(Foto: Dan Jensen)

Kapitalfond skyder 70 millioner kroner i danske Encode

Danske Encode har hentet en investering på 70 millioner kroner fra norsk kapitalfond, der nu bliver hovedaktionær i selskabet, der står bag en SaaS-baseret marketingsplatform.

Få dage inden kalenderen sagde 2021 skød den norske kapitalfond Vinking Venture 70 millioner kroner ind i den danske it-virksomhed Encode.

Investeringen betyder, at Viking Venture bliver ny hovedaktionær i Encode, der står bag en SaaS-platform til marketingsindsatser.

Den norske kapitalfond forvalter tre milliarder norske kroner i investeringskapital, som udelukkende går til softwarevirksomheder i Norden.

Investeringen skal nu hjælpe med at tage Encode videre ud i Europa.

"Vi har allerede vundet fodfæste i Danmark, Storbritannien og Spanien via organisk vækst. Nu får vi endnu bedre mulighed for at indtage resten af det europæiske marked, ligesom vi kan tillade os at drømme om global gennemslagskraft," udtaler Steen Egholm Sørensen, direktør i Encode, i en meddelelse.

Læs også: Ib Kunøe underskrev salgskontrakt på 855 millioner kroner af To-Increase i nat: "Vi har nok fået omkring det dobbelte for selskabet i forhold til, hvad folk har spekuleret i"

Encode har ifølge direktøren oplevet en stigende interesse for selskabets platform i et 2020, hvor hjemmekontoret er blevet den nye arbejdsplads for mange.

Partner for den norske kapitalfond vil nu sætte endnu mere fokus på at udvikle platformen.

"I løbet af 2020 har vi set en tiltagende digitalisering af samfundet. Digitale processer er eksploderet. Et selskab som Encode er bare blevet mere betydningsfuldt i løbet af 2020," udtaler Eivind Bergsmyr, partner i Viking Venture.

Siden 2017 er Encodes bruttofortjeneste steget med 122 procent, mens kundebasen er mere end fordoblet.

Encodes kunder tæller blandt andet Jysk, Stark, Rambøll, TAG, Splash og den spanske detailgigant El Corte Inglés.

Mere end 60.000 brugere af Encodes platform.

På den korte bane forventer Encodes direktør, Steen Egholm Sørensen, at den nye investering vil lede til ansættelse af op mod 20 ny medarbejdere.

Læs også: Kapitalfonden EQT sælger danske Tia Technology efter seks års ejerskabPremium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.