Dansk it-firma solgt til stor amerikansk koncern

Det danske HR-firma Emply er blevet solgt til Lessor Group, der er ejet af den amerikanske koncern Paychex.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
Det danske it-firma Emply, der udvikler HR og rekrutterings-løsninger, er blevet solgt til Lessor Group, der er ejet af den amerikanske koncern Paychex.

Emply blev i 2010 stiftet af de to danske iværksætter af Gert Abildskov og Michael Ahlstrøm.

”Vi glæder os til at samarbejde om nye vækstmuligheder med Paychex og Lessor. Emply har oplevet en betydelig vækst gennem årene, og vores platform dækker de HR-funktioner, som de fleste virksomheder har behov for. Vores kunder vil nu kunne drage fordel af Lessors stærke ekspertise inden for lønfeltet, og denne ekspertise kombineret med Emplys robuste HR-teknologifunktioner vil være en stærk løsning, der fremmer væksten,” siger Gert Abildskov ifølge en pressemeddelelse.

Henrik Møller, administrerende direktør for Lessor Group, oplyser i en pressemeddelelse, at Emplys cloudbaserede HR-løsninger kan styrke Lessors ambitioner om at ekspandere på det europæiske marked.

”Dybden af ​​Emplys løsninger sammenholdt med deres tilstedeværelse på flere europæiske markeder vil være en vækstmotor for vores europæiske forretning,” sige han ifølge pressemeddelelsen.

Paychex har hovedkvarter i New York og har mere end 13.000 ansatte og omsatte i fjor for knap 20 milliarder kroner, mens Lessor Group står bag en række forskellige løn-systemer - både cloud-baserede og on premise-baserede - samt en Microsoft Dynamics-løsning, som selskabet kalder for en ‘gør-det-selv-cloud-baseret platform.’

Emply har sit hovedkontor i Glostrup, og selskabet vil også eftter opkøbet bevare sit hovedkvarter.

Hverken Emply eller Lessor Group oplyser en salgspris.


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Test af super-NAS og 10 gigabit netværk: Flyt terabyte af data med op til 1.000 megabyte i sekundet

0 Premium-indhold

Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset skattegæld ind for 10 milliarder kroner - 400 offentlige kreditorer koblet på

0 Premium-indhold

Martin Thorborg frygter, at vi knækker internettets rygrad i klapjagten på Facebook: “Det er måske mere relevant at kigge på, hvordan vi får nogle skattekroner ud af de røvhuller“

0 Premium-indhold

Faxe Kommune prøver igen efter to kuldsejlede forsøg: Sender ERP-udbud i markedet for tredje gang

0 Premium-indhold

Coronakrisen satte ild under den danske e-handel i 2020: Rekord-omsætning på 154 milliarder kroner


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.