Artikel top billede

USA overvejer at blackliste Ant Group forud for kæmpe børsnotering

Den amerikanske Trump-administration overvejer at blackliste kinesiske Ant Group, der delvist ejes af Alibaba. Det sker forud for planer om en børsnotering, der kan værdisætte fintech-selskabet til 250 milliarder dollar.

Selskabet Ant Group, stiftet af forretningsmagnet Jack Ma, der også står bag Alibaba, risikerer at blive placeret på USA's handelsblackliste - den såkaldte 'entity list'.

Det fremgår af et nyt amerikansk forslag, ifølge kilder tæt på Trump-administrationen.

Det skriver Reuters.

Forslaget om at sætte Ant Group på listen sker forud for at fintech-selskab, der står bag betalingsløsningen Alipay i Kina og Hong Kong, har planer om en storstilet børsnotering.

Børsnoteringen forlyder at kunne værdisætte Ant Group til 250 milliarder dollar og rejse mindst 35 milliarder dollar.

Læs mere om det her: Alibaba-stifter Jack Ma sigter mod at slå alle rekorder ved børsnotering af fintech-selskab

Mens Alipay-betalingsappen i øjeblikket ikke er tilgængelig for amerikanske brugere i USA, frygter Trump-administrationen ifølge en talsmand for Ant Group, at den kinesiske regering i fremtiden kan få adgang til følsomme bankdata, der tilhører amerikanske brugere.

Den amerikanske administration er ikke vendt tilbage med en kommentar til Reuters.

Alibaba ejer 33 procent af Ant Group og ledes af Jack Ma. Selskabet har i overvejende grad sin forretning i Kina.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere