Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Læren af Nordeas problematiske it-projekt: It-projekter skal være meget enkle

Ved en fusion bør man som udgangspunkt vælge den ene virksomheds it-system fuldt ud, lyder anbefalingen fra Jyske Bank oven på, at konkurrenten Nordea har haft problemer med et milliarddyrt it-integrations projekt.

Jo større og mere komplekst et it-projekt er, jo større er risikoen for at det går galt.

Det er ifølge Børsen muligvis læren af de problemer som storbanken Nordea har haft med sit gigantiske og 9 milliarder kroner dyre it-projekt.

Her står softwareproducenten Temenos og konsulentvirksomhed Accenture for at udvikle en ny it-platform, der skal integrere bankens it-systemer. Ifølge Børsen stadigvæk bærer storbanken it-setup stadig præg af, at Nordea er en sammenlægning af fire forskellige banker, som ved fusionen i 1999 havde hvert deres it-system.

Læs også: Forsinket it-projekt hos Nordea kan gå udover kundetilfredsen

Peter Schleidt, der er bankdirektør for Nordeas konkurrent Jyske Bank, slår over for Børsen fast, at der er en sammenhæng mellem et it-projekts kompleksitet samt hvor tidskrævende og omkostningstungt det er.

”Hvis to danske banker fusionerede, så er det nok en god ide at vælge den ene banks system stort set fuldt ud. Så skulle man ikke udvikle så meget og dybest set konvertere den ene banks data over til den anden," siger han til Børsen.

Læs også: Nordeas enorme it-sats skulle være klar i 2019 – nu er det udskudt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere