Artikel top billede

Ugen i tech: Telefon-origami: Denne smartphone kan udfolde sig til en stor tablet / Avanceret kameradrone undviger krav om dansk dronetegn / Ubers buddrone går i luften

Avanceret kameradrone undviger krav om dansk dronetegn / Telefon-origami: Denne smartphone kan udfolde sig til en stor tablet / Ubers buddrone går i luften

Avanceret kameradrone undviger krav om dansk dronetegn

Dronespecialisterne fra kinesiske DJI slipper den uge deres første mikrodrone med avanceret kamera løs: DJI Mavic mini.

Dronen bliver mindste og letteste medlem i selskabets ’mavic’ familie af foldbare drone. Som de øvrige Mavic-droner er kameraet monteret på en tre-akset gimbal, der giver særligt flydende og glidende optagelser fra oven. Mavic mini kan optage 2.7K video samt tage billeder på 12 megapixels – modsat andre modeller er her ingen raw-funktionalitet.

I mini-modellen kan dronen klappes sammen til at fylde lommevenlige 140 x 82 x 52 millimeter, mens vægten holdes nede på 249 gram.

Den beskedne vægt på under 250 gram gør, at Mavic mini kan registreres som mikrodrone, hvilket gør at det ikke er nødvendigt med ansvarsforsikring eller gældende dronetegn for dronen.

For at efterleve de danske regler er Mavic minis tophastighed begrænset til maksimalt 50 kilometer i tiden. Batteriet ombord giver dog op til 30 minutters flyvetid mens en wifi-controller giver op til to kilometers rækkevidde.

Mavic mini får dansk debutpris fra 3.099 kroner, mens ’fly-more’ pakken med ekstra tilbehør løber op i 3.699 kroner.

Telefon-origami: Denne smartphone kan udfolde sig til en stor tablet

En foldbar smartphone kan skæres på flere måder. Nogle folder indvendigt (Samsung Galaxy Fold), andre folder udvendigt (Huawei Mate X), mens kinesiske TCL’s vælger at folde en ekstra gang i deres spritnye smartphone-prototype.

Det giver fordele. Smartphonen fylder ikke meget end en sædvanlig smartphone, men kan altså strække sig over samme format som en 10 tommers tablet.

Når enheden er sammenklappet, kan den ene tredjedel af skærmen fortsat betjenes som en sædvanlig smartphone.

Udover sit særegne design lader den tidlige prototype ane, at der vil blive plads til et firedobbelt kamera.

TCL’s prototype er fortsat en tidlig en af slagsen, som det ses i videoen nedenunder fra Cnet. Enheden er endnu ikke funktionel stand. Oplysninger om pris, software, hardware melder TCL intet om endnu.

Ubers buddrone går i luften

Uber løfter den uge sløret for deres første bud-drone til ’Uber Eats’ udbringningstjenesten ved Forbes 30 under 30 messen denne uge, skriver Techcrunch.

Dronen er en hexa-copter hybrid med seks rotorer og en vipbar vinge, som kan fragte en ret til to personer over en distance på op til 30 kilometer.

Uber regner dog med en operationel rækkevidde på 20 kilometer, hvor buddronen flyver over til den valgte restaurant, afhenter retten og flyver videre til forudbestemte opsamlingssteder for videre udbringning.

På sigt satser Uber på at få dronerne til at lande på parkerede Uber-biler, hvorfra Uber Eats chauffører kan levere ordren videre til slutbrugeren.