Artikel top billede

Hård kritik af Skatteministeriet efter problemramt it-projekt: Har helt fejlvurderet projektet på flere områder

Skatteministeriet har ramt helt forbi med både planer, forventninger og vurderingen af kompleksiteten i det kriseramte inddrivelsessystem, lyder den hårde kritik fra Statsrevisorerne. Se kritikken her.

Skatteministeriet får hård kritik fra Statsrevisorerne for ministeriets håndtering af det kriseramte it-projekt, der skal sikre danskerne et nyt inddrivelsessystem efter skandale-projektet EFI.

Det sker efter, at det i sidste uge kom frem, at PSRM-projektet står til at blive mere end et år forsinket, da der er store problemer med at koble de såkaldte fordringshavere på systemet, som Netcompany har udviklet.

Det kan du læse mere om her: Skats nye inddrivelsessystem står til at blive mere end et år forsinket: Kan først komme i brug tidligst i slutningen af 2020

I en ny beretning kalder Statsrevisorerne det ‘meget beklageligt,’ at PSRM - det står for ‘Public Sector Revenue Management’ - er ‘væsentligt forsinket.’

Statsrevisorerne finder det desuden ‘meget utilfredsstillende,’ at Skatteministeriet ikke har orienteret Folketinget om problemerne med systemet, der står til at blive op mod et år forsinket.

“Skatteministeren har således gentagne gange fastholdt forventninger og planer over for Folketinget,” påpeger Statsrevisorerne, der tæller folketingsmedlemmer fra DF, radikale, Liberal Alliance, Enhedslisten, Venstre og Socialdemokratiet.

“Statsrevisorerne konstaterer, at Skatteministeriets planer og forventninger har været for optimistiske, og at ministeriet har undervurderet kompleksiteten og omfanget af opgaven med at udvikle et nyt inddrivelsessystem,” lyder det i kritikken af ministeriet.

De peger desuden på, at ministeriet ikke har sikret, at systemet kan understøtte opgaven med at inddrive gæld til staten, samt at ministeriet ikke har sikret, at alle de nødvendige myndigheder kan kobles på systemet ifølge planen.

“Der [er] fortsat er stor usikkerhed om Skatteministeriets planer for tilslutning af fordringshaverne, da ministeriet ikke har overblik over omfanget af de resterende opgaver og det forventede tidsforbrug,” hedder det.

Du finder hele kritikken fra Statsrevisorerne her.

Læs også:

Skats nye inddrivelsessystem står til at blive mere end et år forsinket: Kan først komme i brug tidligst i slutningen af 2020

Kun 47 ud af 800 offentlige kreditorer er koblet til Skatteministeriets forsinkede it-system: DR fik udbetalt Movias penge

André Rogaczewski om stærkt forsinket skatte-system: “Fra den stol jeg sidder i, virker vores system”

Skatteminister på vej med plan for problemramt it-skattesystem - men det kommer til at tage ‘flere år’ at få det i drift

Tidligere skatteminister langer ud efter Rigsrevisionen efter kritik: Rigsrevisionen kan ikke finde ud af at vurdere it-systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere