Zoom trækkes i retten for privacy-svindel og dårlig sikkerhed

Zoom sagsøges af vrede aktionærer, der mener, at selskabet bevidst har forsøgt at skjule de problemer med privacy- og it-sikkerhed, der har ramt selskabet.

Zoom Video Communications trækkes i retten af vred investor, der mener, at Zoom bevidst har forsøgt at skjule de sikkerheds-mæssige problemer, der har været i videokonference-løsningen.

Brugerne er væltet ind på Zoom, siden corona-krisen brød ud i en grad, der næsten har væltet selskabet.

Det kan du læse mere om her: Zoom forsøger desperat at få styr på sikkerheds-problemer efter masser af ‘Zoom-bombing’ og problemer: Her er planen

Ifølge Bloomberg trækker aktionæren Michael Drieu nu selskabet i retten i et massesøgsmål, som han håber vil få opbakning fra en række andre af selskabets investorer.

Han mener, at Zooms ledelse har forsøgt at skjule Zooms problemer med sikkerhed og privacy-beskyttelse - inklusive sårbarheder, der angiveligt kan udnyttes af hackere samt overleveringen af data til Facebook.

Det kan du læse mere om her: Zoom lænser data til Facebook: Sådan danner Facebook brugerprofiler ud fra videokonference-værktøjet

Ifølge sagsanlægget har problemerne ramt Zooms aktiekurs på en negativ måde. Ganske vist er selskabets aktiekurs steget med 67 procent siden nytår, men det er ifølge søgsmålet langt under det forventede niveau.

Zoom havde ved årsskiftet omkring 10 millioner brugere. For tiden har tjenesten omkring 200 millioner brugere, hvoraf langt de fleste anvender den gratis løsning.

Læs også:

New York forbyder skoler at bruge Zoom efter sikkerhedstjek – nu skal de i stedet bruge Teams

Zoom ramt af en stribe sikkerheds-problemer: Hackere kan få fat på brugernes Windows-password

Zoom banker Microsoft Teams af banen i USA: Brugerne vælter ind

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.