Artikel top billede

De første Windows 10X enheder bliver ikke den særlige Surface Neo med dobbeltskærm

Windows 10 X skifter sigte: Styrer imod at blive en direkte konkurrent til ChromeOS

Microsofts planer for det fleksible Windows 10X-styresystem tager en ny drejning.

Microsofts nye skud fra Windows-stammen, den særlige Windows 10X, havde et særligt formål for øje. Den skulle give selskabet et styresystem, der kunne gå hånd i hånd med den kommende klasse af dobbeltskærm-enheder med touch-skærm.

Microsofts Windows-chef, Panos Panay, indrømmer dog, at verdenen i dag tager sig anderledes ud, end den gjorde tilbage i oktober måned. At udgive en eksklusiv enhed med dobbeltskærm, som eksempelvis Surface Neo, under en corona-pandemi er uhensigtsmæssigt, skriver The Verge.

Se også: Disse ting bør du lægge særligt mærke til i Microsofts store produkt-præsentation: Sender vigtigt budskab om Microsofts fremtid

Windows 10X er tænkt som en fleksibel version af Windows-styresystemet, og netop denne fleksibilitet får software-giganten til at trække styresystemet ind i en ny retning.

Windows 10X skal fremover have en særlig konkurrent fra Google i sigtekornet: Chrome OS.

I stedet for at fungere på foldbare enheder, skal Windows 10X fortrinsvis kreeres med virksomheder og skoler in mente.

Det er områder, hvor Googles ChromeOS har vundet stadigt større markedsandele med sin enkle og sikre natur.

Windows 10X vil som ChromeOS være stærkt forankret til skyen, hvor Microsoft i forvejen tilbyder en bred pallette af tjenester. Søgefunktionen vil også være integreret med internettet, hvor blandt andet web-resultater vil figurere sammen med lokale søgeresultater.

Den nye Windows 10X positioneres samtidig også som en mere strømlinet version af Windows 10, i stil med Windows 10S. Her vil der dog samtidig bydes på et nyt interface, hvor særligt filstyringen er forenklet og interfacet gøres mere touchvenlig end i det nuværende Windows 10.

Dobbeltskærmen i anden ombæring

Det nye strategiske skifte betyder også, at Windows 10X oprindelige formål, at understøtte dobbeltskærme, er udskudt.

Microsoft har ifølge mediet allerede nu meddelt førende pc-producenter som Lenovo, HP, Dell og Asus, at Windows 10X til enheder med dobbeltskærm ikke udkommer i 2020.

Microsoft har endnu ikke meddelt, hvornår Windows 10X vil få debut på de mere traditionelle enheder.

Læs også: Microsoft sætter mere skub på: Fremskynder nye Windows 10-versioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere