Artikel top billede

Læren af Nordeas problematiske it-projekt: It-projekter skal være meget enkle

Ved en fusion bør man som udgangspunkt vælge den ene virksomheds it-system fuldt ud, lyder anbefalingen fra Jyske Bank oven på, at konkurrenten Nordea har haft problemer med et milliarddyrt it-integrations projekt.

Jo større og mere komplekst et it-projekt er, jo større er risikoen for at det går galt.

Det er ifølge Børsen muligvis læren af de problemer som storbanken Nordea har haft med sit gigantiske og 9 milliarder kroner dyre it-projekt.

Her står softwareproducenten Temenos og konsulentvirksomhed Accenture for at udvikle en ny it-platform, der skal integrere bankens it-systemer. Ifølge Børsen stadigvæk bærer storbanken it-setup stadig præg af, at Nordea er en sammenlægning af fire forskellige banker, som ved fusionen i 1999 havde hvert deres it-system.

Læs også: Forsinket it-projekt hos Nordea kan gå udover kundetilfredsen

Peter Schleidt, der er bankdirektør for Nordeas konkurrent Jyske Bank, slår over for Børsen fast, at der er en sammenhæng mellem et it-projekts kompleksitet samt hvor tidskrævende og omkostningstungt det er.

”Hvis to danske banker fusionerede, så er det nok en god ide at vælge den ene banks system stort set fuldt ud. Så skulle man ikke udvikle så meget og dybest set konvertere den ene banks data over til den anden," siger han til Børsen.

Læs også: Nordeas enorme it-sats skulle være klar i 2019 – nu er det udskudt
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere