Efter SolarWinds-hack: Partier vil have danske virksomheder til at koble sig på statens omstridte sensornetværk

Radikale og Dansk Folkeparti vil have flere end de blot seks nuværende virksomheder til at koble sig på Center for Cybersikkerheds sensor-netværk i kølvandet på SolarWinds-angrebet.

Det er bekymrende, at blot seks danske virksomheder for tiden er koblet på Center for Cybersikkerheds sensor-netværk, som staten anvender til at opdage og afværge hackerangreb.

Det står klart efter det store SolarWinds-hack, som har ramt en lang række danske myndigheder og virksomheder, mener Radikale og Dansk Folkeparti, der ifølge Finans vil have flere danske virksomheder til at koble sig på netværket.

Den manglende tilslutning betyder blandt andet, at CFCS har svært ved at få det fulde overblik over de angreb, der rammer Danmark.

Sensornetværket blev oprettet i DDD og har i dag 70 myndigheder og seks private virksomheder tilknyttet.

Allerede i forbindelse med oprettelsen rejste debatten sig om, hvad CFCS egentlig ville bruge de oplysninger, som blev indsamlet, til.

Det kan du læse mere om her: It-eksperter: Drop Center for Cybersikkerhed til at overvåge Danmark mod hackere: Opret en ny myndighed

Martin Lidegaard (R) siger til avisen, at det kan blive nødvendigt at flytte dele af CFCS væk fra Forsvarets Efterretningstjeneste, hvis fraværet skyldes, at virksomheder er nervøse for at dele data med en efterretningstjeneste.

“Jeg har hele tiden været fortaler for, at der kunne være fordele ved at placere den civile del af cybersikkerheden selvstændigt i en organisation parallelt med efterretningstjenesten for at sikre den åbenhed, som måske kunne gøre virksomhederne mere trygge,” siger han.

Læs også:

CFCS har brudt loven adskillige gange: Har ulovligt behandlet oplysninger i overvågningsnetværk

Politisk flertal for at give Center for Cybersikkerhed mulighed for at tvangsovervåge virksomheder


Dansk it-sikkerhedsekspert opsætter nyt alarm-netværk: Skal overvåge hackerangreb uden om staten

Center for Cybersikkerhed introducerer light-overvågning efter hård kritik: Knap 500 virksomheders netværk skal overvåges

Omstridt dansk overvågnings-netværk kan ende på private hænder: Center for Cybersikkerhed overvejer udbud
mest debatterede artikler

Premium
Danmarks bedste CIO havde ét krav til ny topstilling: Derfor afviste han flere internationale topjobs - og sagde ja til Fiskars
Interview: Der har ikke manglet jobtilbud for vinderen af Årets CIO 2020, Peter Cabello Holmberg, der tidligere på året forlod Pandora efter hans stilling blev nedlagt. Han var dog ikke i tvivl om, at den finske produktionsgigant var den rigtige virksomhed for ham.
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.