Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Skats omstridte inddrivelses-system kan tidligst være klar om et år - ventes først i drift i 2021

Det kan alligevel ikke lade sig gøre at få det omstridte inddrivelsessystem klar til fuld drift i år, lyder det fra Rigsrevisionen.

Danmarks nye inddrivelsesystem vil tidligst være klar til drift engang i 2021, lyder det fra Rigsrevisionen i et netop offentlggjort notat.

Dermed forsinkes det problemramte inddrivelsesystem, der er leveret af Netcompany, yderligere.

PSRM-systemet skal erstatte det kuldsejlede EFI-system, der var centralt i et af danmarkshistoriens største og dyreste it-skandaler.

Det kan du læse mere om her: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Men også det nye inddrivelsessystem har voldt problemer - ikke mindst i forbindelse med at få de såkaldte fordringshavere tilkoblet.

Det er de myndigheder, der har penge til gode hos danske borgere og virksomheder. De største er Skattestyrelsen er med systemerne Kobra, DMO og SAP38.

Det skyldes ikke mindst, at mange af de offentlige kreditorer selv skal udvikle nye it-systemer for at blive koblet på systemet.

Det var oprindeligt planen, at PSRM - det står for ‘public sector revenue management’ - skulle have været klart i sommeren 2019, hvilket ikke kom til at ske.

Og heller ikke 2020 ser ud til at blive året, hvor alt kommer til at spille.

“Ministeren [skatteminister Morten Bødskov, red] oplyser, at tidsplanen er blevet trykprøvet, og at tilslutningen af fordringshavere nu tidligst forventes at være afsluttet i 2021. Dette gælder også for Skatteforvaltningens egne systemer,” lyder det fra Rigsrevisionen i notatet.

Netcompany meddelte i efteråret, at selskabet har leveret systemet som aftalt.

Det kan du læse mere om her: André Rogaczewski om stærkt forsinket skatte-system: “Fra den stol jeg sidder i, virker vores system”

Gældsstyrelsen havde i slutningen af december i fjor fået koblet blot 80 ud af i alt omkring 800 systemer op på inddrivelsessystemet.

Det kan du læse mere om her: Nu kører Skats inddrivelsessystem så småt: Klar med regninger til 150.000 danskere

Skatteminister Morten Bødskov oplyste i sommer, at det vil komme til at tage flere år, inden PSRM kunne være i fuld drift.

Dengang vurderede han, at det tidligt ville ske ved udgangen af 2020.

"Det er ingen hemmelighed, at der stadig er store problemer med at inddrive gæld. Som jeg har sagt flere gange de seneste uger, kommer det til at tage år, før gældsinddrivelsen er oppe i gear. Hvis nogen har gjort sig forhåbninger om, at det kunne været klaret ved årets udgang, må jeg sige, at det på ingen måde er realistisk. Det kan vi ligeså godt sige åbent og ærligt,” sagde han dengang.

Du finder notatet fra Rigsrevisionen her.

Læs også:

Kun 47 ud af 800 offentlige kreditorer er koblet til Skatteministeriets forsinkede it-system: DR fik udbetalt Movias penge

Hård kritik af Skatteministeriet efter problemramt it-projekt: Har helt fejlvurderet projektet på flere områder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere