Artikel top billede

Nordisk Huawei-chef raser mod nye overvågnings-beskyldninger: Det er ikke tilfældigt at de nye oplysninger dukker op nu

Huaweis nordiske chef Kenneth Frederiksen lufter en teori om, hvorfor en række nye beskyldninger mod selskabet er dukket op netop nu.

"Udokumenterede påstande. "

Sådan betegner Huaweis nordiske chef Kenneth Frederiksen ifølge it-medie Digi.no de nye beskyldninger om at selskabet har bagdøre i sit udstyr, der netop er dukket op i den amerikanske avis Wall Street Journal.

Ifølge avisen mener de amerikanske myndigheder nu, at de langt om længe har fundet beviser for, at den omstridte kinesiske telegigant gennem et årti har haft bagdøre i sit teleudstyr, der kan skaffe selskabet uautoriseret adgang til udstyret.

Myndighederne mener blandt andet, at Huawei allerede i 2009 brugte sin teknologi til at hjælpe det iranske regime med at opspore regeringskritiske demonstranter.

Læs også: USA: Huawei har stjålet vigtige data og hjulpet Iran med at opspore folk

Huawei: Gammel vin på nye flasker

Men ifølge Huawei-direktøren er der ingen dokumentation for beskyldningerne, som han heller ikke mener er nye.

Han mener, at det er gammel vin på nye flasker, og han understreger, at beskyldningerne ikke har afholdt de britiske myndigheder fra at give Huawei en begrænset adgang til at deltage i landets 5G-udrulning

”Briterne har taget højde for disse oplysninger, men de valgte alligevel at konkludere, at Huawei godt må deltage i Storbritanniens 5G-udrulning,” siger han.

Læs også: USA retter spionage-anklage mod Huawei: Nu lægges der beviser frem

"Timingen er påfaldende"

Samtidig vælger Huawei-direktøren at lufte en teori om, at det ikke er tilfældigt, at historien i Wall Street Journal kommer netop som, at mediet Washington Post har afdækket en anden historie om CIA’s relation til et krypteringsfirma.

”Som jeg ser det, er timingen påfaldende. Det kommer lige efter Washingtons Posts afsløring om, at CIA har været medejer af et krypteringsfirma, der har leveret løsninger over hele verden,” siger Kenneth Frederiksen til Digi.no.

Huawei-direktøren henviser til afsløringen om, at CIA i hemmelighed har været medejer af et schweizisk firma med navnet Crypto AG, der har solgt krypteringsudstyr til ambassader og regeringer over hele verden.

Blandt køberne er det danske forsvar, der ifølge DR siden 90’erne har investeret millioner i selskabets udstyr.

Læs også:
Forsvaret har købt krypteringsudstyr for millioner af schweizisk firma - har i al hemmelighed været ejet af CIA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter fem år med KMD: Banedanmark søger it-leverandør til kæmpeordre på 170 millioner kroner
Banedanmark søger it-leverandør, der skal stå for driften af alle organisationens administrative it-systemer, når KMD’s nuværende kæmpe-kontrakt udløber.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.