Artikel top billede

Amerikanske myndigheder anklager Rusland for Solarwinds-hack

Ifølge amerikanske efterretsningstjenester tyder alt på, at det er Rusland, der står bag det store Solarwinds-hackerangreb.

Rusland står efter alt at dømme bag det omfattende Solarwinds-hackerangreb, der både har ramt det amerikanske finansministerium og adskillige private virksomheder.

Det er ifølge New York Times vurderingen fra de amerikanske efterretnings-myndigheder, der har udsendt en fælles erklæring.

I angrebet har hackere brugt en sårbarhed i netværksovervågningssoftware fra it-selskabet Solarwinds, og nyhedsbureauet Reuters rapporterede allerede i december, at russiske hackere var blandt de hovedmistænke.

Læs også: It-kriminelle har spioneret mod det amerikanske finansministerium: Russisk hackergruppe under mistanke

Alle spor peger på Rusland

Ifølge erklæringen slår de amerikanske efterretningsmyndighederne nu fast, at alle spor peger på, at angrebet stammer fra Rusland.

Samtidig skriver New York Times, at præsident Donald Trumps beskyldninger om, at det kan være kinesiske aktører, der står bag, bliver afvist.

”Der er ingen informationer, der peger på Kina,” oplyser kilder til New York Times.

Angreb stod på i en måned

Angrebet har ifølge den amerikanske avis stået på en måned før, at det blev opdaget af de amerikanske myndigheder.

Ifølge New York Times tyder det ikke på, at hensigten med angrebet har været at ramme kritisk infrastruktur.

I stedet er det efterretningstjenesternes vurdering, at der har været tale om en efterretningsaktion.

”På dette tidspunkt vurderer vi, at der har været tale om et forsøg på indsamle efterretninger,” lyder det i rapporten fra myndighederne.

Den danske it-sikkerhedsekspert Peter Kruse har tidligere vurderet, at danske virksomheder også er berørt af Solarwinds-sårbarheden.

”Vi har to bekræftede tilfælde, men der kan være flere. Det er derfor, jeg går ud med det offentligt,” sagde han i december til Politiken.

Læs også: Danske virksomheder ramt af hacker-angreb efter SolarWinds-sårbarhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.