Borgmestre har fået nok af Skats problematiske it-system: Vil have pantefogeden tilbage

En række nordsjællandske borgmestre har fået nok af statens problemer med gældsinddrivelse og vil have opgaven tilbage til kommunerne.

Fem sjællandske borgmestre har fået nok af det statslige Gældsstyrelsens problemer med at inddrive danskernes gæld til det offentlige efter de langvarige it-problemer med gældsinddrivelsessystemet, skriver Berlingske.

Staten overtog opgaven med gældsinddrivelse fra kommunerne for 15 år siden, men området har siden været plaget af store problemer og været grundlaget for en af de dyreste it-skandaler i Danmarkshistorien, nemlig EFI-systemet.

Det kan du læse mere om her: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Også EFI’s afløser, PSRM, er ramt af problemer, i det systemet - der er leveret af Netcompany - først om tidligst et år er fuldt køreklar, da det halter med at få koblet de 800 såkaldte fordringshavere på systemet.

Det kan du læse mere om her: It-kaos i Skat: Tilkobling af gamle systemer spænder ben for nyt inddrivelsessystem

De fem borgmestre fra Helsingør, Lejre, Rudersdal og Albertslund samt Allerøds tidligere borgmester, mener, at det er på tide, at kommunerne igen overtager opgaven.

Helsingørs borgmester, Benedikte Kjær, siger til avisen, at hun finder det ‘ærgerligt,’ at staten bruger formuer på et nyt it-system alene for at komme hen til det samme, der rent faktisk virkede, da kommunerne havde opgaven.

Helsingør Kommune har ifølge avisen 56 millioner kroner i uindrevet gæld og kan intet gøre andet end at vente på, at Gældsstyrelsen en dag får gælden inddrevet.

Læs også:

Skats omstridte inddrivelses-system kan tidligst være klar om et år - ventes først i drift i 2021

Hård kritik af Skatteministeriet efter problemramt it-projekt: Har helt fejlvurderet projektet på flere områder

Kun 47 ud af 800 offentlige kreditorer er koblet til Skatteministeriets forsinkede it-system: DR fik udbetalt Movias penge

Kommuner kræver kompensation: Statens nye kostbare inddrivelsessystem skaber vrede og frustrationBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.