Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Skats omstridte inddrivelses-system kan tidligst være klar om et år - ventes først i drift i 2021

Det kan alligevel ikke lade sig gøre at få det omstridte inddrivelsessystem klar til fuld drift i år, lyder det fra Rigsrevisionen.

Danmarks nye inddrivelsesystem vil tidligst være klar til drift engang i 2021, lyder det fra Rigsrevisionen i et netop offentlggjort notat.

Dermed forsinkes det problemramte inddrivelsesystem, der er leveret af Netcompany, yderligere.

PSRM-systemet skal erstatte det kuldsejlede EFI-system, der var centralt i et af danmarkshistoriens største og dyreste it-skandaler.

Det kan du læse mere om her: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Men også det nye inddrivelsessystem har voldt problemer - ikke mindst i forbindelse med at få de såkaldte fordringshavere tilkoblet.

Det er de myndigheder, der har penge til gode hos danske borgere og virksomheder. De største er Skattestyrelsen er med systemerne Kobra, DMO og SAP38.

Det skyldes ikke mindst, at mange af de offentlige kreditorer selv skal udvikle nye it-systemer for at blive koblet på systemet.

Det var oprindeligt planen, at PSRM - det står for ‘public sector revenue management’ - skulle have været klart i sommeren 2019, hvilket ikke kom til at ske.

Og heller ikke 2020 ser ud til at blive året, hvor alt kommer til at spille.

“Ministeren [skatteminister Morten Bødskov, red] oplyser, at tidsplanen er blevet trykprøvet, og at tilslutningen af fordringshavere nu tidligst forventes at være afsluttet i 2021. Dette gælder også for Skatteforvaltningens egne systemer,” lyder det fra Rigsrevisionen i notatet.

Netcompany meddelte i efteråret, at selskabet har leveret systemet som aftalt.

Det kan du læse mere om her: André Rogaczewski om stærkt forsinket skatte-system: “Fra den stol jeg sidder i, virker vores system”

Gældsstyrelsen havde i slutningen af december i fjor fået koblet blot 80 ud af i alt omkring 800 systemer op på inddrivelsessystemet.

Det kan du læse mere om her: Nu kører Skats inddrivelsessystem så småt: Klar med regninger til 150.000 danskere

Skatteminister Morten Bødskov oplyste i sommer, at det vil komme til at tage flere år, inden PSRM kunne være i fuld drift.

Dengang vurderede han, at det tidligt ville ske ved udgangen af 2020.

"Det er ingen hemmelighed, at der stadig er store problemer med at inddrive gæld. Som jeg har sagt flere gange de seneste uger, kommer det til at tage år, før gældsinddrivelsen er oppe i gear. Hvis nogen har gjort sig forhåbninger om, at det kunne været klaret ved årets udgang, må jeg sige, at det på ingen måde er realistisk. Det kan vi ligeså godt sige åbent og ærligt,” sagde han dengang.

Du finder notatet fra Rigsrevisionen her.

Læs også:

Kun 47 ud af 800 offentlige kreditorer er koblet til Skatteministeriets forsinkede it-system: DR fik udbetalt Movias penge

Hård kritik af Skatteministeriet efter problemramt it-projekt: Har helt fejlvurderet projektet på flere områder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere