Skats omstridte inddrivelses-system kan tidligst være klar om et år - ventes først i drift i 2021

Det kan alligevel ikke lade sig gøre at få det omstridte inddrivelsessystem klar til fuld drift i år, lyder det fra Rigsrevisionen.

Danmarks nye inddrivelsesystem vil tidligst være klar til drift engang i 2021, lyder det fra Rigsrevisionen i et netop offentlggjort notat.

Dermed forsinkes det problemramte inddrivelsesystem, der er leveret af Netcompany, yderligere.

PSRM-systemet skal erstatte det kuldsejlede EFI-system, der var centralt i et af danmarkshistoriens største og dyreste it-skandaler.

Det kan du læse mere om her: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Men også det nye inddrivelsessystem har voldt problemer - ikke mindst i forbindelse med at få de såkaldte fordringshavere tilkoblet.

Det er de myndigheder, der har penge til gode hos danske borgere og virksomheder. De største er Skattestyrelsen er med systemerne Kobra, DMO og SAP38.

Det skyldes ikke mindst, at mange af de offentlige kreditorer selv skal udvikle nye it-systemer for at blive koblet på systemet.

Det var oprindeligt planen, at PSRM - det står for ‘public sector revenue management’ - skulle have været klart i sommeren 2019, hvilket ikke kom til at ske.

Og heller ikke 2020 ser ud til at blive året, hvor alt kommer til at spille.

“Ministeren [skatteminister Morten Bødskov, red] oplyser, at tidsplanen er blevet trykprøvet, og at tilslutningen af fordringshavere nu tidligst forventes at være afsluttet i 2021. Dette gælder også for Skatteforvaltningens egne systemer,” lyder det fra Rigsrevisionen i notatet.

Netcompany meddelte i efteråret, at selskabet har leveret systemet som aftalt.

Det kan du læse mere om her: André Rogaczewski om stærkt forsinket skatte-system: “Fra den stol jeg sidder i, virker vores system”

Gældsstyrelsen havde i slutningen af december i fjor fået koblet blot 80 ud af i alt omkring 800 systemer op på inddrivelsessystemet.

Det kan du læse mere om her: Nu kører Skats inddrivelsessystem så småt: Klar med regninger til 150.000 danskere

Skatteminister Morten Bødskov oplyste i sommer, at det vil komme til at tage flere år, inden PSRM kunne være i fuld drift.

Dengang vurderede han, at det tidligt ville ske ved udgangen af 2020.

"Det er ingen hemmelighed, at der stadig er store problemer med at inddrive gæld. Som jeg har sagt flere gange de seneste uger, kommer det til at tage år, før gældsinddrivelsen er oppe i gear. Hvis nogen har gjort sig forhåbninger om, at det kunne været klaret ved årets udgang, må jeg sige, at det på ingen måde er realistisk. Det kan vi ligeså godt sige åbent og ærligt,” sagde han dengang.

Du finder notatet fra Rigsrevisionen her.

Læs også:

Kun 47 ud af 800 offentlige kreditorer er koblet til Skatteministeriets forsinkede it-system: DR fik udbetalt Movias penge

Hård kritik af Skatteministeriet efter problemramt it-projekt: Har helt fejlvurderet projektet på flere områderYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.