Artikel top billede

Bill Gates-virksomhed på vej med avanceret AI-projekt: "Det er virkelig den hellige gral"

Med en kombination af tusindvis af spejle og teknologiske landvindinger baseret på kunstig intelligens vil Bill Gates og selskabet Heliogen skabe en energi-revolution.

Energi-selskabet Heliogen har hidtil opereret i hemmelighed.

Nu oplyser selskabet, som har fået investeringer fra selveste Bill Gates, at det har skabt et gennembrud inden for sol-energi.

Det oplyser Heliogen i en pressemeddelelse.

Heliogen fortæller, at selskabet kombinerer banebrydende teknologi med tusindvis af spejle, der er i stand til at reflektere så meget sollys, at det kan skabe en helt ekstrem varm på mere end 1.000 grader.

Det svarer til cirka en femtedel af temperaturen på solens overflade.

Læs også: Kæmpe søgsmål mod Tesla for omfattende brande i solceller: Syv Walmart-stormagasiner ramt

Anvender kunstig intelligens

Årsagen til at Heliogen kan skabe så enormt høje temperaturer er ifølge det amerikanske medie CNN, at selskabet bruger sofistikeret teknologi baseret på kunstig intelligens.

Den kunstige intelligens bruges til at træne en hel mark med spejle til at reflektere solstråler mod et enkelt punkt.

”Hvis du tager tusindvis af spejle og retter dem mod præcis det samme punkt, så kan du opnå meget, meget høje temperaturer,” siger Heliogens stifter og administrerende direktør Bill Gross til CNN.

Heliogen har dermed i princippet skabt en sol-ovn med sin teknologi.

Læs også: Skype-investoren Morten Lund er i gang med nye satsninger: "Jeg er på udkig efter industrier, der er helt fucked up"

Har skabt en solovn

Teknologien betyder ifølge CNN, at det i fremtiden være muligt at producere cement, stål, glas og at udføre andre tunge industriprocesser, der kræver ekstrem varme, ved hjælp af solenergi i stedet for fossile brændstoffer.

Heliogen oplyser, at denne type industriprocesser udleder en femtedel af verdens CO2, og alene produktion af cement står for syv procent af den globale CO2-udledning.

”Vi udruller en teknologi, der kan slå prisen på fossile brændstoffer uden at udlede CO2. Det er virkeligt den hellige gral,” siger Bill Gross til CNN.

Bill Gates var tidlig investor

En af Heliogens tidligere investorer er Microsoft-stifteren Bill Gates, der med en personlig formue på over 700 milliarder kroner netop har overhalet Amazons-stifteren Jeff Bezos som verdens rigeste person.

“Jeg er glad for at være tidligere investorer i Bill Gross helt nye sol-koncentrationsteknologi. Den har en kapacitet til at opnå høje temperaturer og udgør en lovende udvikling i jagten på erstatte af fossile brændstoffer,” siger Bill Gates ifølge pressemeddelelsen fra Heliogen.

Læs også: Jeff Bezos mister titlen som verdens rigeste mand efter Amazon-regnskab: Kendt it-rigmand tilbage som nummer ét