Artikel top billede

Billede: Fibia. (Foto: Fibia)

Fiberselskab ruller lynhurtigt internet ud til 20.000 nye adresser i Østjylland i 2020

20.000 nye østjyske adresser skal efter fiberselskabet Fibias plan have adgang til fibernet i løbet af 2020. Investeringen løber op i over 1,2 milliarder kroner frem mod 2023, lyder det.

Fibia, NRGis og SEAS-NVEs fælles fiberselskab, vil i løbet af 2020 tilbyde 20.000 nye adresser i det østjyske adgang til fibernet.

Udrulningen er en del af en plan, hvor energiselskabet NRGi vil investerer over 1,2 milliarder kroner i fibernet til andelshavere i Østjylland frem mod 2023.

I 2019 nåede Fibia at grave fiber ned til 10.000 adresser, og nu sættes der ifølge selskabet mere turbo på.

"Vi har været godt i gang med udrulningen i 2019 og er samlet set foran vores tidsplan. Muligheden for at blive koblet på en fiberforbindelse er blevet kærkomment taget imod hos husstande og virksomheder, og derfor glæder vi os nu til at sætte turbo på udrulningen i Østjylland og tilbyde endnu flere den mulighed," lyder det fra Casper Holst-Christensen, der er direktør i Fibia, i en meddelelse.

Fibia investerer cirka en milliard kroner i nedgravning af fiber om året, og samlet har Fibia lagt fibernet på store dele af Sjælland, Øerne og i Østjylland, der giver adgang til internetvirksomheden Waoo.

NRGi, der ejer omkring en tredjedel af Fibia, er godt tilfreds med, at flere af selskabets andelskunder nu få adgang til fiberforbindelser i 2020.

"Som energiselskab arbejder vi for et velfungerende samfund, og derfor ligger det os dybt på sinde at vores andelshavere – både i byerne, på landet og på øerne - får mulighed for en internetforbindelse i verdensklasse. Vi ser derfor frem til, at flere østjyder får mulighed for at koble sig på i løbet af 2020," lyder det fra Jacob Vittrup, der er direktør i NRGi.

Læs også: Internet-leverandører vælter ind på Ewiis fibernet i Trekantområdet: "Det bliver det første større område i hele verden med en 100 procents fiberinfrastruktur"

Også flere danske ø'er kan se frem til det lynhurtige internet. På Samsø blev 3.200 husstande i 2019 koblet på fibernettet, mens det er planen, at 127 fastboende anholtere kan koble sig på i slutningen af 2020.

Og selvom der allerede er rullet ud til flere steder i Østjylland, er ambitionerne fortsat høje.

"Vi er kommet fint i gang med at brede fibernettet ud i Østjylland, men der er stadig et stort potentiale for at få dækket Østjylland yderligere, og derfor sætter vi yderligere fart på udrulningen. Vi har sammen med NRGi ønsket at tilbyde andelshaverne i forsyningsområdet en højhastigheds internetforbindelse i 2023, og det kommer vi i mål med," lyder det fra Casper Holst-Christensen.

I alt har Fibia passeret mere end 115.000 østjyske adresser med fibernet og har flere end 160.000 kunder.

Læs også: Norlys' fibernet går snart i luften med ny bredbåndsudbyder ombord: 600.000 jyske adresser får adgang til lynhurtigt internet