bag et af verdens mest udbredte programmerings-sprog, Python, trækker sig tilbage for at hellige sig andre interesser.

Skaberen af programmerings-sproget Python trækker sig tilbage for at gå på pension, og han efterlader sig mildest talt et aftryk på it-verdenen, som vi kender den.

Det open source-baserede Python blev udviklet i 1990 af den hollandske programmør Guido van Rossum, som nu går på pension og efterlader sit livsværk bag sig.

"Det har været en fantastisk rejse at se mit lille hack få indflydelse på så mange menneskers liv," siger han.

Historien om skabelsen af Python er velbeskrevet, og den gjorde Guido van Possum til en superstjerne og en veritabel guru i open source-verdenen.

For siden lanceringen udviklede Python sig relativt hurtigt til at et af verdens mest udbredte programmerings-sprog.

Læs også: Her er verdens mest populære programmeringssprog lige nu: Python haler ind på Java og C

Guido van Rossum var glødende fan af den britiske comedy-gruppe Monthy Python, hvilket - i mangel af bedre ideer - førte til hans beslutning om at navngive det nye sprog ‘Python.’

Arbejdet for Google og Dropbox
Guido van Rossum, der fylder 64 år til januar, var i mange år i Python-kredse udråbt til at være “benevolent dictator for life” [‘velgørende diktator på livstid’, red].

Han trak sig ud af udviklingen og frasagde sig den flotte titel i sommeren i fjor, og har siden gradvist trukket sig fra sine poster.

Guido van Rossum arbejdede fra 2005 til 2012 for Google, hvor han brugte halvdelen af sin tid på at videreudvikle Python.

Herfra skiftede han i 2013 til Dropbox, der hyrede ham i 2013, fordi en væsentlig del af selskabets funktionaliteter byggede på Python.

Dropbox har været blandt storleverandørerne til Python. Selskabet står bag mere end fire millioner kodelinier og er det uden sammenligning mest anvendte sprog i Dropbox’ meget omfattende back-end tjenester og desktop-app.

Python regnes sammen med Java, C, C++, R og JavaScript for at være et af de mest udbredte og anvendte programmerings-sprog i verden - og sådan har det faktisk været i mange år.

Computerworld skrev helt tilbage i 2002 om Pythons store popularitet - som blandt andet skyldtes, at Python er nem at lære og bygger på få sprogkonstruktioner.

Det kan du læse mere om her: Python - fremtidens scriptingsprog.

Dropbox har udgivet en formel tak til Guido van Rossum, som du kan læse her: Thank you, Guido.

Læs også:

200 danske it-talenter i hård kamp om at vinde DM i programmering: Prøv selv kræfter med de svære opgaver her

Sådan ser programmering ud om 10 år: Er du klar til det store skifte?

Kampen om udviklerne spidser til: Her er de vigtigste emner for software-udviklernes valg af platform

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
CIO
CIO Lars Bo Hassinggaard: "Ud over alle de sensorer der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi også lavet et samarbejde med Aarhus Universitet hvor vi putter sensorer på vores net og trawlere."
Podcast: Royal Greenland har sin egen flåde af trawlere, sine egne fabrikker og eksportmarkeder over hele verden. Samtidig løser Royal Greenland opgaver inden for bank, skat og naturmyndighed. Hør hvordan it binder det hele sammen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.