Danmarks nye corona-app kommer til at hedde ‘Smittestop’ - vil blive lanceret i to etaper

Danmarks nye corona-app, som Netcompany er ved at udvikle, har fået navn.

Den kommende danske smittesporings-app, som Netcompany for tiden er ved at udvikle, har fået navn.

Den kommer til at hedde Smittestop og vil blive lanceret i to etaper, meddeler Sundheds- og Ældreministeriet ifølge DR.

Ifølge ministeriet er navnet dog ikke endegyldigt besluttet, og det kan altså derfor fortsat ændres inden lanceringen.

Smittestop-appen skal lanceres i to etaper. Den første lancering, der vil finde sted inden for et par uger, vil blive af en basal version, der vil kunne fortælle, hvor mange andre brugere af appen, en bruger har været i nærheden i dagens løb.

Senere vil følge en række funktionaliteter, som vil tage lidt længere tid at udvikle.

Ifølge DR vil Smittestop ikke komme til at anvende lokationsdata. Det betyder altså, at det ikke vil blive registreret hvor to telefoner, der har installeret appen, mødes, men blot at de mødes.

Den anden version af appen kommer til at inkludere login via NemID, informationer om man er testet positiv, data om man har været tæt på en smittet, ligesom den vil kunne anvendes til at informere andre brugere om, at man selv eventuelt er smittet.

Ifølge dokumenterne vil Smittesporing dog ikke blive lanceret foreløbigt, da iPhone - der udgør cirka halvdelen af de danske smartphones - blokerer for den.

Der arbejdes for tiden på at omgå problemet, og Smittesporing vil først blive lanceret, ‘når den giver værdi for borgere og myndigheder i Danmark,’ hedder det ifølge DR.

Læs også:

Frankrig vil have Apple til at fjerne blokering for corona-apps - men Apple tøver

Datatilsynet: Dansk corona-app er ‘potentielt indgribende’ i danskernes ret til privatliv

EU: Corona-apps bør ikke indsamle lokationsdata - Apple og Google går i tænkeboks om deres løsning

Kommende dansk corona-app fra Netcompany virker ikke på iPhones: Særlig funktion blokerer for anvendelsen

Opskrift: Sådan kan man indbygge stensikker privacy i dansk overvågnings-app


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar med Miracle 42 og Red Hat

På dette webinar får du indblik i, hvorledes Hyperconverged Infrastructure fra Red Hat forenkler storage, netværk og servere i én enkelt løsning, som er nem at implementere og drifte – og ikke mindst med kæmpe besparelser. Ingen tomme managements slides men derimod et realistisk indblik i, hvordan du kan optimere dine kunders datacenter – og ikke mindst differentiere din og deres forretning.

28. maj 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Kom godt i gang med Microsoft Teams.

Microsoft Teams er den nye samarbejdsplatform for internt og eksternt samarbejde, når I skal kommunikere og samarbejde på tværs i teamet eller afdelingerne. På denne morgenbriefing får du en introduktion til Microsoft Teams og programmets mange muligheder, så du kan få et overblik over hvordan, man kan anvende programmet til en mere effektiv arbejdsdag.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Visma e-conomic fortsætter vækstridt trods coronakrise: "Vi kommer i hvert fald til at vokse sammenlignet med 2019"
Visma e-conomic kom ud af 2019 med fremgang på alle nøgletal. Topchef Mads Rebsdorf forudser nu, at vokseværket fortsætter på trods af coronakrisens påvirkning på erhvervslivet.
Computerworld
IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde
Med IBM’s nytiltrådte topchef ved roret fyrer selskabet nu tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde, der sigter blandt andet efter at gøre selskabet mere agilt.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.