De tolv forskellige temaer dækker alle over hver deres baner med stigende kompleksitet.
Foto: Thomas Nielsen.

Spilanmeldelse: Digital minigolf kan sagtens skabe splid mellem venner

Nogle gange behøver multiplayer-oplevelser ikke at byde på komplekse regler eller massevis af muligheder, og Golf With Your Friends viser fint at simplicitet også kan være vejen frem.

Golf er en fabelagtig sport, men kræver disciplin, stilhed og en hel særlig tøjstil vil nogen mene. Det kræver også en rimelig investering og en indædt vilje til weekend efter weekend at troppe op for at forbedre sit spil.

Det er måske alt sammen grunden til at nogen fik ideen til minigolf – golf-sportens løjerlige fætter, der med kurvede baner og forhindringer der ofte ser ud som var de hentet fra et nedlagt tivoli, i årevis har drevet familier til vanvid i forlystelsesparker og feriesteder.

Og lad der ikke være et sekunds tvivl om at det er fra minigolfens verden at Golf With Your Friends har ladet sig mest inspirere. Her er med andre ord tale om et spil der ligger seriøsiteten til side og i stedet satser det hele på at være så underholdende som muligt – heldigvis lykkedes det i langt stykke hed ad vejen.

Før man sætter det hele i gang, bedes man beslutte sig hvor og hvordan det hele skal foregå. Banerne er delt op i 12 tematiserede verdner der spænder sig over alt fra futuristiske laboratorier til pirat-verdner. Andre har lånt inspiration fra nogle af udgiverens (Team 17) mest populære spilserier, og derfor kan man altså også her spille minigolf med Worms eller The Escapists som baggrund.

Mere krydderi kan der tilføjes til det hele ved også at pille ved regelsættet. Frem for blot at spille almindelige minigolf, kan man f.eks. også sørge for at bolden til sidst skal sendes i et basketball-net eller i stedet at bolden skiftes ud med en ishockey-puck. Andetsteds bliver banerne fyldte med bonusser, som enten kan bruges til hurtigere at komme igennem banen eller i stedet at gøre det surt for modstanderne.

Uanset hvor man beslutter sig for at gå til det hele, kommer man ikke til at bruge mange sekunder på at sætte sig ind i hvordan det hele fungerer. Udvikleren har sørget for at holde kontrollen ekstremt simpel og foruden retning, er det kun skru på bolden og styrke på slaget der skal holdes styr på.

Den simple kontrol betyder at man lynhurtigt kommer i gang uanset om man er nybegynder eller ej, og at hele spillet er tunet således at man aldrig kommer til at savne mere finføling med det hele, er lidt af en bedrift fra udviklerens side.

Som titlen antyder fungerer Golf With Your Friends absolut bedst hvis man har et par venner at slå sig løs med. Her er det særlig snedigt at alle kan spille på den samme bane på samme tid, uden altså at skulle vente på at hver spiller har slået sit slag. I stedet sørger omrids af de forskellige slag og bolde for at fortælle hvordan de andre klarer sig, uden at det på noget tidspunkt får lov til at influere ens eget spil (medmindre man altså åbner op for den slags via særlige regler).

Banerne er utvivlsomt spillet største stjerne, og det der fra starten begynder som et par simple vinkler der kan klares med lidt skru og snilde, udvikler sig senere til labyrintiske baner med loops, jetpacks, tunnelsystemer og meget mere. Desværre er sværhedsgraden en smule ujævn i forhold til banernes rækkefølge, hvilket fra tid til anden går ud over helhedsoplevelsen.

Kompleksiteten af banerne har også givet udvikleren mulighed for at implementere en anden snedig mulighed, for forud for hver runde bliver hver spiller givet muligheden for at flyve rundt på banen for at se hvordan det hele hænger sammen. Herfra kan man selvfølgelig planlægge sin strategi, men på nærmest genial vis gives man kun 15 sekunder til at nærstudere det hele, hvilket betyder at flyvetiden lige pludseligt bliver en ressource man skal overveje om skal gemmes til det hele brænder på.

Et aspekt af Golf With Your Friends halter dog gevaldigt, og den grafiske præsentation kan selv på en god dag bedst betegnes som sparsom. Detaljerne er få, texturerne mange steder så udetaljerede at man for en stund trylles tilbage til Voodoo-kort dagene og enkelte steder ser det endda helt ud som om udvikleren har glemt de sidste overflader.

Det positive aspekt af den spartanske grafik, er dog at langt de fleste vil kunne være med uanset om deres PC er så gammel af den efterhånden har mere til fælles med en avanceret lommeregner end en moderne gamingmaskine.

Golf With Your Friends er mere eller mindre præcist hvad det udgiver sig for, men sørger til gengæld for at have styr på alle detaljer af spilbarheden i den simple opsætning. Har man venner at nyde det hele sammen med, er her således tale om en fornøjelig oplevelse der sagtens kan stjæle adskillige timer fra kontoen.mest debatterede artikler

Premium
Den kendte it-sikkerhedsmand Ken Bonefeld bliver ny CISO i Norlys: "Jeg er blevet så erfaren, at jeg har valgt min chef og arbejdsgiver med omhu"
En af Danmarks tungeste it-sikkerhedsprofiler Ken Bonefeld overtager ansvaret for den digitale sikkerhed hos fiberselskabet Norlys. Fremover skal han sikre en del af den kritiske danske infrastruktur mod angreb fra hovedsædet i Silkeborg. "Hvis det havde været nogen andre dele af Jylland, så havde jeg nok kigget lidt tomt ud i luften."
Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Midt i en Corona-tid: Holder du sikre og brugervenlige onlinemøder?
Åbne kontormiljøer, personlige møder, teambuilding og håndtryk har tidligere været en del af hverdagen for mange danske virksomheder, men det har covid-19 ændret på. Tidligere klassiske arbejdsformer er blevet erstattet af nye og mange medarbejdere arbejder f.eks. hjemmefra, på skift eller under nye og mere beskyttede forhold. Denne nye virkelighed har resulteret i en større produktivitet og effektivitet blandt de medarbejdere, som trives med at arbejde hjemmefra. Eksempler som øget fokus, effektiv brug af tid og færre forstyrrelser er blandt de positive tendenser. Det har fået flere ledere til at overveje at implementere muligheder for fleksible arbejdsmiljøer og faste hjemmearbejdsdage. Er det også tilfældet i din virksomhed? Hvis ja, så læs med i denne e-guide og find inspiration til, hvordan din virksomhed kan opnå de største fordele med online møder baseret på Cisco Webex.