Artikel top billede

USA overvejer at blackliste Ant Group forud for kæmpe børsnotering

Den amerikanske Trump-administration overvejer at blackliste kinesiske Ant Group, der delvist ejes af Alibaba. Det sker forud for planer om en børsnotering, der kan værdisætte fintech-selskabet til 250 milliarder dollar.

Selskabet Ant Group, stiftet af forretningsmagnet Jack Ma, der også står bag Alibaba, risikerer at blive placeret på USA's handelsblackliste - den såkaldte 'entity list'.

Det fremgår af et nyt amerikansk forslag, ifølge kilder tæt på Trump-administrationen.

Det skriver Reuters.

Forslaget om at sætte Ant Group på listen sker forud for at fintech-selskab, der står bag betalingsløsningen Alipay i Kina og Hong Kong, har planer om en storstilet børsnotering.

Børsnoteringen forlyder at kunne værdisætte Ant Group til 250 milliarder dollar og rejse mindst 35 milliarder dollar.

Læs mere om det her: Alibaba-stifter Jack Ma sigter mod at slå alle rekorder ved børsnotering af fintech-selskab

Mens Alipay-betalingsappen i øjeblikket ikke er tilgængelig for amerikanske brugere i USA, frygter Trump-administrationen ifølge en talsmand for Ant Group, at den kinesiske regering i fremtiden kan få adgang til følsomme bankdata, der tilhører amerikanske brugere.

Den amerikanske administration er ikke vendt tilbage med en kommentar til Reuters.

Alibaba ejer 33 procent af Ant Group og ledes af Jack Ma. Selskabet har i overvejende grad sin forretning i Kina.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere