Artikel top billede

Zoom trækkes i retten for privacy-svindel og dårlig sikkerhed

Zoom sagsøges af vrede aktionærer, der mener, at selskabet bevidst har forsøgt at skjule de problemer med privacy- og it-sikkerhed, der har ramt selskabet.

Zoom Video Communications trækkes i retten af vred investor, der mener, at Zoom bevidst har forsøgt at skjule de sikkerheds-mæssige problemer, der har været i videokonference-løsningen.

Brugerne er væltet ind på Zoom, siden corona-krisen brød ud i en grad, der næsten har væltet selskabet.

Det kan du læse mere om her: Zoom forsøger desperat at få styr på sikkerheds-problemer efter masser af ‘Zoom-bombing’ og problemer: Her er planen

Ifølge Bloomberg trækker aktionæren Michael Drieu nu selskabet i retten i et massesøgsmål, som han håber vil få opbakning fra en række andre af selskabets investorer.

Han mener, at Zooms ledelse har forsøgt at skjule Zooms problemer med sikkerhed og privacy-beskyttelse - inklusive sårbarheder, der angiveligt kan udnyttes af hackere samt overleveringen af data til Facebook.

Det kan du læse mere om her: Zoom lænser data til Facebook: Sådan danner Facebook brugerprofiler ud fra videokonference-værktøjet

Ifølge sagsanlægget har problemerne ramt Zooms aktiekurs på en negativ måde. Ganske vist er selskabets aktiekurs steget med 67 procent siden nytår, men det er ifølge søgsmålet langt under det forventede niveau.

Zoom havde ved årsskiftet omkring 10 millioner brugere. For tiden har tjenesten omkring 200 millioner brugere, hvoraf langt de fleste anvender den gratis løsning.

Læs også:

New York forbyder skoler at bruge Zoom efter sikkerhedstjek – nu skal de i stedet bruge Teams

Zoom ramt af en stribe sikkerheds-problemer: Hackere kan få fat på brugernes Windows-password

Zoom banker Microsoft Teams af banen i USA: Brugerne vælter ind
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere