De første Windows 10X enheder bliver ikke den særlige Surface Neo med dobbeltskærm

Windows 10 X skifter sigte: Styrer imod at blive en direkte konkurrent til ChromeOS

Microsofts planer for det fleksible Windows 10X-styresystem tager en ny drejning.

Microsofts nye skud fra Windows-stammen, den særlige Windows 10X, havde et særligt formål for øje. Den skulle give selskabet et styresystem, der kunne gå hånd i hånd med den kommende klasse af dobbeltskærm-enheder med touch-skærm.

Microsofts Windows-chef, Panos Panay, indrømmer dog, at verdenen i dag tager sig anderledes ud, end den gjorde tilbage i oktober måned. At udgive en eksklusiv enhed med dobbeltskærm, som eksempelvis Surface Neo, under en corona-pandemi er uhensigtsmæssigt, skriver The Verge.

Se også: Disse ting bør du lægge særligt mærke til i Microsofts store produkt-præsentation: Sender vigtigt budskab om Microsofts fremtid

Windows 10X er tænkt som en fleksibel version af Windows-styresystemet, og netop denne fleksibilitet får software-giganten til at trække styresystemet ind i en ny retning.

Windows 10X skal fremover have en særlig konkurrent fra Google i sigtekornet: Chrome OS.

I stedet for at fungere på foldbare enheder, skal Windows 10X fortrinsvis kreeres med virksomheder og skoler in mente.

Det er områder, hvor Googles ChromeOS har vundet stadigt større markedsandele med sin enkle og sikre natur.

Windows 10X vil som ChromeOS være stærkt forankret til skyen, hvor Microsoft i forvejen tilbyder en bred pallette af tjenester. Søgefunktionen vil også være integreret med internettet, hvor blandt andet web-resultater vil figurere sammen med lokale søgeresultater.

Den nye Windows 10X positioneres samtidig også som en mere strømlinet version af Windows 10, i stil med Windows 10S. Her vil der dog samtidig bydes på et nyt interface, hvor særligt filstyringen er forenklet og interfacet gøres mere touchvenlig end i det nuværende Windows 10.

Dobbeltskærmen i anden ombæring
Det nye strategiske skifte betyder også, at Windows 10X oprindelige formål, at understøtte dobbeltskærme, er udskudt.

Microsoft har ifølge mediet allerede nu meddelt førende pc-producenter som Lenovo, HP, Dell og Asus, at Windows 10X til enheder med dobbeltskærm ikke udkommer i 2020.

Microsoft har endnu ikke meddelt, hvornår Windows 10X vil få debut på de mere traditionelle enheder.

Læs også: Microsoft sætter mere skub på: Fremskynder nye Windows 10-versioner


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?