Artikel top billede

Nu skal Kiloo ikke længere udgive Subway Surfers til smartphones

Den danske spilsucces Subway Surfers er udviklet i fællesskab af selskaberne Kiloo og Sybo. Til næste år overtager Sybo ansvaret for at udgivet spillet på mobileplatforme, mens Kiloo nu får ansvaret for en række andre nye områder.

Gennem de seneste otte år har de to danske spilfirmaer Kiloo og Sybo tjent styrtende med penge på spilsuccessen Subway Surfers, der har været et populært spil på telefoner og tablets i mange danske hjem.

Fra januar kommer Sybo dog alene til at få ansvaret for at udgive Subway Surfers på mobile platforme som iPhone, iPad og Android.

Det skriver Finans.

Læs også: Danske brødre tjener fortsat styrtende på spilsuccesen Subway-surfer

Aftale ophører

Ifølge Finans har de to selskaber været fælles om udviklingen, men har dog haft en aftale om, at Sybo har ejet rettighederne til spillets indhold, mens Kiloo har stået for at udgive spillet.

De nye ændringer kommer, fordi en otteårig lang aftale mellem de to selskaber udløber til januar.

Der er dog blevet indgået en ny aftale, der betyder, at Kiloo nu får ansvaret for at udgive spillet på andre platforme. Ifølge Finans kan det eksempelvis være som webspil og som spil hos flyselskaber.

”Subway Surfers er et af de mest kendte og elskede mobilspil i verden. Den genkendelse giver selvsagt et kæmpe boost i forhold til at udvikle universet på andre platforme. Distribution på nye platforme og heriblandt HTML5-baseret underholdning er begge i en kraftig uptrend, og det bliver et stort fokusområde for os fremadgående,” udtaler Kristian Nordahl, senior vice president i Kiloo, i en skriftlig melding til Finans.

Fik ideen i på animationsskole

Det var oprindeligt Sybos to stiftere, Sylvester Rishøj og Bodie Jahn-Mulliner, der fik ideen ideen til spillet.

De to mødte hinanden på Ainmationsskolen i Viborg, hvor de udviklede en animationsvideo med en grafittimaler, der stikker af fra politiet ved at hoppe fra det ene ’subway tog’ til det andet.

Den ide udviklede sig senere hen til det spil, som vi i dag kender som Subway Surfers.

Læs også:
På 10 år har Apples App Store erobret verden: Her er to danske app-successers fortælling om, hvordan det er at leve på Apples nåde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere