Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Læren af Nordeas problematiske it-projekt: It-projekter skal være meget enkle

Ved en fusion bør man som udgangspunkt vælge den ene virksomheds it-system fuldt ud, lyder anbefalingen fra Jyske Bank oven på, at konkurrenten Nordea har haft problemer med et milliarddyrt it-integrations projekt.

Jo større og mere komplekst et it-projekt er, jo større er risikoen for at det går galt.

Det er ifølge Børsen muligvis læren af de problemer som storbanken Nordea har haft med sit gigantiske og 9 milliarder kroner dyre it-projekt.

Her står softwareproducenten Temenos og konsulentvirksomhed Accenture for at udvikle en ny it-platform, der skal integrere bankens it-systemer. Ifølge Børsen stadigvæk bærer storbanken it-setup stadig præg af, at Nordea er en sammenlægning af fire forskellige banker, som ved fusionen i 1999 havde hvert deres it-system.

Læs også: Forsinket it-projekt hos Nordea kan gå udover kundetilfredsen

Peter Schleidt, der er bankdirektør for Nordeas konkurrent Jyske Bank, slår over for Børsen fast, at der er en sammenhæng mellem et it-projekts kompleksitet samt hvor tidskrævende og omkostningstungt det er.

”Hvis to danske banker fusionerede, så er det nok en god ide at vælge den ene banks system stort set fuldt ud. Så skulle man ikke udvikle så meget og dybest set konvertere den ene banks data over til den anden," siger han til Børsen.

Læs også: Nordeas enorme it-sats skulle være klar i 2019 – nu er det udskudt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere