Zoom trækkes i retten for privacy-svindel og dårlig sikkerhed

Zoom sagsøges af vrede aktionærer, der mener, at selskabet bevidst har forsøgt at skjule de problemer med privacy- og it-sikkerhed, der har ramt selskabet.

Zoom Video Communications trækkes i retten af vred investor, der mener, at Zoom bevidst har forsøgt at skjule de sikkerheds-mæssige problemer, der har været i videokonference-løsningen.

Brugerne er væltet ind på Zoom, siden corona-krisen brød ud i en grad, der næsten har væltet selskabet.

Det kan du læse mere om her: Zoom forsøger desperat at få styr på sikkerheds-problemer efter masser af ‘Zoom-bombing’ og problemer: Her er planen

Ifølge Bloomberg trækker aktionæren Michael Drieu nu selskabet i retten i et massesøgsmål, som han håber vil få opbakning fra en række andre af selskabets investorer.

Han mener, at Zooms ledelse har forsøgt at skjule Zooms problemer med sikkerhed og privacy-beskyttelse - inklusive sårbarheder, der angiveligt kan udnyttes af hackere samt overleveringen af data til Facebook.

Det kan du læse mere om her: Zoom lænser data til Facebook: Sådan danner Facebook brugerprofiler ud fra videokonference-værktøjet

Ifølge sagsanlægget har problemerne ramt Zooms aktiekurs på en negativ måde. Ganske vist er selskabets aktiekurs steget med 67 procent siden nytår, men det er ifølge søgsmålet langt under det forventede niveau.

Zoom havde ved årsskiftet omkring 10 millioner brugere. For tiden har tjenesten omkring 200 millioner brugere, hvoraf langt de fleste anvender den gratis løsning.

Læs også:

New York forbyder skoler at bruge Zoom efter sikkerhedstjek – nu skal de i stedet bruge Teams

Zoom ramt af en stribe sikkerheds-problemer: Hackere kan få fat på brugernes Windows-password

Zoom banker Microsoft Teams af banen i USA: Brugerne vælter indYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.