Artikel top billede

(Foto: Amazon)

Jeff Bezos mister titlen som verdens rigeste mand efter Amazon-regnskab: Kendt it-rigmand tilbage som nummer ét

Amazon-stifteren Jeff Bezos har mistet titlen som verdens rigeste mand. Den er i stedet blevet generobret af en gammel kending i toppen af verdens it-chefer.

Efter det seneste regnskab fra handelsgiganten Amazon er aktien faldet med hele syv procent.

Det betyder, at stifter og CEO og for selskabet, Jeff Bezos, ikke længere kan kalde sig verdens rigeste mand, skriver erhvervsmagasinet Forbes.

Sammen med kursfaldet er Bezos' personlige formue nemlig også skrumpet.

Han klarer den nu nok alligevel, da han stadig er god for 103,9 milliarder dollar, eller hvad der svarer til 699 milliarder kroner.

Læs også: En af verdenshistoriens største værdi-overførsler sker nu: MacKenzie Bezos bliver en af verdens rigeste med et snuptag

Samtidig afleverer han titlen videre, eller i virkeligheden tilbage, til den berømte medstifter af Microsoft Bill Gates.

Med en personlig formue på 105,3 milliarder dollar eller 708,5 milliarder kroner er Gates igen verdens rigeste mand.

Han er bekendt med titlen som han har haft 24 år i træk inden han sidste år måtte se sig slået af Jeff Bezos.

Faldet i Bezos formue skyldes det seneste regnskab fra Amazon, der var værre end ventet.

Jeff Bezos har ellers flere gange kunnet øge afstanden til de øvrige rigmænd på listen i takt med at Amazon-aktien er steget igennem 2018, men med det seneste regnskab går det nu den modsatte vej for den amerikanske milliardær.

Læs også: Amazon-stifter er nu god for 966 milliarder kroner og lægger hastigt afstand til Bill Gates: Her er listen over verdens rigeste it-folk lige nu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere