Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Amazon blæser til kamp mod gigantisk Microsoft-ordre: Tildelingen er baseret på 'tydelige mangler, fejl og er umiskendeligt biased"

Efter nogen betænkningstid klager Amazon Web Services over, at det amerikanske forsvarsministerium har givet en kæmpe cloud-ordre til Microsoft.

Amazon vil ikke finde sig i, at det amerikanske forsvarsministerium for to måneder siden tildelte Microsoft en kæmpe-ordre på 10 milliarder dollar på levering af en lang række vitale cloud-ydelser.

Microsoft fik tildelt ordren i slutningen af september efter en udbudsproces på mere end et år.

I begyndelsen af forløbet var både Microsoft, Amazon, IBM og Oracle kandidater, men undervejs blev IBM og Oracle siet fra.

Amazon var længe regnet for at være favorit til det store projekt, der er blevet kendt som Jedi - det står for ‘joint enterprise defence infrastructure.’

Det kom derfor som noget af en overraskelse, da selskabet alligevel blev vraget og kæmpe-ordren istedet gik til Microsoft.

AWS bedyrede da også straks, at selskabet overvejede at klage.

Det kan du læse mere om her: Amazon overvejer at klage over milliard-kontrakt til Microsoft: "Vi er overraskede over afgørelsen - vi er klart førende"

Og det er så endelig sket: AWS-topchef Andy Jassy har meddelt til alle medarbejdere i selskabet, at AWS vil ‘udfordre’ beslutningen, som han mener ikke er blevet taget på objektivt grundlag.

Det skyldes blandt andet, at præsident Donald Trump adskillige gange har været ude med riven over for Amazon-stifter Jeff Bezos, der ejer avisen Washington Post, som kører en særdelese kritisk linie over for den amerikanske præsident.

“Adskillige aspekter i evalueringsprocessen af Jedi-kontrakten indeholder tydelige mangler, fejl og er umiskendeligt biased. Det er vigtigt, at disse spørgsmål undersøges og rettes,” lyder det fra AWS.

Ordren inkluderer omfattende cloud-services til det amerikanske militær - lige fra grundlæggende storage af ‘dum data’ og op til de mest avancerede services som kunstig intelligens, machine learning og levering af de mest forretningskritiske workloads i skarpe situationer.

Netop dette har været en årsagerne til den polemik, der har omgærdet aftalen.

For den betyder, at leverandøren - som altså nu bliver Microsoft - får adgang til meget store mængder data med allerhøjeste betydning for den amerikanske, nationale sikkerhed.

Læs også:

Microsofts medarbejdere protesterer: Vil ikke være med til at lægge computerkraft til amerikansk AI-krig

Microsoft skal levere omstridt militær-system til USA for 60 milliarder kroner: Banker Amazon af banen.

USA’s forsvarsminister trækker sig fra kæmpe cloud-beslutning til 65 milliarder kroner: Vil ikke være med

Pentagon tøver: Udskyder milliardaftale med Amazon

Trump vil kigge nærmere på cloud-aftale til 65 milliarder: "Nogle af de største virksomheder i verden klager over det"

Oracle lægger sag an mod den amerikanske regering: Anklager forsvarskontrakt til 65 milliarder for at være skræddersyet til Amazon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere