Ugen i tech: Telefon-origami: Denne smartphone kan udfolde sig til en stor tablet / Avanceret kameradrone undviger krav om dansk dronetegn / Ubers buddrone går i luften

Avanceret kameradrone undviger krav om dansk dronetegn / Telefon-origami: Denne smartphone kan udfolde sig til en stor tablet / Ubers buddrone går i luften

Avanceret kameradrone undviger krav om dansk dronetegn
Dronespecialisterne fra kinesiske DJI slipper den uge deres første mikrodrone med avanceret kamera løs: DJI Mavic mini.

Dronen bliver mindste og letteste medlem i selskabets ’mavic’ familie af foldbare drone. Som de øvrige Mavic-droner er kameraet monteret på en tre-akset gimbal, der giver særligt flydende og glidende optagelser fra oven. Mavic mini kan optage 2.7K video samt tage billeder på 12 megapixels – modsat andre modeller er her ingen raw-funktionalitet.

I mini-modellen kan dronen klappes sammen til at fylde lommevenlige 140 x 82 x 52 millimeter, mens vægten holdes nede på 249 gram.

Den beskedne vægt på under 250 gram gør, at Mavic mini kan registreres som mikrodrone, hvilket gør at det ikke er nødvendigt med ansvarsforsikring eller gældende dronetegn for dronen.

For at efterleve de danske regler er Mavic minis tophastighed begrænset til maksimalt 50 kilometer i tiden. Batteriet ombord giver dog op til 30 minutters flyvetid mens en wifi-controller giver op til to kilometers rækkevidde.

Mavic mini får dansk debutpris fra 3.099 kroner, mens ’fly-more’ pakken med ekstra tilbehør løber op i 3.699 kroner.

Telefon-origami: Denne smartphone kan udfolde sig til en stor tablet
En foldbar smartphone kan skæres på flere måder. Nogle folder indvendigt (Samsung Galaxy Fold), andre folder udvendigt (Huawei Mate X), mens kinesiske TCL’s vælger at folde en ekstra gang i deres spritnye smartphone-prototype.

Det giver fordele. Smartphonen fylder ikke meget end en sædvanlig smartphone, men kan altså strække sig over samme format som en 10 tommers tablet.

Når enheden er sammenklappet, kan den ene tredjedel af skærmen fortsat betjenes som en sædvanlig smartphone.

Udover sit særegne design lader den tidlige prototype ane, at der vil blive plads til et firedobbelt kamera.

TCL’s prototype er fortsat en tidlig en af slagsen, som det ses i videoen nedenunder fra Cnet. Enheden er endnu ikke funktionel stand. Oplysninger om pris, software, hardware melder TCL intet om endnu.Ubers buddrone går i luften
Uber løfter den uge sløret for deres første bud-drone til ’Uber Eats’ udbringningstjenesten ved Forbes 30 under 30 messen denne uge, skriver Techcrunch.

Dronen er en hexa-copter hybrid med seks rotorer og en vipbar vinge, som kan fragte en ret til to personer over en distance på op til 30 kilometer.

Uber regner dog med en operationel rækkevidde på 20 kilometer, hvor buddronen flyver over til den valgte restaurant, afhenter retten og flyver videre til forudbestemte opsamlingssteder for videre udbringning.

På sigt satser Uber på at få dronerne til at lande på parkerede Uber-biler, hvorfra Uber Eats chauffører kan levere ordren videre til slutbrugeren.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.