Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Skats omstridte inddrivelses-system kan tidligst være klar om et år - ventes først i drift i 2021

Det kan alligevel ikke lade sig gøre at få det omstridte inddrivelsessystem klar til fuld drift i år, lyder det fra Rigsrevisionen.

Danmarks nye inddrivelsesystem vil tidligst være klar til drift engang i 2021, lyder det fra Rigsrevisionen i et netop offentlggjort notat.

Dermed forsinkes det problemramte inddrivelsesystem, der er leveret af Netcompany, yderligere.

PSRM-systemet skal erstatte det kuldsejlede EFI-system, der var centralt i et af danmarkshistoriens største og dyreste it-skandaler.

Det kan du læse mere om her: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Men også det nye inddrivelsessystem har voldt problemer - ikke mindst i forbindelse med at få de såkaldte fordringshavere tilkoblet.

Det er de myndigheder, der har penge til gode hos danske borgere og virksomheder. De største er Skattestyrelsen er med systemerne Kobra, DMO og SAP38.

Det skyldes ikke mindst, at mange af de offentlige kreditorer selv skal udvikle nye it-systemer for at blive koblet på systemet.

Det var oprindeligt planen, at PSRM - det står for ‘public sector revenue management’ - skulle have været klart i sommeren 2019, hvilket ikke kom til at ske.

Og heller ikke 2020 ser ud til at blive året, hvor alt kommer til at spille.

“Ministeren [skatteminister Morten Bødskov, red] oplyser, at tidsplanen er blevet trykprøvet, og at tilslutningen af fordringshavere nu tidligst forventes at være afsluttet i 2021. Dette gælder også for Skatteforvaltningens egne systemer,” lyder det fra Rigsrevisionen i notatet.

Netcompany meddelte i efteråret, at selskabet har leveret systemet som aftalt.

Det kan du læse mere om her: André Rogaczewski om stærkt forsinket skatte-system: “Fra den stol jeg sidder i, virker vores system”

Gældsstyrelsen havde i slutningen af december i fjor fået koblet blot 80 ud af i alt omkring 800 systemer op på inddrivelsessystemet.

Det kan du læse mere om her: Nu kører Skats inddrivelsessystem så småt: Klar med regninger til 150.000 danskere

Skatteminister Morten Bødskov oplyste i sommer, at det vil komme til at tage flere år, inden PSRM kunne være i fuld drift.

Dengang vurderede han, at det tidligt ville ske ved udgangen af 2020.

"Det er ingen hemmelighed, at der stadig er store problemer med at inddrive gæld. Som jeg har sagt flere gange de seneste uger, kommer det til at tage år, før gældsinddrivelsen er oppe i gear. Hvis nogen har gjort sig forhåbninger om, at det kunne været klaret ved årets udgang, må jeg sige, at det på ingen måde er realistisk. Det kan vi ligeså godt sige åbent og ærligt,” sagde han dengang.

Du finder notatet fra Rigsrevisionen her.

Læs også:

Kun 47 ud af 800 offentlige kreditorer er koblet til Skatteministeriets forsinkede it-system: DR fik udbetalt Movias penge

Hård kritik af Skatteministeriet efter problemramt it-projekt: Har helt fejlvurderet projektet på flere områder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere