Artikel top billede

Bog: Dansk forsker spår om fremtiden for AI

I sin nye bog ”Hvordan ser fremtiden ud med kunstig intelligens?”, som udkom i oktober, undersøger ph.d. og professor i logik og kunstig intelligens ved DTU, Thomas Bolander, de sociale aspekter af kunstig intelligens.

Kunstig intelligens (eller AI) er i en rivende udvikling i disse år og overtager flere og flere opgaver, som det før kun var mennesker, der kunne udføre. Men den udbredte brug af AI rejser også flere spørgsmål inden for forskningen.

I sin nye bog ”Hvordan ser fremtiden ud med kunstig intelligens?”, som udkom i oktober, undersøger ph.d. og professor i logik og kunstig intelligens ved DTU, Thomas Bolander, de sociale aspekter af kunstig intelligens.

Ifølge Bolander er menneskets sociale evner blandt de sværeste elementer at overføre til AI.

Det gør det svært for AI-baserede systemer at sætte sig i andres sted og forstå de sproglige og sociale nuancer, der knytter sig til enhver kontekst i kommunikationen mellem mennesker.

”Desværre er evnen til social perspektivtagning og afkodning af kontekst meget mindre veludviklet inden for kunstig intelligens end hos mennesker, så kunstig intelligens vil i dag være mere disponeret for altid at tage ting meget bogstavelig og uden sans for kontekst,” skriver Bolander i bogen.

Til gengæld er AI ifølge Bolander muligvis bedre end mennesker til eksempelvis at planlægge og genkende mønstre.

”Kunstig intelligens-systemer kan overskue ufatteligt mange flere mulige planer end mennesker,” skriver Bolander.

I bogen kigger Bolander således ind i fremtiden for AI og undersøger, hvordan fremtidens kunstige intelligens kan få flere sociale evner og dermed indgå i et mere frugtbart samspil med mennesker.

”Hvis vi ønsker, at kunstig intelligens faktisk skal assistere eller erstatte os på områder, som kræver et højt niveau af kognitive evner, eksempelvis medicinsk diagnosticering, så er det kun rimeligt, at systemerne lever op til samme høje krav, som vi har til vores medmennesker.”

"Hvordan ser fremtiden ud med kunstig intelligens?" er skrevet af Thomas Bolander og udkommer på Informations Forlag
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Experienced Management Consultants

Hansen Technologies Denmark A/S

Software Developer

Bunker Holding A/S

Passionate Scrum Master

Kvalitet i Almen Praksis

Junior C#-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.