Borgmestre har fået nok af Skats problematiske it-system: Vil have pantefogeden tilbage

En række nordsjællandske borgmestre har fået nok af statens problemer med gældsinddrivelse og vil have opgaven tilbage til kommunerne.

Fem sjællandske borgmestre har fået nok af det statslige Gældsstyrelsens problemer med at inddrive danskernes gæld til det offentlige efter de langvarige it-problemer med gældsinddrivelsessystemet, skriver Berlingske.

Staten overtog opgaven med gældsinddrivelse fra kommunerne for 15 år siden, men området har siden været plaget af store problemer og været grundlaget for en af de dyreste it-skandaler i Danmarkshistorien, nemlig EFI-systemet.

Det kan du læse mere om her: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Også EFI’s afløser, PSRM, er ramt af problemer, i det systemet - der er leveret af Netcompany - først om tidligst et år er fuldt køreklar, da det halter med at få koblet de 800 såkaldte fordringshavere på systemet.

Det kan du læse mere om her: It-kaos i Skat: Tilkobling af gamle systemer spænder ben for nyt inddrivelsessystem

De fem borgmestre fra Helsingør, Lejre, Rudersdal og Albertslund samt Allerøds tidligere borgmester, mener, at det er på tide, at kommunerne igen overtager opgaven.

Helsingørs borgmester, Benedikte Kjær, siger til avisen, at hun finder det ‘ærgerligt,’ at staten bruger formuer på et nyt it-system alene for at komme hen til det samme, der rent faktisk virkede, da kommunerne havde opgaven.

Helsingør Kommune har ifølge avisen 56 millioner kroner i uindrevet gæld og kan intet gøre andet end at vente på, at Gældsstyrelsen en dag får gælden inddrevet.

Læs også:

Skats omstridte inddrivelses-system kan tidligst være klar om et år - ventes først i drift i 2021

Hård kritik af Skatteministeriet efter problemramt it-projekt: Har helt fejlvurderet projektet på flere områder

Kun 47 ud af 800 offentlige kreditorer er koblet til Skatteministeriets forsinkede it-system: DR fik udbetalt Movias penge

Kommuner kræver kompensation: Statens nye kostbare inddrivelsessystem skaber vrede og frustrationBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Digitalisering har været motoren: Landets største virksomheder har hævet produktiviteten med 10 milliarder kroner under corona
Corona-krisen har ført til øget produktivitet og en øget digital indsats. Ny undersøgelse dokumenterer sort på hvidt, at produktiviteten for en række virksomheder er øget under corona.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.