Artikel top billede

(Foto: Kagenmi / Kagenmi)

Amerikanske myndigheder anklager Rusland for Solarwinds-hack

Ifølge amerikanske efterretsningstjenester tyder alt på, at det er Rusland, der står bag det store Solarwinds-hackerangreb.

Rusland står efter alt at dømme bag det omfattende Solarwinds-hackerangreb, der både har ramt det amerikanske finansministerium og adskillige private virksomheder.

Det er ifølge New York Times vurderingen fra de amerikanske efterretnings-myndigheder, der har udsendt en fælles erklæring.

I angrebet har hackere brugt en sårbarhed i netværksovervågningssoftware fra it-selskabet Solarwinds, og nyhedsbureauet Reuters rapporterede allerede i december, at russiske hackere var blandt de hovedmistænke.

Læs også: It-kriminelle har spioneret mod det amerikanske finansministerium: Russisk hackergruppe under mistanke

Alle spor peger på Rusland

Ifølge erklæringen slår de amerikanske efterretningsmyndighederne nu fast, at alle spor peger på, at angrebet stammer fra Rusland.

Samtidig skriver New York Times, at præsident Donald Trumps beskyldninger om, at det kan være kinesiske aktører, der står bag, bliver afvist.

”Der er ingen informationer, der peger på Kina,” oplyser kilder til New York Times.

Angreb stod på i en måned

Angrebet har ifølge den amerikanske avis stået på en måned før, at det blev opdaget af de amerikanske myndigheder.

Ifølge New York Times tyder det ikke på, at hensigten med angrebet har været at ramme kritisk infrastruktur.

I stedet er det efterretningstjenesternes vurdering, at der har været tale om en efterretningsaktion.

”På dette tidspunkt vurderer vi, at der har været tale om et forsøg på indsamle efterretninger,” lyder det i rapporten fra myndighederne.

Den danske it-sikkerhedsekspert Peter Kruse har tidligere vurderet, at danske virksomheder også er berørt af Solarwinds-sårbarheden.

”Vi har to bekræftede tilfælde, men der kan være flere. Det er derfor, jeg går ud med det offentligt,” sagde han i december til Politiken.

Læs også: Danske virksomheder ramt af hacker-angreb efter SolarWinds-sårbarhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere