Artikel top billede

USA overvejer at blackliste Ant Group forud for kæmpe børsnotering

Den amerikanske Trump-administration overvejer at blackliste kinesiske Ant Group, der delvist ejes af Alibaba. Det sker forud for planer om en børsnotering, der kan værdisætte fintech-selskabet til 250 milliarder dollar.

Selskabet Ant Group, stiftet af forretningsmagnet Jack Ma, der også står bag Alibaba, risikerer at blive placeret på USA's handelsblackliste - den såkaldte 'entity list'.

Det fremgår af et nyt amerikansk forslag, ifølge kilder tæt på Trump-administrationen.

Det skriver Reuters.

Forslaget om at sætte Ant Group på listen sker forud for at fintech-selskab, der står bag betalingsløsningen Alipay i Kina og Hong Kong, har planer om en storstilet børsnotering.

Børsnoteringen forlyder at kunne værdisætte Ant Group til 250 milliarder dollar og rejse mindst 35 milliarder dollar.

Læs mere om det her: Alibaba-stifter Jack Ma sigter mod at slå alle rekorder ved børsnotering af fintech-selskab

Mens Alipay-betalingsappen i øjeblikket ikke er tilgængelig for amerikanske brugere i USA, frygter Trump-administrationen ifølge en talsmand for Ant Group, at den kinesiske regering i fremtiden kan få adgang til følsomme bankdata, der tilhører amerikanske brugere.

Den amerikanske administration er ikke vendt tilbage med en kommentar til Reuters.

Alibaba ejer 33 procent af Ant Group og ledes af Jack Ma. Selskabet har i overvejende grad sin forretning i Kina.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere