Apple toptuner sine prisvenlige iPads: iPad Air får endda et helt nyt ydre

Apples mest prisvenlige iPads er lige blevet mere interessante. Derfor kan iPad Air nu være det mere interessante alternativ end iPad Pro.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Se, hvorfor Apples iPad Pro kollektion er truet
  • Se, hvor store overhalinger Apple byder på.
494
2:30 min
Mens Apple ikke bød på de helt store opgraderinger i forårets iPad Pro-kollektion, synes Apple at være anderledes indstillet på at levere valuta for pengene i sine mere prisvenlig iPad-modeller.

Her står både iPad Air og den budgetvenlige iPad overfor markante opgraderinger, som Apple bruger til at markere iPadens ti år og salgshistorik på 500 millioner solgte enheder.

Apples mindste iPad Mini, er der dog blevet overset i ugens overhaling af iPad-kollektionen.

Alligevel er aftenens iPad-overhalinger med til at cementere Apples position på den globale tablet-scene.En bedre iPad Pro 11?
Ud over aftenens Apple Watch-nyheder blev aftenens stjerne en totalrevideret iPad Air, som får sig en 10,9 tommer kant-til-kant skærm, der minder om Apples iPad Pro 11.

Her overføres selskabets kantede Pro-design, mens skærmen nu byder på 2.360 x 1.640 pixels, Truetone-funktioner og DCI-P3 farver.

I forhold til iPad Pro vil selskabets nye iPad byde på den mest avancerede processor fra selskabet nogensinde: Apples A14 Bionic – givetvis den, der skal drive den kommende iPhone 12 frem.

Her leveres den første processor baseret på 5nm litografi, som gør processoren mere strømvenlig og sikrer højere ydelse med seks kerner ombord.

Det omsættes til en processor der er op til 40 procent hurtigere end i sidste års iPad Air, mens et fornyet neuralt netværk yder dobbelt så højt som i forgængeren.

I forhold til iPad Pro tilbydes der nu også et væld af farver at vælge imellem. Ud over ’Space Grey’ og ’Sølv’, fås iPad Air nu også i ’Rosaguld’, ’Grøn’ og ’Himmelblå’.

Udfasning af Home-knap
Det nye design betyder et farvel til Home-knappen med indbygget Touch-ID fingeraftrykslæser.

I stedet er fingeraftrykslæseren klemt ind i sidens slanke power-knap, hvor den ifølge Apple skulle være lige så træfsikker som før.

Inde i kabinettet finder man også et revideret højttalersystem, som giver stereo lyd i både portræt- og landskabsvisning.

Selve kameraerne minder om dem, der findes i første generation af iPad Pro 11: Et syv megapixels frontkamera samt et 12 megapixel kamera med optisk stabilisering på bagsiden.

I brug vil iPad Air kunne spille sammen med iPad Pro udstyret som det svævende Magic Keyboard cover eller anden generations Apple Pencil.

Herligheden vil debutere ved 4.999 kroner for en 64 gigabyte variant, mens der skal spenderes yderlige 1.400 kroner for en opgradering til 256 gigabyte lager.

Salgsstarten er sat til oktober måned.

Apples nyeste iPad
Næste overhaling tildeles Apples ottende generation af iPad, som arver sin 10,2 tommer skærm, men som får en væsentlig opgradering i maskinrummet til Apples ’A12 Bionic’ processor.

Det gør tabletten 40 procent hurtigere end forgængeren og dobbelt så kraftig i grafisk krævende opgaver som spil.

Ifølge Apple gør det selskabets nyeste budgetvenligt iPad to gange hurtigere end de mest udbredte Windows-laptops og seks gange hurtigere end de mest udbredte Chromebooks på markedet.

Prisen holdes der fast i: 2.799 kroner for en version med 32 gigabyte lagerplads.


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Knowit overtager konsulenthuset Creuna: 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet
Konsulenthuset Knowit køber Creuna, der i de senere år har landet dundrende underskud. Ambitionen er nu at blive Nordens førende leverandør af datadrevet CX. 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.