Artikel top billede

Borgmestre har fået nok af Skats problematiske it-system: Vil have pantefogeden tilbage

En række nordsjællandske borgmestre har fået nok af statens problemer med gældsinddrivelse og vil have opgaven tilbage til kommunerne.

Fem sjællandske borgmestre har fået nok af det statslige Gældsstyrelsens problemer med at inddrive danskernes gæld til det offentlige efter de langvarige it-problemer med gældsinddrivelsessystemet, skriver Berlingske.

Staten overtog opgaven med gældsinddrivelse fra kommunerne for 15 år siden, men området har siden været plaget af store problemer og været grundlaget for en af de dyreste it-skandaler i Danmarkshistorien, nemlig EFI-systemet.

Det kan du læse mere om her: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Også EFI’s afløser, PSRM, er ramt af problemer, i det systemet - der er leveret af Netcompany - først om tidligst et år er fuldt køreklar, da det halter med at få koblet de 800 såkaldte fordringshavere på systemet.

Det kan du læse mere om her: It-kaos i Skat: Tilkobling af gamle systemer spænder ben for nyt inddrivelsessystem

De fem borgmestre fra Helsingør, Lejre, Rudersdal og Albertslund samt Allerøds tidligere borgmester, mener, at det er på tide, at kommunerne igen overtager opgaven.

Helsingørs borgmester, Benedikte Kjær, siger til avisen, at hun finder det ‘ærgerligt,’ at staten bruger formuer på et nyt it-system alene for at komme hen til det samme, der rent faktisk virkede, da kommunerne havde opgaven.

Helsingør Kommune har ifølge avisen 56 millioner kroner i uindrevet gæld og kan intet gøre andet end at vente på, at Gældsstyrelsen en dag får gælden inddrevet.

Læs også:

Skats omstridte inddrivelses-system kan tidligst være klar om et år - ventes først i drift i 2021

Hård kritik af Skatteministeriet efter problemramt it-projekt: Har helt fejlvurderet projektet på flere områder

Kun 47 ud af 800 offentlige kreditorer er koblet til Skatteministeriets forsinkede it-system: DR fik udbetalt Movias penge

Kommuner kræver kompensation: Statens nye kostbare inddrivelsessystem skaber vrede og frustration
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere