Artikel top billede

Nordisk Huawei-chef raser mod nye overvågnings-beskyldninger: Det er ikke tilfældigt at de nye oplysninger dukker op nu

Huaweis nordiske chef Kenneth Frederiksen lufter en teori om, hvorfor en række nye beskyldninger mod selskabet er dukket op netop nu.

"Udokumenterede påstande. "

Sådan betegner Huaweis nordiske chef Kenneth Frederiksen ifølge it-medie Digi.no de nye beskyldninger om at selskabet har bagdøre i sit udstyr, der netop er dukket op i den amerikanske avis Wall Street Journal.

Ifølge avisen mener de amerikanske myndigheder nu, at de langt om længe har fundet beviser for, at den omstridte kinesiske telegigant gennem et årti har haft bagdøre i sit teleudstyr, der kan skaffe selskabet uautoriseret adgang til udstyret.

Myndighederne mener blandt andet, at Huawei allerede i 2009 brugte sin teknologi til at hjælpe det iranske regime med at opspore regeringskritiske demonstranter.

Læs også: USA: Huawei har stjålet vigtige data og hjulpet Iran med at opspore folk

Huawei: Gammel vin på nye flasker

Men ifølge Huawei-direktøren er der ingen dokumentation for beskyldningerne, som han heller ikke mener er nye.

Han mener, at det er gammel vin på nye flasker, og han understreger, at beskyldningerne ikke har afholdt de britiske myndigheder fra at give Huawei en begrænset adgang til at deltage i landets 5G-udrulning

”Briterne har taget højde for disse oplysninger, men de valgte alligevel at konkludere, at Huawei godt må deltage i Storbritanniens 5G-udrulning,” siger han.

Læs også: USA retter spionage-anklage mod Huawei: Nu lægges der beviser frem

"Timingen er påfaldende"

Samtidig vælger Huawei-direktøren at lufte en teori om, at det ikke er tilfældigt, at historien i Wall Street Journal kommer netop som, at mediet Washington Post har afdækket en anden historie om CIA’s relation til et krypteringsfirma.

”Som jeg ser det, er timingen påfaldende. Det kommer lige efter Washingtons Posts afsløring om, at CIA har været medejer af et krypteringsfirma, der har leveret løsninger over hele verden,” siger Kenneth Frederiksen til Digi.no.

Huawei-direktøren henviser til afsløringen om, at CIA i hemmelighed har været medejer af et schweizisk firma med navnet Crypto AG, der har solgt krypteringsudstyr til ambassader og regeringer over hele verden.

Blandt køberne er det danske forsvar, der ifølge DR siden 90’erne har investeret millioner i selskabets udstyr.

Læs også:
Forsvaret har købt krypteringsudstyr for millioner af schweizisk firma - har i al hemmelighed været ejet af CIA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere