Artikel top billede

Skats omstridte inddrivelses-system kan tidligst være klar om et år - ventes først i drift i 2021

Det kan alligevel ikke lade sig gøre at få det omstridte inddrivelsessystem klar til fuld drift i år, lyder det fra Rigsrevisionen.

Danmarks nye inddrivelsesystem vil tidligst være klar til drift engang i 2021, lyder det fra Rigsrevisionen i et netop offentlggjort notat.

Dermed forsinkes det problemramte inddrivelsesystem, der er leveret af Netcompany, yderligere.

PSRM-systemet skal erstatte det kuldsejlede EFI-system, der var centralt i et af danmarkshistoriens største og dyreste it-skandaler.

Det kan du læse mere om her: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Men også det nye inddrivelsessystem har voldt problemer - ikke mindst i forbindelse med at få de såkaldte fordringshavere tilkoblet.

Det er de myndigheder, der har penge til gode hos danske borgere og virksomheder. De største er Skattestyrelsen er med systemerne Kobra, DMO og SAP38.

Det skyldes ikke mindst, at mange af de offentlige kreditorer selv skal udvikle nye it-systemer for at blive koblet på systemet.

Det var oprindeligt planen, at PSRM - det står for ‘public sector revenue management’ - skulle have været klart i sommeren 2019, hvilket ikke kom til at ske.

Og heller ikke 2020 ser ud til at blive året, hvor alt kommer til at spille.

“Ministeren [skatteminister Morten Bødskov, red] oplyser, at tidsplanen er blevet trykprøvet, og at tilslutningen af fordringshavere nu tidligst forventes at være afsluttet i 2021. Dette gælder også for Skatteforvaltningens egne systemer,” lyder det fra Rigsrevisionen i notatet.

Netcompany meddelte i efteråret, at selskabet har leveret systemet som aftalt.

Det kan du læse mere om her: André Rogaczewski om stærkt forsinket skatte-system: “Fra den stol jeg sidder i, virker vores system”

Gældsstyrelsen havde i slutningen af december i fjor fået koblet blot 80 ud af i alt omkring 800 systemer op på inddrivelsessystemet.

Det kan du læse mere om her: Nu kører Skats inddrivelsessystem så småt: Klar med regninger til 150.000 danskere

Skatteminister Morten Bødskov oplyste i sommer, at det vil komme til at tage flere år, inden PSRM kunne være i fuld drift.

Dengang vurderede han, at det tidligt ville ske ved udgangen af 2020.

"Det er ingen hemmelighed, at der stadig er store problemer med at inddrive gæld. Som jeg har sagt flere gange de seneste uger, kommer det til at tage år, før gældsinddrivelsen er oppe i gear. Hvis nogen har gjort sig forhåbninger om, at det kunne været klaret ved årets udgang, må jeg sige, at det på ingen måde er realistisk. Det kan vi ligeså godt sige åbent og ærligt,” sagde han dengang.

Du finder notatet fra Rigsrevisionen her.

Læs også:

Kun 47 ud af 800 offentlige kreditorer er koblet til Skatteministeriets forsinkede it-system: DR fik udbetalt Movias penge

Hård kritik af Skatteministeriet efter problemramt it-projekt: Har helt fejlvurderet projektet på flere områder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Center for Cybersikkerhed advarer om alvorlige mangler: 75 procent af de danske virksomheder er for dårlige til logning
Log-filer er afgørende efter et cyberangreb, lyder det fra Center for Cybersikkerhed. Alt for mange virksomheder har ikke fuldstændige log-filer og det spænder ben for Forsvarets Efterretningstjenestes arbejde med at opklare cyberangreb i Danmark.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.