Artikel top billede

Efter SolarWinds-hack: Partier vil have danske virksomheder til at koble sig på statens omstridte sensornetværk

Radikale og Dansk Folkeparti vil have flere end de blot seks nuværende virksomheder til at koble sig på Center for Cybersikkerheds sensor-netværk i kølvandet på SolarWinds-angrebet.

Det er bekymrende, at blot seks danske virksomheder for tiden er koblet på Center for Cybersikkerheds sensor-netværk, som staten anvender til at opdage og afværge hackerangreb.

Det står klart efter det store SolarWinds-hack, som har ramt en lang række danske myndigheder og virksomheder, mener Radikale og Dansk Folkeparti, der ifølge Finans vil have flere danske virksomheder til at koble sig på netværket.

Den manglende tilslutning betyder blandt andet, at CFCS har svært ved at få det fulde overblik over de angreb, der rammer Danmark.

Sensornetværket blev oprettet i DDD og har i dag 70 myndigheder og seks private virksomheder tilknyttet.

Allerede i forbindelse med oprettelsen rejste debatten sig om, hvad CFCS egentlig ville bruge de oplysninger, som blev indsamlet, til.

Det kan du læse mere om her: It-eksperter: Drop Center for Cybersikkerhed til at overvåge Danmark mod hackere: Opret en ny myndighed

Martin Lidegaard (R) siger til avisen, at det kan blive nødvendigt at flytte dele af CFCS væk fra Forsvarets Efterretningstjeneste, hvis fraværet skyldes, at virksomheder er nervøse for at dele data med en efterretningstjeneste.

“Jeg har hele tiden været fortaler for, at der kunne være fordele ved at placere den civile del af cybersikkerheden selvstændigt i en organisation parallelt med efterretningstjenesten for at sikre den åbenhed, som måske kunne gøre virksomhederne mere trygge,” siger han.

Læs også:

CFCS har brudt loven adskillige gange: Har ulovligt behandlet oplysninger i overvågningsnetværk

Politisk flertal for at give Center for Cybersikkerhed mulighed for at tvangsovervåge virksomheder

Dansk it-sikkerhedsekspert opsætter nyt alarm-netværk: Skal overvåge hackerangreb uden om staten

Center for Cybersikkerhed introducerer light-overvågning efter hård kritik: Knap 500 virksomheders netværk skal overvåges

Omstridt dansk overvågnings-netværk kan ende på private hænder: Center for Cybersikkerhed overvejer udbud