Artikel top billede

Nets-medarbejdere holder vejret: Frygter for deres job efter mulig fusion

De ansatte hos Nets frygter, at en eventuel fusion med italienske Nexi vil lede til 'synergieffekter' i form af fyringer.

Det har skabt bekymring blandt Nets' medarbejdere, at betalingsgiganten står over for en mulig fusion, hvor det vil blive opslugt af det italienske selskab Nexi.

Det skriver Børsen.

"Vi håber selvfølgelig på, at vi kan bevare vores job, det er man altid nervøs for i sådanne fusioner,” siger Frank A. Olsen, som er tillidsrepræsentantformand i Nets, til Børsen.

På torsdag udløber den 10 dages eksklusive forhandlingsperiode med Nets, hvor de to selskaber skal forsøge at nå til enighed om en mulig fusion.

Nexi, der har omtrent 3.000 ansatte, har vurderet, at en eventuel fusion kan spare selskabet for omkring 1,1 milliarder kroner i omkostninger om året.

De synergieffekter, frygter tillidsrepræsentanten hos Nets vil gå ud over medarbejderne.

Det forlyder at prisen for den tilbageværende del af Nets er prissat til omkring 40 milliarder kroner.

Læs mere om det her: Medie: Nets vurderes at være 40 milliarder kroner værd i forhandling om kæmpe fusion

I 2019 blev en del af Nets solgt for 21 milliarder kroner til Mastercard, og i begyndelsen af 2020 blev 565 - 115 medarbejdere i Danmark og 450 ansatte i udlandet - fyret.

Selskabet afviste, at fyringerne var relateret til Nets' salg af Betalingsservice til Mastercard, men havde ikke yderligere kommentarer til sagen.

Læs også: Nets fyrer mere end 500 medarbejdere

Fusionen er led i en aktuel konsolidering på betalingsmarkedet, hvor Nexi for blot en måned siden fusionerede med den mindre konkurrent Sia, og tidligere på året købte det franske betalingsselskab Wordline i februar sin konkurrent Ingenico Group.

Nets blev i 2016 børsnoteret i København, men allerede året efter i 2017 blev selskabet solgt til kapitalfonden solgt til Hellmann & Friedman, der annoterede selskabet fra børsen.

Læs også: Nets forhandler med italiensk gigant om kæmpe-fusion
Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.