Artikel top billede

Ugen i tech: Apple vil fremstille lavpris iPhone om en måned / Ikeas partytrick hedder Frekvens: Lyd og lys som legoklodser / Volvos første elbil kan nu forudbestilles – men danskerne må vente

Apple vil fremstille lavpris iPhone om en måned / Ikeas partytrick hedder Frekvens: Lyd og lys som lego-klodser / Volvos første elbil kan nu forudbestilles – men danskerne må vente

Apples planer om en kommende lavpris iPhone tager form.

Ifølge kilder tæt på mobilproducentens planer, er selskabet klar til at indlede fremstillingen af en ’low-cost’ iPhone inden udgangen af februar 2020.

Det skriver nyhedsmediet Bloomberg.

Den nye iPhone, som skal afløse Apples iPhone SE, som en billig indstigermodel i selskabets sortiment, kan få salgsdebut allerede i marts måned, lyder det fra kilderne.

Modsat den diminutive iPhone SE, vil den nye model minde om iPhone 8 fra 2017 og byde på en tilsvarende skærm på 4,7 tommer.

Telefonen vil derfor også få en Touch-ID knap i stedet for den nyere Face-ID ansigtgenkendelse.

iPhone SE debuterede i 2016 til en pris på 399 amerikanske dollar i 2016, mens iPhone 8’s nuværende listepris lyder på 449 dollar.

Læs også: Apple på vej med ny iPhone-model i 2020: Får den største skærm nogensinde

Ikeas partytrick hedder Frekvens: Lyd og lys som lego-klodser

Der skulle gå to et halvt år fra at den svenske møbelkæde Ikea og det svenske designkollektiv slog pjalterne sammen til partnerskabet bar frugt.

Resultater hedder ’Frekvens’ og er en serie af modulære lyd, lyd, møbler og musikmoduler til at pumpe gang i festen.

Serien byder på kantede enheder, der forener sorte bokse med klare pangfarver og som kan sammenstykkes, som var det legoklodser.

De enkelte moduler kan gemme på LED-lysshow, højttalere, subwoofere, mens altså også tilhørende tiki-inspirerede krus, drinksbord og andet cocktail-udstyr, der kan holdes festen kørende.

I alt består serien af 19 forskellige produkter, med elektronik til priser mellem 249 kroner for en LED-spot og 1.199 kroner for en kombineret højttaler og subwoofer.

Du kan se hele kollektionen her.

Frekvens-serien får salgsdebut i udvalgte Ikea varehuse fra 7. februar 2020.

Volvos første elbil kan nu forudbestilles – men danskerne må vente

Selvom ordrebøgerne officielt er åbnede for Volvo første rene elbil, SUV’en XC40 Recharge P8 AWD, må danskerne vente lidt endnu med at bestille – og få leveret – den lovende elbil.

Volvo oplyser, at bilen vil kunne bestilles i efteråret 2020 herhjemme, mens de første leveringer i Danmark først vil foregå en gang i 2021.

Når ventetiden er overstået, kan de første købere se frem til en eldreven SUV med 408 heste ombord, der kan ekspedere kareten fra 0 til 100 i timen på 4,9 sekunder.

Et batteri på 78 Wh sikrer op til 400 kilometer mellem optankningerne. Den ombordværende hurtiglader kan tage imod op til 80 procent strøm på 40 minutter.

Hvad bilen vil løbe op i, oplyser Volvo ikke endnu.

Læs også: Ugen i tech: Volvos nye el-SUV sprinter fra 0 til 100 på under fem sekunder / Her er Apples planer for en billig iPhone SE2 / Første test af AMD’s vilde 16-kernet CPU / Spar en tredjedel med Porsches nye Taycan