De første Windows 10X enheder bliver ikke den særlige Surface Neo med dobbeltskærm

Windows 10 X skifter sigte: Styrer imod at blive en direkte konkurrent til ChromeOS

Microsofts planer for det fleksible Windows 10X-styresystem tager en ny drejning.

Microsofts nye skud fra Windows-stammen, den særlige Windows 10X, havde et særligt formål for øje. Den skulle give selskabet et styresystem, der kunne gå hånd i hånd med den kommende klasse af dobbeltskærm-enheder med touch-skærm.

Microsofts Windows-chef, Panos Panay, indrømmer dog, at verdenen i dag tager sig anderledes ud, end den gjorde tilbage i oktober måned. At udgive en eksklusiv enhed med dobbeltskærm, som eksempelvis Surface Neo, under en corona-pandemi er uhensigtsmæssigt, skriver The Verge.

Se også: Disse ting bør du lægge særligt mærke til i Microsofts store produkt-præsentation: Sender vigtigt budskab om Microsofts fremtid

Windows 10X er tænkt som en fleksibel version af Windows-styresystemet, og netop denne fleksibilitet får software-giganten til at trække styresystemet ind i en ny retning.

Windows 10X skal fremover have en særlig konkurrent fra Google i sigtekornet: Chrome OS.

I stedet for at fungere på foldbare enheder, skal Windows 10X fortrinsvis kreeres med virksomheder og skoler in mente.

Det er områder, hvor Googles ChromeOS har vundet stadigt større markedsandele med sin enkle og sikre natur.

Windows 10X vil som ChromeOS være stærkt forankret til skyen, hvor Microsoft i forvejen tilbyder en bred pallette af tjenester. Søgefunktionen vil også være integreret med internettet, hvor blandt andet web-resultater vil figurere sammen med lokale søgeresultater.

Den nye Windows 10X positioneres samtidig også som en mere strømlinet version af Windows 10, i stil med Windows 10S. Her vil der dog samtidig bydes på et nyt interface, hvor særligt filstyringen er forenklet og interfacet gøres mere touchvenlig end i det nuværende Windows 10.

Dobbeltskærmen i anden ombæring
Det nye strategiske skifte betyder også, at Windows 10X oprindelige formål, at understøtte dobbeltskærme, er udskudt.

Microsoft har ifølge mediet allerede nu meddelt førende pc-producenter som Lenovo, HP, Dell og Asus, at Windows 10X til enheder med dobbeltskærm ikke udkommer i 2020.

Microsoft har endnu ikke meddelt, hvornår Windows 10X vil få debut på de mere traditionelle enheder.

Læs også: Microsoft sætter mere skub på: Fremskynder nye Windows 10-versioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.