Artikel top billede

Borgmestre har fået nok af Skats problematiske it-system: Vil have pantefogeden tilbage

En række nordsjællandske borgmestre har fået nok af statens problemer med gældsinddrivelse og vil have opgaven tilbage til kommunerne.

Fem sjællandske borgmestre har fået nok af det statslige Gældsstyrelsens problemer med at inddrive danskernes gæld til det offentlige efter de langvarige it-problemer med gældsinddrivelsessystemet, skriver Berlingske.

Staten overtog opgaven med gældsinddrivelse fra kommunerne for 15 år siden, men området har siden været plaget af store problemer og været grundlaget for en af de dyreste it-skandaler i Danmarkshistorien, nemlig EFI-systemet.

Det kan du læse mere om her: Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Også EFI’s afløser, PSRM, er ramt af problemer, i det systemet - der er leveret af Netcompany - først om tidligst et år er fuldt køreklar, da det halter med at få koblet de 800 såkaldte fordringshavere på systemet.

Det kan du læse mere om her: It-kaos i Skat: Tilkobling af gamle systemer spænder ben for nyt inddrivelsessystem

De fem borgmestre fra Helsingør, Lejre, Rudersdal og Albertslund samt Allerøds tidligere borgmester, mener, at det er på tide, at kommunerne igen overtager opgaven.

Helsingørs borgmester, Benedikte Kjær, siger til avisen, at hun finder det ‘ærgerligt,’ at staten bruger formuer på et nyt it-system alene for at komme hen til det samme, der rent faktisk virkede, da kommunerne havde opgaven.

Helsingør Kommune har ifølge avisen 56 millioner kroner i uindrevet gæld og kan intet gøre andet end at vente på, at Gældsstyrelsen en dag får gælden inddrevet.

Læs også:

Skats omstridte inddrivelses-system kan tidligst være klar om et år - ventes først i drift i 2021

Hård kritik af Skatteministeriet efter problemramt it-projekt: Har helt fejlvurderet projektet på flere områder

Kun 47 ud af 800 offentlige kreditorer er koblet til Skatteministeriets forsinkede it-system: DR fik udbetalt Movias penge

Kommuner kræver kompensation: Statens nye kostbare inddrivelsessystem skaber vrede og frustration
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere