Artikel top billede

De første Windows 10X enheder bliver ikke den særlige Surface Neo med dobbeltskærm

Windows 10 X skifter sigte: Styrer imod at blive en direkte konkurrent til ChromeOS

Microsofts planer for det fleksible Windows 10X-styresystem tager en ny drejning.

Microsofts nye skud fra Windows-stammen, den særlige Windows 10X, havde et særligt formål for øje. Den skulle give selskabet et styresystem, der kunne gå hånd i hånd med den kommende klasse af dobbeltskærm-enheder med touch-skærm.

Microsofts Windows-chef, Panos Panay, indrømmer dog, at verdenen i dag tager sig anderledes ud, end den gjorde tilbage i oktober måned. At udgive en eksklusiv enhed med dobbeltskærm, som eksempelvis Surface Neo, under en corona-pandemi er uhensigtsmæssigt, skriver The Verge.

Se også: Disse ting bør du lægge særligt mærke til i Microsofts store produkt-præsentation: Sender vigtigt budskab om Microsofts fremtid

Windows 10X er tænkt som en fleksibel version af Windows-styresystemet, og netop denne fleksibilitet får software-giganten til at trække styresystemet ind i en ny retning.

Windows 10X skal fremover have en særlig konkurrent fra Google i sigtekornet: Chrome OS.

I stedet for at fungere på foldbare enheder, skal Windows 10X fortrinsvis kreeres med virksomheder og skoler in mente.

Det er områder, hvor Googles ChromeOS har vundet stadigt større markedsandele med sin enkle og sikre natur.

Windows 10X vil som ChromeOS være stærkt forankret til skyen, hvor Microsoft i forvejen tilbyder en bred pallette af tjenester. Søgefunktionen vil også være integreret med internettet, hvor blandt andet web-resultater vil figurere sammen med lokale søgeresultater.

Den nye Windows 10X positioneres samtidig også som en mere strømlinet version af Windows 10, i stil med Windows 10S. Her vil der dog samtidig bydes på et nyt interface, hvor særligt filstyringen er forenklet og interfacet gøres mere touchvenlig end i det nuværende Windows 10.

Dobbeltskærmen i anden ombæring

Det nye strategiske skifte betyder også, at Windows 10X oprindelige formål, at understøtte dobbeltskærme, er udskudt.

Microsoft har ifølge mediet allerede nu meddelt førende pc-producenter som Lenovo, HP, Dell og Asus, at Windows 10X til enheder med dobbeltskærm ikke udkommer i 2020.

Microsoft har endnu ikke meddelt, hvornår Windows 10X vil få debut på de mere traditionelle enheder.

Læs også: Microsoft sætter mere skub på: Fremskynder nye Windows 10-versioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere