Artikel top billede

Nordisk Huawei-chef raser mod nye overvågnings-beskyldninger: Det er ikke tilfældigt at de nye oplysninger dukker op nu

Huaweis nordiske chef Kenneth Frederiksen lufter en teori om, hvorfor en række nye beskyldninger mod selskabet er dukket op netop nu.

"Udokumenterede påstande. "

Sådan betegner Huaweis nordiske chef Kenneth Frederiksen ifølge it-medie Digi.no de nye beskyldninger om at selskabet har bagdøre i sit udstyr, der netop er dukket op i den amerikanske avis Wall Street Journal.

Ifølge avisen mener de amerikanske myndigheder nu, at de langt om længe har fundet beviser for, at den omstridte kinesiske telegigant gennem et årti har haft bagdøre i sit teleudstyr, der kan skaffe selskabet uautoriseret adgang til udstyret.

Myndighederne mener blandt andet, at Huawei allerede i 2009 brugte sin teknologi til at hjælpe det iranske regime med at opspore regeringskritiske demonstranter.

Læs også: USA: Huawei har stjålet vigtige data og hjulpet Iran med at opspore folk

Huawei: Gammel vin på nye flasker

Men ifølge Huawei-direktøren er der ingen dokumentation for beskyldningerne, som han heller ikke mener er nye.

Han mener, at det er gammel vin på nye flasker, og han understreger, at beskyldningerne ikke har afholdt de britiske myndigheder fra at give Huawei en begrænset adgang til at deltage i landets 5G-udrulning

”Briterne har taget højde for disse oplysninger, men de valgte alligevel at konkludere, at Huawei godt må deltage i Storbritanniens 5G-udrulning,” siger han.

Læs også: USA retter spionage-anklage mod Huawei: Nu lægges der beviser frem

"Timingen er påfaldende"

Samtidig vælger Huawei-direktøren at lufte en teori om, at det ikke er tilfældigt, at historien i Wall Street Journal kommer netop som, at mediet Washington Post har afdækket en anden historie om CIA’s relation til et krypteringsfirma.

”Som jeg ser det, er timingen påfaldende. Det kommer lige efter Washingtons Posts afsløring om, at CIA har været medejer af et krypteringsfirma, der har leveret løsninger over hele verden,” siger Kenneth Frederiksen til Digi.no.

Huawei-direktøren henviser til afsløringen om, at CIA i hemmelighed har været medejer af et schweizisk firma med navnet Crypto AG, der har solgt krypteringsudstyr til ambassader og regeringer over hele verden.

Blandt køberne er det danske forsvar, der ifølge DR siden 90’erne har investeret millioner i selskabets udstyr.

Læs også:
Forsvaret har købt krypteringsudstyr for millioner af schweizisk firma - har i al hemmelighed været ejet af CIA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere