Artikel top billede

Bog: Dansk forsker spår om fremtiden for AI

I sin nye bog ”Hvordan ser fremtiden ud med kunstig intelligens?”, som udkom i oktober, undersøger ph.d. og professor i logik og kunstig intelligens ved DTU, Thomas Bolander, de sociale aspekter af kunstig intelligens.

Kunstig intelligens (eller AI) er i en rivende udvikling i disse år og overtager flere og flere opgaver, som det før kun var mennesker, der kunne udføre. Men den udbredte brug af AI rejser også flere spørgsmål inden for forskningen.

I sin nye bog ”Hvordan ser fremtiden ud med kunstig intelligens?”, som udkom i oktober, undersøger ph.d. og professor i logik og kunstig intelligens ved DTU, Thomas Bolander, de sociale aspekter af kunstig intelligens.

Ifølge Bolander er menneskets sociale evner blandt de sværeste elementer at overføre til AI.

Det gør det svært for AI-baserede systemer at sætte sig i andres sted og forstå de sproglige og sociale nuancer, der knytter sig til enhver kontekst i kommunikationen mellem mennesker.

”Desværre er evnen til social perspektivtagning og afkodning af kontekst meget mindre veludviklet inden for kunstig intelligens end hos mennesker, så kunstig intelligens vil i dag være mere disponeret for altid at tage ting meget bogstavelig og uden sans for kontekst,” skriver Bolander i bogen.

Til gengæld er AI ifølge Bolander muligvis bedre end mennesker til eksempelvis at planlægge og genkende mønstre.

”Kunstig intelligens-systemer kan overskue ufatteligt mange flere mulige planer end mennesker,” skriver Bolander.

I bogen kigger Bolander således ind i fremtiden for AI og undersøger, hvordan fremtidens kunstige intelligens kan få flere sociale evner og dermed indgå i et mere frugtbart samspil med mennesker.

”Hvis vi ønsker, at kunstig intelligens faktisk skal assistere eller erstatte os på områder, som kræver et højt niveau af kognitive evner, eksempelvis medicinsk diagnosticering, så er det kun rimeligt, at systemerne lever op til samme høje krav, som vi har til vores medmennesker.”

"Hvordan ser fremtiden ud med kunstig intelligens?" er skrevet af Thomas Bolander og udkommer på Informations Forlag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere