Artikel top billede

Bog: Dansk forsker spår om fremtiden for AI

I sin nye bog ”Hvordan ser fremtiden ud med kunstig intelligens?”, som udkom i oktober, undersøger ph.d. og professor i logik og kunstig intelligens ved DTU, Thomas Bolander, de sociale aspekter af kunstig intelligens.

Kunstig intelligens (eller AI) er i en rivende udvikling i disse år og overtager flere og flere opgaver, som det før kun var mennesker, der kunne udføre. Men den udbredte brug af AI rejser også flere spørgsmål inden for forskningen.

I sin nye bog ”Hvordan ser fremtiden ud med kunstig intelligens?”, som udkom i oktober, undersøger ph.d. og professor i logik og kunstig intelligens ved DTU, Thomas Bolander, de sociale aspekter af kunstig intelligens.

Ifølge Bolander er menneskets sociale evner blandt de sværeste elementer at overføre til AI.

Det gør det svært for AI-baserede systemer at sætte sig i andres sted og forstå de sproglige og sociale nuancer, der knytter sig til enhver kontekst i kommunikationen mellem mennesker.

”Desværre er evnen til social perspektivtagning og afkodning af kontekst meget mindre veludviklet inden for kunstig intelligens end hos mennesker, så kunstig intelligens vil i dag være mere disponeret for altid at tage ting meget bogstavelig og uden sans for kontekst,” skriver Bolander i bogen.

Til gengæld er AI ifølge Bolander muligvis bedre end mennesker til eksempelvis at planlægge og genkende mønstre.

”Kunstig intelligens-systemer kan overskue ufatteligt mange flere mulige planer end mennesker,” skriver Bolander.

I bogen kigger Bolander således ind i fremtiden for AI og undersøger, hvordan fremtidens kunstige intelligens kan få flere sociale evner og dermed indgå i et mere frugtbart samspil med mennesker.

”Hvis vi ønsker, at kunstig intelligens faktisk skal assistere eller erstatte os på områder, som kræver et højt niveau af kognitive evner, eksempelvis medicinsk diagnosticering, så er det kun rimeligt, at systemerne lever op til samme høje krav, som vi har til vores medmennesker.”

"Hvordan ser fremtiden ud med kunstig intelligens?" er skrevet af Thomas Bolander og udkommer på Informations Forlag
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere