Morgen-briefing: It-systemer spænder ben for den danske corona-strategi / Efterretningstjeneste advarede mod at anholde Huawei-chef / Gomore trodser coronakrisen: Vokser med 40 procent

It-systemer spænder ben for den danske corona-strategi. Efterretningstjeneste advarede mod at anholde Huawei-chef. Gomore trodser coronakrisen: Vokser med 40 procent. Danmark er EU’s bedst forbundne land. Twitter sletter tusindvis af kinesiske propaganda-brugere.

Velkommen til endnu en frisk morgen-briefing fra Computerworld til at begynde ugen på.

Bag tasterne sidder Jakob Schjoldager. Vi springer direkte ud i dagens første nyhed, der handler om den danske strategi mod coronavirussen.

It-systemer spænder ben for den danske corona-strategi
Danmark skulle teste langt flere for corona, end det er tilfældet i dag. Problemet er bare, at et centralt it-system endnu ikke er færdigt.

Derfor har myndighederne på nuværende tidspunkt ikke indsigt i, hvor mange og hvilke grupper i Danmark, der bliver testet.

Det skriver Politiken.

“Lige nu har vi ikke tal på, præcis hvem der bliver testet – af den simple årsag, at der skal laves en it-løsning, som skal prioriteres blandt mange andre udviklingsopgaver,” siger politidirektør Svend Larsen, chef for Den Nationale Operative Stab (Nost), der har opbygget testcentret, til avisen.

På de landets hospitaler er det i dag muligt at teste 30.000 danskere om dagen for Covid-19. Der bliver dog kun testet knap en tredjedel.

Efterretningstjeneste advarede mod at anholde Huawei-chef
Den canadiske efterretningstjeneste advarerede imod, at anholde datteren af Huaweis stifter Ren Zheng.

Meng Wanzhou, der udover at være datter af Ren Zheng også er CFO for Huawei, blev anholdt i den Canadiske by Vancouver på opfordring fra amerikanerne.

Men ifølge den canadiske efterretningstjeneste ville anholdelsen medføre globale ”chokbølger” og alvorligt skade forholdet med Kina.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters., der har fået indsigt i hidtil hemmeligholdte dokumenter.

Huaweis advokater mener, at dokumenterne beviser, at anholdelsen var en konspiration mod det kinesiske selskabs finansdirektør.

Gomore trodser coronakrisen: Vokser med 40 procent
Mens biludlejningsbranchen har lidt hårdt under de seneste tre måneders nedlukning på grund af coronakrisen, så går det anderledes godt for den digitale biludlejer Gomore.

Tjenesten, der etablerer samkørselsmuligheder for brugerne, er vokset med 40 procent på udlejning og 20-30 procent på leasingen-delen af forretningen, skriver Børsen.

Årsagen er ifølge direktøren selv, at tjenesten mest bliver brugt til kørsel inden for de danske grænser. Dermed har selskabet altså ikke været påvirket af nedlukningen til Danmarks nabolande.

“Når grænserne er lukkede, og danskerne ikke tager på flyrejser ude af landet, så lejer de for eksempel en bil i stedet og tager i sommerhus, og det er jo positivt for vores forretning,” siger Gomores direktør, Matias Dalsgaard, til avisen.

Danmark er EU’s bedst forbundne land
Danmarks tager førstepladsen som det bedste forbundne land i EU. Det viser EU-Kommissionens nye DESI-undersøgelse.

Undersøgelsen viser, bredbåndsdækningen i de 27 EU-lande, og her indtager Danmark altså førstepladsen efterfulgt af vores svenske naboer.

Generelt er den europæiske connectivity steget i hele EU ifølge undersøgelsen, ligesom det var tilfældet året før.

I dag har 26 procent af hustande i EU en bredbåndsforbindelse på mere end 100 mbps. Det er fem gange højere end for fem år siden.

Du kan dykke ned i hele undersøgelsen fra EU-Kommissionen her.

Twitter sletter tusindvis af kinesiske propaganda-brugere
Mens millioner verden over protesterer mod drabet på George Floyd og Kinas rolle over for Hong Kong har Twitter slettet mere end 170.000 konti på det sociale medie.

Selskabet mener, at profilerne kan føres tilbage til den kinesiske regering, og bliver brugt til at influere netop de to politiske sager.

Meddelelserne fra de nu slettede twitter-profiler var rettet mod kinesisktalende borgere uden for Kina, skriver avisen The Guardian.

Beslutningen kommer få uger efter, at Twitter valgte at markere flere tweets fra den amerikanske præsident, Donald Trump, som misinformation. Det blev ikke modtaget positivt fra Trump, der efterfølgende truede med at lukke det sociale medie.




Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.