Artikel top billede

(Foto: Kagenmi / Kagenmi)

Amerikanske myndigheder anklager Rusland for Solarwinds-hack

Ifølge amerikanske efterretsningstjenester tyder alt på, at det er Rusland, der står bag det store Solarwinds-hackerangreb.

Rusland står efter alt at dømme bag det omfattende Solarwinds-hackerangreb, der både har ramt det amerikanske finansministerium og adskillige private virksomheder.

Det er ifølge New York Times vurderingen fra de amerikanske efterretnings-myndigheder, der har udsendt en fælles erklæring.

I angrebet har hackere brugt en sårbarhed i netværksovervågningssoftware fra it-selskabet Solarwinds, og nyhedsbureauet Reuters rapporterede allerede i december, at russiske hackere var blandt de hovedmistænke.

Læs også: It-kriminelle har spioneret mod det amerikanske finansministerium: Russisk hackergruppe under mistanke

Alle spor peger på Rusland

Ifølge erklæringen slår de amerikanske efterretningsmyndighederne nu fast, at alle spor peger på, at angrebet stammer fra Rusland.

Samtidig skriver New York Times, at præsident Donald Trumps beskyldninger om, at det kan være kinesiske aktører, der står bag, bliver afvist.

”Der er ingen informationer, der peger på Kina,” oplyser kilder til New York Times.

Angreb stod på i en måned

Angrebet har ifølge den amerikanske avis stået på en måned før, at det blev opdaget af de amerikanske myndigheder.

Ifølge New York Times tyder det ikke på, at hensigten med angrebet har været at ramme kritisk infrastruktur.

I stedet er det efterretningstjenesternes vurdering, at der har været tale om en efterretningsaktion.

”På dette tidspunkt vurderer vi, at der har været tale om et forsøg på indsamle efterretninger,” lyder det i rapporten fra myndighederne.

Den danske it-sikkerhedsekspert Peter Kruse har tidligere vurderet, at danske virksomheder også er berørt af Solarwinds-sårbarheden.

”Vi har to bekræftede tilfælde, men der kan være flere. Det er derfor, jeg går ud med det offentligt,” sagde han i december til Politiken.

Læs også: Danske virksomheder ramt af hacker-angreb efter SolarWinds-sårbarhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere