Artikel top billede

Borgmestre har fået nok af Skats problematiske it-system: Vil have pantefogeden tilbage

En række nordsjællandske borgmestre har fået nok af statens problemer med gældsinddrivelse og vil have opgaven tilbage til kommunerne.

Fem sjællandske borgmestre har fået nok af det statslige Gældsstyrelsens problemer med at inddrive danskernes gæld til det offentlige efter de langvarige it-problemer med gældsinddrivelsessystemet, skriver Berlingske.

Staten overtog opgaven med gældsinddrivelse fra kommunerne for 15 år siden, men området har siden været plaget af store problemer og været grundlaget for en af de dyreste it-skandaler i Danmarkshistorien, nemlig EFI-systemet.

Det kan du læse mere om her: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Også EFI’s afløser, PSRM, er ramt af problemer, i det systemet - der er leveret af Netcompany - først om tidligst et år er fuldt køreklar, da det halter med at få koblet de 800 såkaldte fordringshavere på systemet.

Det kan du læse mere om her: It-kaos i Skat: Tilkobling af gamle systemer spænder ben for nyt inddrivelsessystem

De fem borgmestre fra Helsingør, Lejre, Rudersdal og Albertslund samt Allerøds tidligere borgmester, mener, at det er på tide, at kommunerne igen overtager opgaven.

Helsingørs borgmester, Benedikte Kjær, siger til avisen, at hun finder det ‘ærgerligt,’ at staten bruger formuer på et nyt it-system alene for at komme hen til det samme, der rent faktisk virkede, da kommunerne havde opgaven.

Helsingør Kommune har ifølge avisen 56 millioner kroner i uindrevet gæld og kan intet gøre andet end at vente på, at Gældsstyrelsen en dag får gælden inddrevet.

Læs også:

Skats omstridte inddrivelses-system kan tidligst være klar om et år - ventes først i drift i 2021

Hård kritik af Skatteministeriet efter problemramt it-projekt: Har helt fejlvurderet projektet på flere områder

Kun 47 ud af 800 offentlige kreditorer er koblet til Skatteministeriets forsinkede it-system: DR fik udbetalt Movias penge

Kommuner kræver kompensation: Statens nye kostbare inddrivelsessystem skaber vrede og frustration
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere