Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

USA på vej med grønt lys til handel med Huawei: Har modtaget 260 ansøgninger - Microsoft har søgt

USA har modtaget 260 ansøgninger om at få lov til at handle med kinesiske Huawei. “Langt flere end forventet,” lyder det fra den amerikanske handelsminister.

Det amerikanske handelsministerium er på trapperne med de særlige licenser, der skal give udvalgte amerikanske virksomheder mulighed for fortsat at handle med kinesiske Huawei.

USA placerede i foråret Huawei på en liste over selskaber, der udgør en risiko for den nationale sikkerhed.

Dermed blev amerikanske virksomheder i praksis udelukket fra at handle med Huawei - både køb og salg - uden særlig tilladelse fra de amerikanske myndigheder.

Det kan du læse mere om her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier

Den amerikanske handelsminister, Wilbur Ross, meddeler, at myndighederne har modtaget i alt 260 ansøgninger fra amerikanske selskaber, der ønsker at handle med Huawei trods forbuddet.

“Det er mange ansøgninger. Og helt ærligt er det flere, end vi havde forventet,” siger han.

Han siger til Bloomberg, at han forventer, at tilladelserne vil blive givet meget snart, da USA og Kina nærmer sig en såkaldt ‘Phase One’-handelsaftale.

Huawei er verdens største leverandør af netværks-udstyr og verdens næststørste producent af smartphones efter Samsung.

Det gør selskabet til en vigtig samarbejdspartner for mange amerikanske virksomheder. Selv har Huawei meddelt, at selskabet i fjor købte ydelser og produkter i USA for 11 milliarder dollar.

Blandt hovedkunderne er store amerikanske selskaber som Intel, Micron og ikke mindst Google, der leverer Android til Huaweis smartphones.

Google har tidligere i skarpe vendinger kritiseret forbuddet, der betyder, at Huawei-telefoner ikke kan udstyres med den fulde udgave af Android.

Det kan du læse mere om her: Google: Huawei-forbud kan blive en kæmpe sikkerheds-trussel for USA

Også Microsoft er blandt kunderne. Microsofts juridiske topchef, Brad Smith, sagde for en måneds tid siden, at Microsoft var klar til at diskutere - men var uenig i - en eventuel opfattelse af, at en Huawei-computer solgt med Windows skulle udgøre en national risiko.

Han har tidligere fortalt, at Microsoft er blandt de 260 ansøgere. Det regnes for givet, at Google og Intel også har ansøgt.

USA har efter Huawei placeret yderligere en række kinesiske tech-selskaber på den såkaldte ‘entity-liste’ over selskaber, der efter amerikanernes opfattelse udgør en risiko for den nationale sikkerhed.

Det kan du læse mere om her: USA forbyder samhandel med yderligere otte kinesiske it-selskaber - se dem her

Læs også:

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?
Helt lukket: Google blokerer for smart genvej til at installere Google-apps på Huaweis nye top-telefon

Trods Trumps bandlysning: Amerikanske virksomheder står i kø for at sælge til Huawei

Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere